Vrijdag bracht de Marokkaanse onderminister bevoegd voor Marokkaanse Staatsburgers in het Buitenland, Abdelkrim Benatiq, een bezoek aan België. De minister van Begroting van de Franse Gemeenschap, André Flahaut (PS), stelde na de afspraak op Twitter dat het bevorderen van Arabisch op gemeenschapsscholen een “kwestie van respect” is. 

Benatiq had vrijdag een serie ontmoetingen met verschillende excellenties. Tegenover MAP benadrukte de minister dat hij vooral had gesproken over kwesties die de Marokkaanse gemeenschap aangaan en die de bilaterale betrekkingen tussen België en Marokko kunnen verbeteren. Daarbij onderstreepte hij dat de Belgische verantwoordelijken hun tevredenheid hadden uitgedrukt over de verrijking door de Marokkaanse gemeenschap.

Naast Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en minister van Begroting van de Franstalige Gemeenschap, André Flahaut (PS) had Benatiq ook een ontmoeting met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). De liberaal stelde tegenover MAP dat “cultuur de beste manier is om de toenadering tussen de twee landen te verzegelen en jongeren met succes te integreren”. In dat kader wil de minister verschillende initiatieven lanceren.

Onderwijs in het Arabisch

De Franstalige Gemeenschap, die in Franstalig België het onderwijs organiseert, werd vertegenwoordigd door Flahaut. Volgens de minister moet de cultuur en de identiteit van de Marokkaanse gemeenschap in België worden bewaard. Dit impliceert volgens hem dat men de mogelijkheid om Arabisch aan te bieden op gemeenschapsscholen moet onderzoeken. Op Twitter stelt Flahaut dat dit een kwestie van respect is.

Close benadrukte langs zijn kant dan weer het belang van het versterken van het partnerschap met verschillende Marokkaanse steden. Als voorbeeld hiervan gaf hij het festival Moussem Casablanca Cities. Ook verwelkomende hij de bijdrage van de Marokkaanse gemeenschap in Brussel.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

25 REACTIES

 1. Vooral omdat de meeste Marokkanen in België Tamazight zijn en geen Arabisch spreken. Ik heb ooit een Marokkaanse collega (handelsingenieur van Solvay) gehad die Arabisch leerde (had thuis Rif Berbers geleerd). Om vast te stellen dat hij geen woord van het Marokkaanse Arabisch begreep !
  https://www.google.be/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FKhWTvMV.png&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2Farabs%2Fcomments%2F7snv4s%2F15_ways_to_divide_the_arab_world_finished%2F&docid=x7KQDDKERQ0hNM&tbnid=vOtM2fFl5I_k2M%3A&vet=10ahUKEwjH6cmf2Y_ZAhUDmbQKHRaNCwgQMwh_KDQwNA..i&w=1842&h=1882&bih=949&biw=1920&q=prejudice%20map%20to%20divide%20arab%20world&ved=0ahUKEwjH6cmf2Y_ZAhUDmbQKHRaNCwgQMwh_KDQwNA&iact=mrc&uact=8 (lachen mag ook)

  • Het is nu wachten tot vrouwenrechten opnieuw ter discussie worden gesteld in Brussel. Fleau zou, wat vrouwenrechten betreft, in elk geval meer dan één partner vinden bij de Brusselse PS.

   “….En 2004, lors de l’élaboration du programme électoral de la fédération
   tous les amendements visant à mettre en évidence l’égalité homme-femme
   ont été repoussées violemment par le président fédéral lui-même.
   Fulminant, éructant, hurlant, on ne pouvait pas en parler : « cela
   risquait de heurter la population la plus fragilisée de Bruxelles ! »
   Ah ! Bon… donc un élément aussi fondamental que l’égalité absolue
   homme-femme devait être tu ! Pour des raisons électorales… Voilà, le
   piège se refermait, nous socialistes devenions prisonniers de notre
   électorat précisément parce que nous n’avions pas été capables de
   transmettre nos valeurs….”

   https://hermanusinfo.wordpress.com/2015/11/28/lettre-ouverte-au-president-dups-et-au-membres-de-la-federation-bruxelloise/

   Eerst worden vrouwenrechten verkocht voor een stem (het linkse equivalent voor kameel of geit…), nu worden ronduit beledigingen rondgekwekt door een voormalig voorzitter van het parlement.

   Fleau is minister van staat. Heeft hij al een plaque gekregen voor zijn tweet?

