Gisteren is men Israël begonnen met het uitdelen van brieven aan vele illegale Afrikaanse migranten in het land. Zij krijgen 3.500 dollar aangeboden om het land te verlaten. Zij worden opgesloten indien zij weigeren.

Begin januari werd aangekondigd dat 38.000 illegale migranten het land zouden moeten verlaten. Op dit moment verdeelt men enkel brieven onder alleenstaande mannen. Volgens het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken vallen minderjarigen, hun ouders en vrouwen niet onder het plan.

Tot 20.000 vertrekkers op korte termijn

Ook zouden slachtoffers van mensensmokkel en slavernij ook worden vrijgesteld. Diegenen die niet meewerken aan het plan worden opgesloten tot ze akkoord gaan om het land te verlaten. Men hoopt op korte termijn dat er tussen de 15.000 en 20.000 mensen vertrekken.

Het Israëlische plan biedt Afrikaanse migranten 3.500 dollar en een gratis vliegticket aan om terug te keren naar hun thuisland, of ‘derde landen’ zoals Rwanda of Oeganda. “We hebben ongeveer 20.000 mensen uitgezet en de missie is nu om de rest het land uit te krijgen”, aldus premier Benjamin Netanyahu (Likoed).

Momenteel verblijven er nog ongeveer 38.000 illegalen in Israël. Ongeveer 1.420 zitten vast in twee detentiecentra. Na eind maart zullen diegenen die vrijwillig het land verlaten een beduidend lager bedrag krijgen van de regering. Dit bedrag zal met der tijd nog verder dalen. Eind maart zal ook nog strenger worden opgetreden tegen de illegaliteit door de migranten op te sluiten.

4 REACTIES

 1. We kunnen toch moeilijk verwachten dat Israël met een organisatie gaat onderhandelen die niet eens de staat Israël erkent, sterker nog, die de vernietiging van het land in haar programma heeft staan.” Dixit Emmanuel Stein (Bron Joods Actueel).

  Het merkwaardige is dat een man, van onderhavig discours zich progressief durft te noemen.

  Hebben de Joden de Arabieren dan niet uit hun woningen en land (Palestina) verdreven? Nu presteert een fake progressief het te eisen dat de slachtoffers de daders van de eenzijdige, illegale en met geweld afgedwongen eigendomsoverdracht, als legale eigenaars erkennen (sic) vooraleer onderhandelingen te starten over een vreedzame regeling van het geschil.

  Indien wijlen Yitzhak Rabin, dergelijk haatdiscours zou kunnen aanhoren hij zou zich omdraaien in zijn graf.

  Ter memo. De Israëlische premier Rabin werd in ISRAEL vermoord door een Joods extremist toen bleek dat hij de intentie had een eerbare vrede te sluiten met de Palestijnse leiders.

  Ik zou dhr Stein willen aanraden zijn theorie eens te toetsen met de Belische realiteit. De belangrijkste politieke partij in België is N-VA. In haar statuten staat zwart op wit de vernietiging gedrukt van de Belgische staat. Dat belet haar niet om deel uit te maken van de Belgische regering. Vervang de Franstalige Belgen door zionisten en we belanden in illico in dezelfde etnische context gebaseerd op de superioriteit van de ene groep (zionisten) tegen niet-joden.

  Mijn suggestie:

  Geef de etnische minderheden in Israël dezelfde rechten als de Israëlische joden naar analogie met België. Wij hebben in België een Franstalige premier, die behoort tot een culturele minderheid […]. Wanneer krijgen we in Israël eindelijk eens een premier met Palestijnse roots.?

  Kortom wanneer gaat Israël een eind maken aan zijn politiek systeem dat steunt op apartheid ? En last but not least, wanneer gaat de Israëlische regering eens werk maken om de rassenhaat, waarvan de minderheden het slachtoffer zijn te beteugelen?