Hendrik Keuleers (87), de oud-zaakvoerder van de Tap en Tepel in Gent, is reeds jarenlang het mikpunt van vandalisme en geweld omwille van zijn islamkritische affiches die ophangen aan de ramen van zijn voormalig café. Maar onlangs werd hijzelf aangeklaagd wegens het ‘uitlokken van geweld’ en het ‘aanzetten tot racisme’. De zaak is intussen geseponeerd door het parket, zo weet Het Laatste Nieuws, maar het vandaliseren van Keuleers’ woonst gaat gewoon voort. Keuleers hangt namelijk zelfgemaakte affiches op die ritueel slachten en de islamisering aanklagen, en daar zijn sommige islamitische jongemannen niet mee gediend.

In het rustige Gewad, een wijk in Gent, bevindt zich de woning van Hendrik Keuleers, waar tot enkele jaren geleden het bekende ‘Tap en Tepel’ werd uitgebaat. Thans is het gebouw bekend omwille van de controversiële gele affiches die er hangen. Allerlei meningen worden er op geuit. Men vindt er kritiek op ritueel slachten, de praktijken van Spaans premier Mariano Rajoy ten aanzien van de Catalanen, de islamisering… Maar dat is niet zonder prijs in “het progressieve Gent”, zo blijkt.

Keuleers’ woonst in Gent wordt immers geregeld gevandaliseerd: ramen worden ingesmeten, bloempotten worden stuk gemaakt en Keuleers zelf werd vorig jaar nog bewusteloos geschopt. Hiervan kon Keuleurs zelf camerabeelden laten zien. De dader werd gevat en geplaatst in een instelling, maar intussen is de geweldenaar reeds opnieuw op vrije voet.

“De wereld op zijn kop”

Maar na dit gewelddadige incident ging het vandalisme gewoon door. Op de koop toe werd Keuleers onlangs – omwille van zijn posters – zelfs aangeklaagd voor het aanzetten tot geweld en racisme. ”Dit is de wereld op zijn kop”, zo klagen Keuleers buren aan bij Het Laatste Nieuws“Ook dit is dus het progressieve Gent. De vrije meningsuiting wordt hier aan banden gelegd als het over gevoelige thema’s gaat. Dit kan echt niet door de beugel. Wekelijks komen groepjes jongeren met stenen Hendriks ruiten bekogelen. Dat blijft ongestraft.”

Vorig jaar nog werd Keuleurs van zijn fiets geschopt en voor dood achtergelaten. Op beelden is te zien hoe een allochtone jongeman met een karatetrap de tachtiger velt. Een van de jongemannen betrokken bij de laffe daad spuugde eerst op de bejaarde islamcriticus na over en weer geschreeuw omtrent de affiches.

Keuleers’ buren en sympathisanten, en ze zijn met veel, zo weet Het Laatste Nieuws te noteren, willen graag dat de rust in de buurt terugkeert en dat Keuleurs eindelijk in vrede en rust kan verder leven. “Neen, we zijn het niet per se eens met alles wat Hendrik hier aan zijn ramen hangt. Maar is dat een reden om die man fysiek aan te vallen? Om zijn eigendom te vernielen?”, zo vraagt men in Het Laatste Nieuws retorisch. Siegfried Bracke (kandidaat voor de lokale kieslijst voor N-VA Gent en Kamervoorzitter, red.) en Guy Verhofstadt (Europarlementslid voor Open Vld, red.) wonen ook in deze wijk. Wij zijn het ook niet per se eens met alles wat zij zeggen. Mogen zij dan ook worden aangevallen?”

(Lees verder onder de Facebookpost/foto.)

Publiée par Rudy van den Eeckhout sur lundi 12 février 2018

Ja, ik lok met mijn affiches discussie en controverse uit. Mag dat niet, in het rebelse Gent?

Keuleers, die zelfs zo’n harde dierenliefhebber is dat hij destijds Spanjaarden die zich niet distantieerden van stiergevechten niet bediende in zijn café, weigert om zijn affiches naar beneden te halen. Nochtans zou dat de makkelijkste oplossing zijn. “Ja, ik lok met mijn affiches discussie en controverse uit. Mag dat niet, in het rebelse Gent?”, zo klinkt het vastberaden en strijdvaardig. “Mag ik niet zeggen wat vele mensen denken, maar niet meer durven zeggen?” 

