“Er zijn te veel blanke gelukkige mensen, te veel kruistekens en niet genoeg migranten in het promofilmpje”. De Europese Unie heeft de Hongaarse stad Székesfehérvár uitgesloten uit een Europese wedstrijd omdat hun video-inzending ‘te blank’ zou zijn. “Dit is een propagandafilmpje voor een blank en christelijk Europa. Iedereen is er blank en gelukkig.” Omwille van deze redenen zou de EU-jury de kandidatuur van Székesfehérvár geweigerd hebben, zo stelt de burgemeester van het stadje.

Voor de wedstrijd van de Europese hoofdsteden van cultuur, kunnen alle steden in Europa een promotiefilmpje inzenden naar de Europese Unie, waarna een ‘expertencomité’ in een aantal rondes een Europese stad verkiest. Dat deed ook de Hongaarse stad Székesfehérvár. Deze week werd beslist welke steden naar de finale zouden gaan.

“Wit en gelukkig”

Het Europese ‘expertencomité’ zou geoordeeld hebben dat de inzending van Székesfehérvár – waar nochtans ook mensen met een andere huidskleur in te zien zijn – niet divers genoeg was, en weigerde de inzending. “Er zijn te veel blanke gelukkige mensen, te veel kruistekens en niet genoeg migranten in het promofilmpje”, zo kreeg de burgemeester naar eigen zeggen te horen. “Dit is een propagandafilmpje voor een blank en christelijk Europa. Iedereen is er blank en gelukkig“, zou het ‘expertencomité’ gesteld hebben.

De burgemeester van de stad, András Cser-Palkovics, reageerde ontgoocheld maar probeerde positief te blijven. “We hebben het geluk om te leven in een prachtige stad in het midden van Europa, waar we nog steeds onze toekomst kunnen bepalen. En dat is wat we doen.” Volgens de burgemeester is de beslissing louter en alleen genomen op basis van politieke ideologie.

(Lees verder onder de video.)

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Daarnaast stelde hij dat in het filmpje men enkel hun tradities en geschiedenis toont, en dat ze dat ook zullen blijven doen. “We respecteren onze geschiedenis en onze christelijke tradities, terwijl we een veilige en moderne stad bouwen. Ik geloof dat een moderne stad zijn geschiedenis en tradities niet zomaar weggooit. Laat dit het Europese antwoord zijn op wat ons is overkomen, wat onze huidige ergernis niet overtreft.”

In een reactie aan SCEPTR laat de Europese Commissie weten dat het expertencomité, dat zich moest buigen over de inzendingen, zich heeft gehouden aan de vooropgestelde selectiecriteria en dat het selectieproces eerlijk verlopen is.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

19 REACTIES

 1. Het is dus not done om christelijk en gelukkig te zijn? Tja, in Europa moet je vooral aan zelfbevlekking doen om serieus genomen te worden.

 2. Ik ben er zeker van dat een land dat voor 100% blank en christelijk is, minder problemen heeft dan wij met onze mislukte multiculturele samenleving.

  • Het adagio dat we met verandering en anders zijn moeten leren omgaan klopt. Maar niet iedere verandering is een verbetering en niet ieder anders zijn spoort met vooruitgang. En op dat gegeven mogen we kritiek geven.

   • De grond van de zaak is dat men geen onderscheid maakt tussen culturen onderling. Boeddhistische Nepalezen met verfijning en schoolcultuur zijn een aanwinst. Andere volkeren, die straatcultuur combineren met geweld en godsdienstfanatisme zijn dat helemaal niet.

 3. Telkens als je denkt dat de crapuleuze smeerlapperij van het linkse politiekcorrecte denken nu echt een totaal dieptepunt heeft bereikt, krijgen we weer een nieuw, nog krankzinniger feit onder ogen.
  Bij deze weten we dit dus nu ook: voor de jaarlijks honderden miljarden euro belastinggeld verbrassende eurocratie is een horde allahakhbar en fuck you krijsende Afrikaanse of Arabische randdebielen uit een door islamisering en krapulisering tot een krottenwijk herleide voorstad van Brussel of Parijs representatiever voor Europa dan een groep blije Europeanen die enthousiast hun christelijke geschiedenis en cultuur uitdragen.

 4. Natuurlijk reageert de EU zo: dit past volledig in het Kalergi-plan van volksvervanging door rassenvermenging. Dit neemt niet weg dat het promotiefilmpje baadt in een melig sfeertje van rozengeur. Akkoord, men hoeft niet de ranzige kant van het leven te tonen, maar de stad Székesfehérvar voorstellen alsof dit het aards paradijs zou zijn, is er over. Was de EU hypocrieter geweest, had ze dit als argument aangehaald. Maar nee, die dames en heren zijn zo arrogant dat ze hun ware impêrialistische bedoelingen openlijk etaleren, vanuit een houding “wie doet ons wat!”.

