Na een caféruzie “met een groepje allochtonen” in het Kortrijkse kregen N.V. en zijn vrienden plots verschillende messteken. N.V. kreeg maar liefst 6 messteken in zijn rug. “Geweld met en door vreemdelingen wordt erger en erger in Kortrijk”, besluit de vader van N.V.

De 25-jarige N.V. was in de nacht van zaterdag op zondag op café met zijn vrienden in de buurt van het Kortrijkse station, toen er plots ruzie ontstond.  “Er waren vijf betrokken personen”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne (Opel Vld). “De schermutseling duurde verder op straat en eindigde in een steekpartij niet ver van de Hazelaarstraat.”

“Groepje allochtonen”

N.V. zelf had eerst niets te maken met de ruzie, maar schoot zijn vrienden te hulp, waarna het fout liep. “Er ontstond een discussie met een groepje allochtonen”, zo getuigt de vader van het slachtoffer. “Mijn zoon had er in eerste instantie niets mee te maken, maar zag de agressie naar zijn vrienden toe. En dan liep het uit de hand. Een van die anderen had een mes bij. Hij stak er mijn zoon en zijn twee vrienden mee.”

De jongeman werd 6 keer in de rug gestoken, maar kwam er al bij al goed vanaf. “Met hem komt in principe alles goed, ondanks een messteek van zeven centimeter. Zijn vriend kreeg een messteek in het been en de andere vriend ligt nog op intensieve afdeling en moet meer dan waarschijnlijk geopereerd worden. Er stond een buitenwipper voor de zaak maar die kwam niet tussenbeide. Mijn zoon deed dat wel om zijn vrienden te helpen. Hij had dat beter niet gedaan, zegt hij nu, maar dan laat je je vrienden in de steek.”

(Lees verder onder de Tweet)

https://twitter.com/WouterVermeersc/status/960217121375563776

Het zou niet de eerste keer zijn dat men in Kortrijk te maken krijgt met geweld en agressie van allochtonen. “Geweld met en door vreemdelingen wordt erger en erger in Kortrijk”, besluit de vader van N.V. “Een week geleden is een moeder in het gezicht geslagen door een bende vreemdelingen die al maanden jongeren lastigvallen.” De politie probeert nu de daders met behulp van camerabeelden iedereen te identificeren.

13 REACTIES

  1. Die soort verstaat maar één taal ; de hunne, de taal van het bruut geweld. Want voor rede zijn ze niet vatbaar. Ze kennen trouwens het begrip niet eens. Allez, Van Quickenborne, het woord, en nog liever de daad is aan u ! Of moet je zwijgen voor de linksen in uw coalitie ? Wat zeggen ze dan ? Koest ? Lig ? …

  2. Het Systeem camoufleert autochtofobe discriminatie politiek-correct als “positieve actie (sic) ,wat onweerlegbaar blijkt uit het WEL politiek-correct subsidieeren van een “Minderhedenforum” maar GEEN “Meerderhedenforum”. Waarom zouden sommige allochtonen dat dan niet interpretteren als hun carte blanche tot ongesanctioneerd autochtonofoob racistisch wangedrag.

  3. En als de daders “geïdentificeerd” zijn, en ze blijken minderjarig, dan krijgen ze enkele maanden op onze kosten gratis kost en inwoon in een instelling waar welzijnswerkers hen pamperen, waar ze computerspelletjes mogen spelen, of pingpong, en naar het voetbal mogen met hun vriendelijke begeleiders. Zijn het meerderjarigen, dan krijgen ze een enkelband, waarmee ze kunnen dan gaan “patsen” bij hun vrienden. of in het slechtste geval mogen ze enkele maanden op onze kosten gaan radicaliseren in de gevangenis.

  4. Men moet de migranten de vroegere wetten van de straat leren. Kloppen tot een van beiden zich op de grond laat vallen, en dan is het gedaan. Ik weet echt niet of Belgische jongeren tegen dit, vaak door clans geleide geweld zullen weerstaan, temeer daar onze gerechtelijke bescherming, meer en meer een lachertje wordt, en eventuele muslim gevangenen geradicaliseerd uit de gevangenis komen.