Kogelvrij glas

Het parket liet aan Het Laatste Nieuws weten dat de zaak tegen Keuleers is geseponeerd. Maar wat er nu zal gedaan worden tegen de gewelddadige jongemannen is nog steeds niet duidelijk. Keuleers liet jaren geleden reeds kogelvrij glas plaatsen, maar ook dat is al gebarsten.

(Lees verder onder de Facebookfoto.)

Publiée par Rudy van den Eeckhout sur lundi 12 février 2018

“Het is wel ambetant dat dat allemaal zoveel kost”

Megamoskee Gent doorn in oog voor islamcritici

Ook het rechtse Voorpost werd recentelijk verhinderd om hun islamkritische boodschap te verkondigen door middel van een betoging. In januari wilde Voorpost namelijk betogen tegen de bouw van de zogenaamde megamoskee in Gent, maar dat werd verboden door Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a).

Echter, Voorpost trok naar de Raad van State en deze administratieve rechtbank gaf de rechtsradicale actiegroep gelijk“Het verbod was duidelijk politiek geïnspireerd en Voorpost ondernam dan ook juridische stappen om het recht op vrije mening op te eisen en diende klacht in bij de Raad van State”, zo klonk het op Facebook.

39 REACTIES

  • Kritische geest, links is zelfs tegen de uiting van klassieke linkse standpunten op vlak van vrijheid van mening. Het is onbegrijpelijk. Het is laf, dom en smerig. Ze zouden blijbaar hun ziel verkopen voor de stemmen van de Moslims. Al vaak heb ik linkse militanten zien lopen achter Muslims die de Islamitische geloofsbeleidenis uitschreeuwden. Kan je voortellen dat links vroeger in een katholieke processie zouden lopen? De omkering van alle waarden is aan de gang.

   • Sedert (minstens) 2004 al.

    Zie hiervoor de blog van Merry Hermanus (idd. dè veroordeelde MH die opgeofferd werd door de PS ihkv de Dassault affaire*) De “président” waarvan sprake is Elio Di Rupo.

    “En 2004, lors de l’élaboration du programme électoral de la fédération
    tous les amendements visant à mettre en évidence l’égalité homme-femme
    ont été repoussées violemment par le président fédéral lui-même.
    Fulminant, éructant, hurlant, on ne pouvait pas en parler : « cela
    risquait de heurter la population la plus fragilisée de Bruxelles ! »
    Ah ! Bon… donc un élément aussi fondamental que l’égalité absolue
    homme-femme devait être tu ! Pour des raisons électorales…”

    https://hermanusinfo.wordpress.com/2015/11/28/lettre-ouverte-au-president-dups-et-au-membres-de-la-federation-bruxelloise/

    * Uiteraard stelt zich de vraag hoe je dat doet, iemand tijdens een strafrechtelijke proicedure opofferen om de partij te beschermen.

    Wat Dassault betreft … hun colporteurs willen ook ditmaal hun Rafal(ige) vlieger slijten via de achterdeur. Oude wijn. Oude zakken. Het lijkt wel of Macron zegt: L’Europe, c’est moi!

   • Straf, Kritische geest, Di Rupo is blijkbaar vergeten dat “la population la plus fragisisée de Bruxelles”, toch wel voor een groot deel zal bestaan uit vrouwelijke allochtonen, die bij Goddelijk decreet mogen geslagen worden door hun mannen, als ze niet volgzaam zijn. Links is totaal zijn moreel kompas kwijt gespeeld. Alles voor de Muslim stem, walgelijk gewoon, walgelijk.

   • Ik denk niet dat een “‘staatsman” als Di Rupo dit “vergeten” was.
    Dit gedrag past in een degeneratie ter linkerzijde: Soumision.

    En dat om een paar verkiezingen te winnen. Een stem, de PS-versie voor een kameel of een geit.

    Het verbaasd me niet meer dat de getuigenis van Merry Hermanus niet alom gekend is.

    Nochtans heeft Rik Van Cauwelaert er een artikel aan gewijd in DeTijd, de enige mainstream kwaliteitskrant die het waard is om te subsidiëren.

    “De inmiddels gepensioneerde Hermanus is een man van het PS-apparaat.
    Zelfs zijn veroordelingen door het Hof van Cassatie – eerst voor zijn
    aandeel in de UNIOP-zaak en later in het Agusta- en Dassault-proces –
    hebben zijn invloed nooit uitgehold. Bij de PS besefte iedereen dat
    Hermanus fungeerde als zekering die moest springen om de grote
    schakelkast, de partij, te beschermen.”