 2. Franstaligen blijven merkwaardige politici afleveren. Nadat ze in de eerste 140 jaar getracht hebben de Vlaamse taal en cultuur te vernietigen en daarbij grondgebied (gemeentes) in te nemen, besloten ze ook de hoofdstad in te palmen. Wallobrux heet die constructie. Parallel hieraan organiseerden ze een centenroof. Samen staan ze hiervoor immers sterker. Nu komen ze met nog een voorstel. De invoer van een vreemde taal en cultuur zal de laatste Vlamingen elimineren. Vreemd genoeg spreken ze nu van ‘respect’.

   • Inderdaad. De groep die het dichtst bij hen stond hebben ze onderdrukt, de volledig vreemde wordt met open armen ontvangen. Onwaarschijnlijk historisch verschil.

   • Alles om de verkiezingen te winnen.

    Laat het opbod doorgaan. Welke linksgroene-extrremist schaft de vrouwenrechten af in Brussel?

    #Metoo Elioo?
    #Metoo Ecoloo?

 3. Klinkt vreemd en vooral hypocriet uit de mond van een creatuur dat nooit enig respect heeft gehad voor de menapiers van het noorden.

 4. Mr Flahaut, Respect moet men verdienen en als je het eenmaal hebt, moet je het niet weggooien . De ene moet ervoor werken, de ander moet ervoor liegen.Ik heb mijn respect gekregen.

 5. Zij hebben inderdaad veel bijgedragen aan onze maatschappij. Terrorisme, autochtonen die worden vermoord. Groepsverkrachtingen. Rellen en plunderingen. Marokanen
  die autochtone kinderen prostitueren . Dan durft die socialist nog zeggen dat zij een verrrijking zijn voor ons. Geen schaamte hebben die. En de helft die voor de rest van hun leven op de sociale zekerheid leven. Waar is het respect voor de mensen die de eigenheid van hun land willen behouden Socialisten zijn het grootste uitschot ter wereld, want je kan niet lager vallen dan je eigen volk te verraden

 6. Respect is zo een woord dat in de mond genomen wordt door personen die geen respect verdienen. De socialistische slijmbal Flahaut is zo een creatuur dat enkel minachting om zijn dhimmitude. Geen respect voor collabo’s.

 7. Als we toelaten dat Marokkanen Arabisch leren in onze scholen, moeten we de Turken dan ook geen Turks aanbieden? En de Joden Hebreeuws? En de Afrikanen Swahili? En de Chinezen chinees? Enzovoort.

  En welk Arabisch moet dat dan juist zijn? Klassiek Arabisch? Modern Arabisch? Een regionale variant? Of de taal die de meeste immigranten van Marrokaanse afkomst spreken: Berbers?

  Het klinkt alsof er gouden tijden aanbreken voor taalleerkrachten.

 8. Maar misschien wil slijmbal Flahaut in navolging van zijn partijgenoot Philippe Moureaux gewoon ook met een jonge moslima trouwen.

 9. Excuseer maar ik heb toch een paar vragen (of bedenkingen) bij dit artikel :
  1- Wat komt die marokkenluis hier doen ? Al dat uitschot halen om mee terug naar huis te nemen ?
  2- De enige cultuur die marokken hebben is een cultuur van geweld .
  3-Wie graag arabisch wauwelt heeft keuze genoeg , er zijn tal van schijtlanden waar dat de officiele taal is . Wat ? Nog altijd hier ?
  4- Who the fuck is dat rooie onderkruipsel Flahaut ?

 10. en waarom dan geen Italiaans, Pools, Turks enz die man is gans gek of uiterst slim, zoekt nog kiezers onder de arabisch sprekenden

 11. Vorige week ging Reynders de ministers van godsdienstzaken in Algerije en Marokko opvrijen om daar de immams die in belgie werken op te leiden. Vandaag Flahaut die Marokko gaat opvrijen. Waarom blijven Algerije en Marokka op de lijst van onveilige landen staan ? Waarschijnlijk om de import te vergemakkelijken en ze allemaal snel asiel te kunnen aanbieden. Ik begrijp echt niet het stilzwijgen in Vlaanderen, zowel tegen Reynders, Flahaut als Michel.

 12. Flahaut: “Arabisch op school is kwestie van respect” (texto). Tweetaligheid in Brussel en Nederlands in Vlaanderen is niet alleen een teken van respect maar ook een burgerplicht. Hallo Flahaut, Jambon en Muyters !!!! PS en N-VA politici slechtste leerlingen van de klas.

Comments are closed.