 5. Dat de Euro parlementsleden dit zomaar laten voorbijgaan, is gewoon hemeltergend. Dat de MSM-media hierover niet zullen berichten is duidelijk, maar elke partij heeft voldoende media om zijn achterban hiervan op de hoogte te brengen. Doen ze dit niet, zijn ze medeschuldig.

 6. Culturen die haaks op de Europese cultuur staan hebben hier niks te zoeken. Is blijkbaar
  nog altijd niet doorgedrongen bij onze vertegenwoordigers binnen de EU die Dictatoriale trekjes beginnen te krijgen. Duidelijk dat de stem van het volk niet meer aan bod komt binnen de EU. De EU structuren moeten dringend veranderd worden ( Raad van Europa enz. ) of ze worden onze ondergang.

 7. We kunnen misschien eens een docu maken over het leven van EU- ministers ,commissieleden ,voorzitters, etc.
  Waar leven en wonen ze , hoe leven ze, hoe ziet hun snobistische kennissenkring eruit .etc.
  Het zou veruit de meest WITTE , NIET DIVERSE docu zijn die er ooit gemaakt zou zijn ! Bende hypocrieten.
  Multiculturaliteit , islam en diversiteit kieperen we wel bij de bevolking in de achtertuin , maar toch niet in de onze zeker.
  Neen ,daar doen wij EU-onrendabelen niet aan mee !!

 8. Klagen Afrikaanse, Latijns-Amerikanen en Aziatische landen over te veel zwarten, hispanics of Aziaten in hun respectievelijke landen? Waarom zou Europa dan denken dat ze teveel blanken hebben? Wat fijn dat Hongarije erin is geslaagd hun cultuur intact en goedlopend en gelukkig te
  houden. Als het gaat om diversiteit in de EU, dan zijn ze zeer divers van de rest van Europa en zouden ze de prijs moeten winnen voor het feit dat ze de enige goed lopende regering hebben. Als alle anderen in hun geboorteland zouden blijven en vechten voor hun cultuur in plaats van andere landen te infecteren met een cultuur die haaks staat op de cultuur van die landen, dan zou de wereld er veel beter uitzien. Europa ontkent zichzelf, maar er is toch een goede stad in Europa die ik moet bezoeken.

 9. Geen idee waarom dit artikel van deze duidelijk vooringenomen tendentieuze website op mijn Google newsfeed is terechtgekomen. Maar toch even doorgenomen bij gebrek aan ander vertier. Een artikel gebaseerd op 1 obscure Hongaarse mediabron, waar de burgemeester van deze terecht verliezende mededinger naar Europese cultuurhoofdstad (met zulk een amateuristisch promofilmpje kun je toch niet hopen om te winnen?) zijn frustratie ongefundeerd uit. Geen enkel feit, enkel assumpties, aangeleverd door de verliezende partij. Assumpties die op niets slaan maar die aan de commentaren te lezen zonder meer naïef en guitig door de gefrustreerde rechterzijde als waarheid worden aanschouwd, net zoals de tientallen andere “artikelen” hier op deze site. Vraag is of dit gebrek aan kritische reflectie voortvloeit uit intellectuele onmacht, intellectuele luiheid, of gewoon voortstemt uit een onderbewust verlangen om alles negatief aangaande migratie, Europese Unie, godweetwat als waarheid te beschouwen omdat het het eigen zwartgallige wereldbeeld te ondersteunen? De auteur van dit schrijfsel lijkt met zijn veelvuldig gebruik van “zou” en “volgens” zelf te beseffen dat dit op geen enkel gefundeerde reële feiten is gebaseerd en dus in feite van nullerlei waarde is.

  • U heeft gelijk waar u stelt dat dit promotievideo zijn doel voorbij schiet door het opgeklopt positief sfeertje waarin hij baadt. Dit is waarschijnlijk nog een reliek van de communistische bezetting, waar in de propaganda alles voor de buitenwereld rooskleurig moest worden voorgesteld. Alles wat in de ideologische kraam past door een roze bril bekijken, is nog altijd een kenmerk van globalistisch links. Of het nu over illegale immigratie gaat, over seksuele afwijkingen, over de islam of over de EU: altijd is de linkse visie die van de Gutmenschen die “Allen Brüder wurden”, iedereen “Welcome” heten en “allen sam” armzwaaiend “kumbaya” zingen. Ik denk dat u tot dat soort positivo’s behoort, en daarom staat u zo negatief tegenover Sceptr. Gewoon intellectuele penisnijd.

Comments are closed.