    Merk op: “een zekering die moest springen” Ik dacht dat strafrechtelijke onderzoeken de hele zekeringkast, het gedommese huis binnenstebuiten moeten keren. Geen steen mag op een andere blijven liggen. En de onderste wordt ook omgekeerd om vuiligheid te vinden. Niet dus…?

    https://www.tijd.be/dossier/terreur/Een-vervelende-brief/9704153

  • Ikweet perfect hoe dat voelt .Ik ben zelf eind 2015 vertrokken (eigenlijk zo’n beetje verplicht wegens de onveiligheid en omdat de stank van die geitenneukers niet meer te harden was) naar het verre buitenland met mijn vrouw en mijn drie kinderen ( allen tieners – waarvan 2 meisjes) . Ik vermoed dat ik hoogstwaarschijnlijk niet de enige geboren en getogen belg ben die beslist heeft om het zekere voor het onzekere te nemen . Ik vind het alleen schandalig dat al dat rattengeneuk dat in apenland de regering , het parlement , het gerecht ,
   de katholieke kerk en nog zoveel meer “officiele” instanties bemant zich ten alle prijze laat misbruiken door die iSSlamvuiligheid en hun eigen mensen die mee verantwoordelijk zijn voor de welvaart die er in Vlaanderen zou kunnen zijn als al die parasieten ze niet in sneltreivaart ze komen opsouperen

   • Ik woon momenteel in Zuid-Amerika (Colombia) en toevallig ook nog in de stad waar de meest bekende Colombiaan , tenminste in Europa , nl. Pablo Escobar ook woonde .Volgens de meeste mensen niet direct het meest veilige land , maar dat valt nog wel mee . Ik kom hier al meer dan 25 jaar en heb hier twintig jaar geleden mijn vrouw leren kennen , vandaar . Zelf ben ik Brusselaar van geboorte maar ik heb altijd in (“de”) Limburg gewoond .

   • Colombia heeft net zoals enkele andere Zuid-Amerikaanse landen (waaronder Ecuador , Brazilie en Argentinie) momenteel af te rekenen met een vluchtelingenstroom vanuit buurland Venezuela . Het zou in het totaal gaan om plus minus 2.000.000 personen waarvan alleen al de laatste paar maanden 600.000 . Alhoewel Colombia de naam heeft een onderontwikkelde bananenrepubliek te zijn slagen zij er tot nog toe toch maar mooi in om deze vluchtelingenstroom op min of meer ordentelijk en legale wijze te organiseren . Iedere vluchteling wordt in de mate van het mogelijke geregistreerd , heeft zich aan de wet te houden en krijgt slechts een verblijfs- en/of arbeidsvergunning voor de tijd tot ze weer zonder gevaar terug naar eigen land kunnen . Bovendien worden de mensen opgevangen in hun eigen regio i.p.v .een ander continent , doen zij (de vluchtelingen) de moeite om te proberen te werken voor hun levensonderhoud (want pamperen en doodknuffelen is er hier niet bij) en zijn het bovendien niet van die pedofiele bigamisten die een religie aanhangen waar moord en verkrachting de voornaamste deugden zijn . Ik weet het , er zullen hier ook wel eens dingen fout gaan , dat kan ook niet anders bij zulke volksverhuizingen , maar toch kunnen de Europese politieke ratten hier nog een puntje aan zuigen .

 1. 1 op 7 (35750) Gentenaars zijn moslims, met dank aan de politieke correctheid en het links liberalisme (uitgevonden door Verhofstadt). Multicultuur en links-liberaal cultuurrelativisme verbrokkelen de homogeniteit op dewelke gemeenschap, democratie en sociale zekerheid zijn geënt. En een islam citaat zegt: Als u het zult wagen de Islam te bekritiseren, door de Islam een godsdienst van geweld te noemen, zullen wij u doden om te bewijzen dat het een godsdienst van vrede is’! w.m.b.w. En gent is het OCMW van de wereld. Links hieronder:

  http://www.ocmwgent.be/financile-en-juridische-hulp-Medische-kosten-Medische-kaart-illegalen.html

  Zonder nog te spreken over een invasie van Bulgaren en de invloed op de verkiezingen. (Volledig uitzien, heel erg. Onze OCMW’s zijn de opvang van de wereld en zullen hierdoor verdwijnen.)

  https://www.youtube.com/watch?v=pF3C50fG5iE&feature=youtu.be

   • Stapper Het zijn vaak Rom of Bulgaarse Turken. Zo kan Bulgarije zijn ongewenste minderheden kwijt. Er zijn goede mensen tussen, maar ook heel wat bedenkelijke figuren. Maar wat een politiek is dat om Bulgarije toe te laten om hun ongewenste minderheden naar elders te verschepen, dat kan toch niet zijn. De Europese politiek is op dit vlak rot tot op de bot.

