De oudere broer van terrorist Salah Abdeslam, Mohamed Abdeslam, werd gearresteerd naar aanleiding van een gewapende overval in Molenbeek enkele weken geleden. Daarbij werden 3 bedienden van de gemeente prompt aangevallen toen ze met 70.000 euro cash geld naar de bank gingen. Abdeslam werd onlangs ontslagen bij de gemeente.

Op 23 januari werden 3 bedienden van de gemeente Molenbeek overvallen door iemand met een mes toen ze met 70.000 euro cash geld onderweg waren naar de bank. Volgens de politie moest de overvaller over interne informatie beschikken of getipt zijn. “Want hoe kon de dader anders weten dat er precies op die dag en op dat moment zo een belangrijke som geld naar de bank zou worden gebracht?”

Ontslagen bij gemeente

Mohamed Abdeslam werkte vroeger bij de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, maar daar werd hij in 2016 ontslagen. Er werden 4 verdachten gearresteerd in verband met de overval, waaronder Abdeslam. “De onderzoeksrechter heeft twee van hen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. Één van die personen is Mohamed Abeslam”, klinkt het.

Wat de precieze rol of het aandeel was van Abdeslam, is vooralsnog onduidelijk. Abdeslam zelf zou alle betrokkenheid bij de overval ontkennen. Wel zeker is het feit dat Mohamed Abdeslam al een strafblad heeft. Zo werd hij in 2010 veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar nadat bleek dat hij als ambulancier lijken bestal van hun bezittingen.