Het Israëlische leger bombardeerde afgelopen weekend met straaljagers “ondergrondse infrastructuur” van Hamas. Dit nadat een onopgeïste bomaanslag 4 Israëlische soldaten verwondde. In Palestina worden regelmatig tunnels gebruikt om wapens te smokkelen voor terreurdoeleinden.

De Israëlische strijdkrachten communiceren dat men zal blijven tunnels vernietigen. Tevens wijst Israël Hamas met de vinger: “Hamas is verantwoordelijk voor alles wat gebeurt in de Gaza-strook, boven en onder de grond”.

Opflakkerend geweld tussen Israël en Palestijnen: 2 doden

Afgelopen zaterdag voerde het Israëlisch leger aanvallen uit op “18 terreurdoelwitten in handen van de Hamas-terreurorganisatie”, zo communiceerde het Israëlisch leger in een mededeling. “Acht doelwitten werden aangevallen in een militair complex nabij Dayr al-Balah, toebehorend aan de Hamas-terreurorganisatie, waarbij onder meer wapenproductie- en trainingsinfrastructuur”.

De aanvallen op de Hamas-stellingen en toevoerlijnen waren vergeldingsacties voor een bomaanslag door middel van een IED (geïmproviseerd explosief toestel) dit weekend op Israëlische soldaten nabij het grensgebied. Vier soldaten van Israël raakten bij deze bomaanslag gewond. Na deze aanslag vuurden Israëlische tanks op een Palestijnse observatiepost, waarna straaljagers aanvallen uitvoerden op Hamas-posities.

Het tankvuur en de bombardementen werden beantwoord door raketvuur vanwege Hamas, dat op zijn beurt opnieuw Israëlische luchtaanvallen uitlokte. Wanneer het Israëlisch leger het vuur opende aan de grens nadat een klein groepje jongeren ‘op verdachte wijze’ een grenspost benaderde, zouden twee Palestijnse jongeren zijn omgekomen. De uitwisselingen van tankvuur, bombardementen en raketten worden bij de hevigste schermutselingen sinds de Gaza-oorlog (of Operation Protective Edge) van 2014 geteld. Bij ‘Operation Protective Edge’ vielen circa 70 doden aan Israëlische kant en werden meer dan 2.000 Hamas-strijders gedood.

6 REACTIES

 1. Vergeldingsactie voor een bomaanslag door middel van een geïmproviseerd explosief toestel. En wie zegt dat het van Hamas was? We spreken dus van een primitief ineengeknutseld apparaat en van een vergelding met tank-beschietingen en luchtaanvallen met dodelijke gevolgen: niet een beetje buitenmaats?

  • Zoals u al zei. Net zoals die “Iraanse drone” die boven Israël vloog en aanleiding was om bombardement op Syrië uit te voeren. Wat moet je hier allemaal van geloven? Buiten wat vage beelden kreeg je er ook niets van te zien. Ik denk dat Israël samen met de VS en het Verenigd Koninkrijk een serieuze reputatie hebben op het gebied van False Flags.

   Laat me dan nog maar zwijgen over die “gifgasaanvallen” van Assad. Alsof die op zijn kop is gevallen. Hij weet maar al te goed zoiets het perfecte excuus is voor de VS.
   Dit is weer dezelfde onzin die men gebruikt om regimes te demoniseren.
   Die gifgasaanvallen gebeuren dan altijd in gebieden waar toevallig één of andere “neutrale organisatie” zit die dan toevallig allemaal smartphones hebben om dit te filmen en weten naar welk persagentschap ze dit moeten doorsturen. Toevallig is dat gebied dan ook niet toegankelijk voor journalisten om dit te bevestigen.
   Vooral niet vergeten dat op die filmpjes vaak de hulpverleners geen beschermende kledij dragen. Alsof ze weten dat het gas al is geneutraliseerd en met wat voor gas ze te maken hebben.

   Zoals u ook zei, de vergelding staat altijd volledig buiten proportie t.o.v. de provocatie.
   Volledig mee akkoord.

   • Inderdaad… waarom zou Assad gifgas gebruiken tegen zijn eigen volk ? Als hij dat doet heeft hij de hele bevolking tegen zich. Dit slaat nergens op.

 2. Ik kan me er echt niet druk over maken wie of wat er hier gelijk heeft (denkt te hebben) . Het is per slot van rekening lood om oud ijzer . De palestijnen zijn moSSlims en dat voorspelt al niet veel goeds , de Israeli (joden) echter die denken dat , sinds Hitler getracht heeft hen uit te roeien , alles is toegelaten , zijn geen haar beter . Zolang ze mekaar maar in hun biotoop blijven vermoorden is er niks aan de hand , wilden onder elkaar , laten betijen .