   • De Bulgaren maken zelf een onderscheid tussen Christelijke zigeuners die meestal rondtrekken als scharesliep of koperslager en moslim zigeuners die in de steden rondhangen en …
    Niet mijn oordeel maar wat ik van Bulgaren in Bulgarije heb gehoord.

 2. Voor volkscommissaris (of is het sjeik ? ) Termont kan dat niet: openlijk zeggen dat je doodsbang bent voor gewelddadige Moslim straatbendes. In mekaar getrapt worden en gevandaliseerd worden gebeurt terecht, je hebt dat uitgelokt omdat je bang bent en omdat je bang bent zet je bovendien aan tot haat (dat is toch de logica zelve ?). Beschadiging van je huis ? Nou een huis is diefstal tenzij je socialist bent.

 3. Ik word er werkelijk niet goed van, ik ken deze man. Hij is een lieve consequente vrijzinnige man, iemand die elke linkse vrijzinnige en elke rechtse vrijzinnige zouden moeten verdedigen. Hij is eerder tet type “Charlie Hebdo”. Wat moet er nog gebeuren voordat men inziet dat de vrijheid van meningsuiting in gevaar is. Keuleers is anti godsdienstig, en niet specifiek anti Islam. Voor zulke meningen moet plaats zijn in het “Rebelse Gent”. De Gentse rebellen zouden moeten rebelleren tegen die partijen die migranten binnen halen, die niet tegen de vrijheid van meningsuiting kunnen. Ik kan niet genoeg mijn weerzin tegen deze voorvallen benadrukken. Wij zijn regelrecht op weg naar brave new world onder leiding van SPa, VLD, Groen, PVDA en consoorten. Het wordt gevaarlijk om zijn mening te uiten. De gedachten zijn vrij, maar men moet blijkbaar zijn mond houden. Een catastrophe voor het vrije Westen is op til.

   • Polaris, we mogen niet opgeven man, Waar moeten we trouwens heen? Naar Zuid Afrika? Die globalistische pest zit overal in de wereld, zelfs in Zuid America, Nieuw Zeeland, Australië, overal.

   • Visegrad landen.
    Zeer goedkoop , zeer weining moslims , rust, ruimte en prachtige natuur.
    Ik ben van oost Vlaanderen de lelijkste provincie van Belgenland…
    Weinig natuur , dichtbevolkt , zeer veel moslims , overal Industrie , etc…

   • Daar zit wel iets in, Polaris, Oost Europa lijkt de hoop voor Europa, mogelijk omdat ,ze daar ervaring hebben met linkse indoctrinatie, en zich niet meer laten ringeloren door de herauten van de “maakbare mens”.

   • Moest het Vlaams belang hier ooit aan de macht komen (dat toch nooit zal gebeuren) heb je hier een burgeroorlog met moslims. Ik zie geen rooskleurige toekomst hier in Belgistan.

 4. Paternalisme is het beperken van de vrijheid of autonomie van een persoon of groep in naar wat wordt aangenomen hun eigen bestwil. Dit kan een overheid zijn tegenover het volk, of van een overheersend volk tegenover een kolonie. Dit kan een achtergrond hebben van een expliciet of impliciet gevoel van superioriteit van het gezag ten opzichte de persoon of groep.

  Het verwijst naar een houding vergelijkbaar met het hiërarchische familiepatroon waarbij de vader (pater in het Latijn) aan het hoofd van de familie staat en de vader beslissingen neemt voor de andere familieleden, ook als die beslissing niet direct in overeenstemming is met wat zij wensen.

  We worden niet “geleefd” maar “gedacht”.
  Er wordt voor ons beslist wat OK is, en wat niet.
  Wat we mogen denken en wat niet.
  Rome heeft plaats gemaakt voor een ecologisch/groen/rood links alternatief, dat nog erger is…

  Ik stel voor dat we het “Bome” noemen…

 5. Ja, ik lok met mijn affiches discussie en controverse uit. Mag dat niet, in het rebelse Gent? (zie supra).

  Volgens de letter van de Belgische wet, geen probleem. Maar luidens de shariawetten van de lokale kalief, Mohamed ben Daniël T., betekenen dissidente opinies blijkbaar een overtreding op de gedragscode van de Islamitische Staat. Allahu Akbar.

