Hilde Sabbe, voormalig journaliste van onder meer De Morgen en Apache, gaat aan de slag bij de nieuwe partij van Dyab Abou Jahjah“Ik denk dat de lijst van Abou Jahjah de enige is die echt voor multiculturaliteit opkomt”, aldus Sabbe, die naar eigen zeggen wilt opkomen voor allochtone jongeren die onterecht afgeschilderd worden als relschoppers.

De 60-jarige Hilde Sabbe maakte in het verleden naam als journalist bij onder meer De Morgen en Het Laatste Nieuws, waar ze enkele jaren geleden ontslagen werd. Sinds haar ontslag was ze actief bij de links-progressieve nieuwssite Apache. Haar functie als journalist heeft ervoor gezorgd dat ze nu de politiek in zal stappen, zo stelt Sabbe.

Multicultuur en jongeren van vreemde herkomst

“Als journalist zit je met de neus op de actualiteit en je ziet wat er gebeurt”, zegt Sabbe. “Er loopt veel mis en uiteindelijk sta je voor het dilemma of je je alleen gaat blijven ergeren, of dat je er iets aan gaat doen.” Er iets aan doen, zal ze dus doen vanuit de nieuwe ‘migrantenpartij’ van Abou Jahjah, te beginnen met de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel. De keuze voor de partij van Abou Jahjah was voor Hilde Sabbe een voor de hand liggende keuze.

“Ik denk dat de lijst van Abou Jahjah de enige is die echt voor multiculturaliteit opkomt. Ik wil daar deel van uitmaken”, klinkt het. “In Brussel kom ik op omdat bepaalde jongeren van vreemde herkomst altijd worden afgebeeld als relschoppers. Ik denk dat het niet zo is. Ik denk dat we deze jongeren moeten duidelijk maken dat zij ook een deel van onze samenleving zijn. ‘Brussel is ook jullie stad’, willen we aan die allochtone jongeren zeggen.”

(Lees verder onde de Tweet)

Abou Jahjah, die het onlangs nog opnam voor Boef door te stellen dat die slachtoffer werd van “structureel racisme”, wordt volgens Sabbe ook onterecht door het slijk gehaald. “Abou Jahjah wordt helaas te veel gedemoniseerd. Zelfs mijn moeder die 83 jaar is, en heel haar leven socialiste is geweest, zei na afloop van een lezing van Abou Jahjah dat ze het een zeer verstandig man vindt. Hij neemt soms radicale standpunten in, maar hij is geen extremist.”

“Verzetshelden”

Abou Jahjah is geen onbesproken figuur. Hij staat vooral gekend voor zijn bijzonder controversiële uitspraken omtrent joden. Zo noemt hij Palestijnse aanslagplegers op joden in Jeruzalem steevast “verzetshelden”. Onlangs zei hij nog dat “alle Joden in de zee gooien zoals wij dat in de Arabische wereld wilden doen in de jaren veertig, […] niet haalbaar [is]”. Volgens Abou Jahjah moet men Israël militair in de problemen brengen.

Vanwege de heisa die hij die telkens veroorzaakte, besliste De Standaard – waar Abou Jahjah columns voor schreef – hem na een nieuwe antisemitische Tweet op straat te zetten. Hij besloot vervolgens zijn politieke carrière nieuw leven in te blazen en startte samen met ex-sp.a’er Ahmet Koç een ‘migrantenpartij’. Ook dat project loopt niet van een leien dakje. Nog voor ze een naam bekend maakten voor hun partij, zette Abou Jahjah Ahmet Koç uit de partij.

23 REACTIES

 1. Abou Jahjah is een cultureel jihadist. Wie met hem heult, is een islam-collaborateur. Wil mevrouw Sabbe misschien moslima worden, dat ze nu deze mohammedaanse militant aanbidt? Of is ze gewoon een oudere vrouw die in het gevlei wil komen van een jongere man? Ik zie haar toch nog niet trouwen met die Abou. Hoewel, na de klucht van Boudewijn Van Spilbeeck, weet een mens nooit.

   • Het is al bewezen dat Abou romantiek gebruikt voor het eigen voordeel (huwen voor een Belgische ID). Maar wat mevrouw Sazbbe ook doet kan me niet schelen, zolang ze de sociaal democraten maar stemmen kost. Ded Spa zijn de grote veraders in mijn ogen.

  • Ach, deze dame is een extreem-linkse militante (werkte voor Apache). Die leven in een culturele nihilistische wereld waar alles gerelativeerd wordt. Als je alles relativeert is er niets meer over. Dan pas kunnen ze hun nieuwe maatschappij opbouwen.
   Zij die hier niet in meegaan zijn fout. En vermits hun maatschappij niet alleen juist is maar ook goed zijn hun tegenstanders slecht. En slechte mensen moeten bestreden worden, blijven ze in hun slechtheid volharden moeten ze verdelgd worden want slechte mensen zijn onder mensen.
   In enkele zinnen de geschiedenis van de 20ste eeuw :-(.

 2. Elke vogel zingt zoals hij gebekt is, maar deze madam met haar uitgesproken linkse meningen
  is blijkbaar nog niet genoeg op haar bek gegaan. Wat die in Brussel al meegemaakt heeft qua diefstal, inbraak, bedreiging enz. . Dit kan tellen.Van absolute blindheid gesproken. Waarschijnlijk is het de bedoeling de Brusselse Vlaming nog eens goed te provoceren met haar ontkenning. Deze vooringenomen dame zou zich beter eens afvragen waar ze mee bezig is. Puur Masochisme. Een goed begin als moslima.

 3. Jahjah is een ruziezoeker, net zoals Wilders in Nederland en alle “Zwarte Piet is racisme” activisten in “Holland”. Polarisatie is echt niet het voorrecht van rechts. Yasmine Kerbach is ook een bewonderaarster van deze polariseerder. Nu ja, de artikels van journaliste Sabbe kunnen we nu ook op haar merites beoordelen.

 4. Mevrouw zal waarschijnlijk een feministe zijn. Die vallen voor dergelijke macho’s. Excuseer ik vind het heerlijk om politiek incorrect te zijn. En als dat niet helpt, dan is er nog altijd het etiket van satire. Mijn reactie is satirisch bedoeld. Iedereen lachen aub. Als je dit etiket op een beerput, zoals de Ideale Wereld, plakt zit je op rozen. Maar desondanks blijft het linkse beerputje stinken. Otto-Jan Ham heeft het ondertussen door.

 5. ‘Bussel is ook jullie stad’, willen we aan die allochtone jongeren zeggen.” (Hilde Sabbe).

  Het probleem is dat de Brusselse allochtone jongeren van bepaalde wijken no go zones gemaakt hebben voor de blanken. Los hiervan was het een verademing toen Hilde Sabbe van de radar verdween bij “Het Laatste Nieuws”.