  De gedragscode van de Sharia wordt afgedwongen in landen en steden waar IS invloed heeft. Dus ook in Gent.

 6. Recent verklaarde de Belgo-Turkse burgemeester, van Saint-Jossen-Ten-Noode, in een Brusselse krant:”Wet of geen wet, ik doe mijn goesting” (vrij vertaald). Is dat niet het geval met de meeste burgemeesters in Belgistan, inclusief in VL? Dat zooitje dictators gedraagt zich dikwijls als reactionaire despoten. Waarom noemen ze de plek waar de burgemeester, schepenen en de gemeenteraadsleden (vazallen) vergaderen eigenlijk een gemeenteraad? Terwijl de benaming “burgemeesterraad” beter aan de realiteit zou beantwoorden, gezien de arbitraire macht van de herr burgemeister.

  Niet de gemeenschap is belangrijk maar het individu (sic), nog een oneliner, deze maal van OVLD landvoogdes Rutten. Sinds wanneer hebben de hedendaagse goeroes van de politiek en de lokale besturen respect voor het individu? In de vorige eeuw, OK, maar dan hadden we het wel over een andere generatie. De huidige generatie graaiers doet (meestal) voornamelijk aan politiek uit hebzucht. Voor de boter en het geld van de boter.

  Niets is gratis volgens een Antwerpse goeroe, behalve de financiële toelagen (subsidies) voor de politieke partijen. Dat is geen solidariteit maar legale (en immorele) verduistering van overheidsgelden. Maar gezien deze vorm van politieke criminaliteit gedragen wordt over de partijgrenzen een, is er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht.

 7. Leftist governments bring in the unskilled horde thinking they will work and pay taxes to continue funding social programs and old age pensions because native Europeans aren’t keeping up the white Christian population. Well, the joke’s on them. You can see your future right now in the countries where the horde is coming from. Good luck to you and your babies.

 8. Draai en keer het zoals je wil, het was hier beter, aangenamer, gemoedelijker,netter en vooral veiliger voor de aankomst van de moslims. Met hun vestimentaire aanstellerij, hun barbaarse arrogantie, hun wrede manier van slachten, hun tomeloze baatzuchtigheid, hun achterlijke vrouwonvriendelijkheid, hun debiele verwerping van wetenschappelijke stellingen, zoals bv de evolutietheorie en hun negatie van de mensenrechten, die zij ondergeschikt willen aan hun sharia.
  Samen met mij zijn veel Vlamingen die aangespoelde invasieve exoten zo moe als koude pap.

 9. De mensheid moet gezuiverd worden van ongeloof. Lees de volgende koran verzen.

  47.38 Voor volkeren die zich afwenden [van het islamitisch pad], is geen plaats op deze wereld, zij moeten worden vervangen.

  6.6.Zien zij niet hoeveel generaties Wij hebben uitgeroeid? Vanwege
  hun zonden stuurden wij regenwolken die rivieren onder hen deed vloeien.
  Zo vernietigde wij hen.

  6.47. Als de straf van Allah tot u komt, zal niemand anders dan het foute volk worden gedood.

  7.4. Hoeveel steden hebben Wij verwoest [vanwege niet geloven in Allah]! Onze straf overviel
  hen gedurende de nacht of tijdens de middagslaap.

  19.98. En hoeveel volkeren hebben Wij wel niet uitgeroeid? Kunt gij een enkeling hunner nog zien of horen?

  21.11. Vele steden vol van ongeloof hebben Wij vernietigd en na hen hebben Wij een ander volk voortgebracht!

  23.48. Derhalve weigerde zij zich te bekeren en zij behoorden tot degenen die werden vermoord.

  28.43. En Wij gaven het Boek aan Mozes nadat Wij eerdere generaties hadden vernietigd uit
  barmhartigheid en verlichting voor de mensheid [moslims]. En als duidelijk bewijs zodat men er lering uit zou trekken.

  28.58. En hoeveel steden hebben Wij niet vernietigd die trots waren op hun middelen van
  bestaan! Hun woonplaatsen waren tot op enkele na niet meer bewoond. En
  Wij [moslims] zijn het die erfgenamen werden.

  28.78. Wist hij niet dat Allah op vele generaties volkerenmoord heeft gepleegd? Zonder deze goddelozen te wijzen op hun zonden?

  32.26. Komen zij niet tot inzicht dat waar zij nu rondlopen, Wij vele generaties vóór hen,
  hebben uitgeroeid? Willen zij dan niet gehoorzamen [zich bekeren]?

  36.31. Houden zij geen rekening met het feit, hoeveel generaties Wij vóór hen hebben weggevaagd?

  38.3. Hoeveel generaties hebben Wij wel niet vernietigt! Zij schreeuwden het uit, toen zij geen kant meer op konden.

  46.27. En waarlijk, Wij hebben om hen heen de [goddeloze] steden vernietigd, en Wij hebben
  de tekenen uitgelegd zodat zij zich kunnen bekeren.

  46.35. En wees omtrent de goddeloze niet haastig. Op de Dag dat zij worden bedreigd,
  zal het hun toeschijnen alsof zij slechts een uur hebben geleefd. De
  verkondiging is aan u en allen die [de islam] niet gehoorzamen zullen
  worden vernietigd.

  47.13. En hoeveel steden hebben Wij vernietigd die sterker waren dan de stad [Mekka] waaruit u bent verwijdert? En zij hadden geen helper [buiten Allah]!

  50.36. Wij hadden al eerder vele generaties vernietigt. Hadden zij dan een toevluchtsoord om naar te ontsnappen?

  10.13. En Wij pleegden volkerenmoord op de generaties die vóór u bestonden omdat zij niet
  wilde geloven. Zo vergelden Wij het ongelovige volk.

  69.5. Wat het volk ‘de Samoed’ betreft, deze werd door een overweldigende straf uitgeroeid.

  69.6. En het volk ‘de Aad’ werd door een felle, geweldige wind vernietigd.

  47.10.Hadden zij op aarde niet gereisd en gezien wat het einde was van
  degenen, die vóór hen waren? Allah pleegde genocide op hen en hetzelfde
  zal gelden voor andere ongelovigen.

  8.54. Zoals het volk van de Pharao en degenen, die vóór hen waren; zij verloochenden de
  tekenen van hun Heer, daarom vernietigden Wij hen voor hun zonden [hun
  ongeloof]. En Wij verdronken het volk van de Pharao want zij waren
  allen boosdoeners [vanwege hun ongeloof].

  18.59. En deze steden! Wij vernietigde hen toen zij ongehoorzaamheid bedreven. En Wij stelden een bepaalde tijd vast voor hun verdelging.

  25.36. En Wij zeiden: “Voeg u bij het volk dat niet in Onze tekenen geloofd.” Daarna vernietigden Wij hen allemaal.

  25.39. Wij gaven aan ieder van hen allerlei voorbeelden en Wij vermoordden hen allemaal.

  26.172. Daarna vernietigden Wij de anderen.

  26.208. En Wij vernietigden nooit een stad, zonder hen eerst te verontrusten.

  27.51. Ziet dan het einde van hun plannen; Wij vernietigden hen en hun volk, allen tezamen.

  29.38. En Wij vernietigden ook de volkeren ‘de Aad’ en ‘de Thamoed,’ en duidelijk te
  zien aan hun verwoeste woningen. Satan deed hun daden goed voorkomen en
  weerhield hen van het juiste pad.

  29.39. Ook Korach [oomvan Mozes], de Pharao en de Haman [rechterhand Perzische koning] werden om het leven gebracht. Mozes kwam tot hen met duidelijke tekenen, maar
  zij handelden hoogmoedig en konden niet aan ons ontkomen.

  43.8. Daarom vernietigde Wij de sterkste onder hen, ondanks dat zij wisten van eerdere massamoorden.

  44.37. Zijn zij beter dan het volk van Sheba? Wij vernietigden hen omdat zij schuldig [aan ongeloof] waren.

  3.141. Dat Allah de gelovigen moge louteren en de ongelovigen moge vernietigen.

  4.47. O, mensen van het Boek [christenen], geloof in hetgeen Wij hebben neder gezonden
  voordat Wij uw leiders doden of hen vervloeken, zoals Wij de
  Joden vervloekten. Allah’s gebod zal volbracht worden.

  7.129. Zij antwoordden: “Wij [moslims] werden vervolgd.” Hij (Mozes) zei:
  “Waarschijnlijk gaat Allah uw vijand vernietigen en u tot stedehouders
  in het land maken.”

  29.31. Wij willen het volk dezer stad vernietigen want haar inwoners zijn onrechtvaardig [ofwel ongelovig / polytheïst / hypocriet].”

  25.14 Bid niet voor een enkele vernietiging maar voor vele vernietigingen.

  10.73 Terwijl Wij degenen die Onze tekenen negeerden lieten verdrinken.