Britse journaliste vastgehouden in Zuid-Afrika

7
1903

De Britse journaliste en opiniemaakster Katie Hopkins zou in Zuid-Afrika uren zijn vastgehouden wegens het “verspreiden van rassenhaat”. Hopkins was in Zuid-Afrika om een documentaire te maken over het geweld dat blanke boeren daar ondergaan.

Katie Hopkins plaatste een video naar Twitter met de bewering dat zij in Zuid-Afrika werd vastgehouden en dat haar paspoort op bevel van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) was afgenomen, waardoor zij niet terug naar Engeland kon vliegen. Katie Hopkins kreeg een tijdelijk verbod om Zuid-Afrika te verlaten wegens het “verspreiden van rassenhaat”.

Etnische zuivering blanke boeren

Hopkins was in Zuid-Afrika om de “gewelddadige, etnische zuivering van blanke boeren door gewapende, zwarte bendes” te documenteren. “Vastgehouden bij paspoortcontrole op bevel van het ANC. Verbluffende veiligheidscoördinatie van een land waar de politie niet reageert op moorden op blanke boerderijen omdat ze ‘lunchpauze hebben'”, schreef Hopkins in een tweet. Zeven uur na haar oorspronkelijk tweet liet zij weten dat ze was vrijgelaten.

De journaliste heeft herhaaldelijk uitgehaald naar de reguliere media die niet over “de raciale oorlog” van “zwarte extremisten die stelselmatig blanke boeren vermoorden” willen praten. Volgens haar wordt al te vaak maar één zijde van het verhaal gebracht, namelijk de Apartheid. “Apartheid is meer dan 25 jaar geleden afgelopen en dat is een goede zaak”, aldus Hopkins. “Maar het racisme tegen blanken en het sadistisch geweld van vandaag is net zo kwaadaardig.”

‘Plaasmoorde’

Blanke Boeren zijn wel vaker het slachtoffer van gewelddadige roofovervallen, de zogenaamde plaasmoorde’. Sedert de val van de Apartheid en de machtsovername van het ANC werden jaarlijks honderden Boeren het slachtoffer van een plaasaanval en daarbij sterven ook jaarlijks bijna honderd Boeren. De Zuid-Afrikaanse politie noteerde dat er tussen 1994 en 2007 1.437 Boeren vermoord werden. Nadien werden geen officiële statistieken meer vrijgegeven, waardoor mensenrechtenorganisaties zich berusten op de cijfers van de boerenvakbond Transvaal Landbou-Unie. Dit jaar zouden al 70 blanke landbouwers zijn vermoord. Telkens is er sprake van zware mishandeling en veelal ook verkrachting.

Mensenrechtenorganisaties wijzen erop dat de Zuid-Afrikaanse Boeren opzettelijk geviseerd worden, maar de autoriteiten ontkennen dit veelal. Volgens de cijfers van het United Nations Office on Drugs and Crime (UNDOC) heeft Zuid-Afrika het negende hoogste moordcijfer ter wereld: jaarlijks worden er per 100.000 inwoners gemiddeld 33 mensen vermoord. Volgens AfriForum gaan de moordcijfers bij blanke Boeren echter door het dak. De mensenrechtenorganisatie heeft het over een ratio van 132 doden per 100.000 Boeren.

Volgens Vryhheidsfront Plus, een politieke partij die de belangen van blanke Afrikaners behartigt, doet het ANC te weinig om de problematiek te bekampen en is ze zelfs ten dele verantwoordelijk. Onder meer het anti-Apartheidslied ‘Kill the farmer, kill the Boer’ laat weinig aan de verbeelding over. Het ANC verdedigde de controversiële liedtekst heel lang, tot ze uiteindelijk toch werd verboden. Niettemind zong Zuid-Afrikaans president Jacob Zuma (ANC) het weinig smakelijke lied nog eens op een ANC-bijeenkomst in Bloemfontein in 2012.

7 REACTIES

 1. Duidelijk dat de voornaamste regeringspartij van België het enggeestige nationalisme van vroeger is ontgroeid want het ‘broedervolk’ aan de Kaap is geen aandacht waard.

 2. Dit land gaat dood. Het droevige van alles is dat degenen die vandaag aanzetten en de moorden plegen, degenen zullen zijn die in de toekomst de gevolgen zullen dragen van een mislukt systeem – zij en hun nageslacht. Je kunt Afrika zien als een voorbeeld van genocide en gruweldaden. Het enige antwoord is; “het maakt ons niet uit, zolang de blanke sterft”. Dit is de
  realiteit voor de manier van denken van de meerderheid zwarte mensen in Zuid-Afrika. Maar “who cares” in ieder geval … de politieke correctheid en het liberalisme van de wereld lijken er dol op te zijn. Nochtans de meeste mensen wisten niet eens de waarheid over apartheid. Aparte ontwikkeling (Apartheid) ging nooit over racisme. Het was een beleid dat was opgezet om alle rassen en stammen volledig te laten ontwikkelen in hun eigen onafhankelijke soevereine thuislanden, zodat er geen racistisch geweld zou kunnen plaatsvinden en dus ook geen ras het andere domineerde. Het was een moeizaam project dat werd gesaboteerd door Big Business en de communisten. Toch gaf de Apartheid zwarten duizenden ziekenhuizen en scholen, (op een bepaald moment bouwden ze één school per dag) universiteiten, gemeenten en nog veel meer. Als apartheid een misdaad tegen de mensheid was, was het de eerste misdaad die het leven van zwarte mensen beoogde en er in slaagde om hen een bevolkingsexplosie te geven. Ik kan me niet herinneren dat Joden in nazi-Duitsland een bevolkingsexplosie hebben meegemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele honderdduizenden draagkrachtige Afrikaners hun land ontvlucht zijn. Van de 50 mensen die vermoord worden per dag zijn er 20 blanken. Aangezien de blanken maar 9% van de bevolking uitmaken is dit een onredelijk aantal. De overheid wil niet dat bestaande statistieken publiek gemaakt worden, omdat er nog geen actieplan is om het aantal blanke moorden te verminderen. Sommige politieke leiders moedigen zelfs zwarte Zuid-Afrikanen aan om blanken te doden. (President van Zuid-Afrika, Jacob Zuma zong zelfs een lied over het doden van blanke boeren.
  https://youtu.be/cHLTKZ05zM4
  Als dit zo verder gaat komt de tijd dat Zwart-Zuid-Afrika zal uitgehongerd, vernederd, geringschat, veroordeeld en uitgelachen worden door heel de wereld, zoals Venezuela nu. Niemand zal sympathiseren en zelfs het uiten van een woord over racisme zal je minachting opleveren. Dat is de toekomst van Afrika, en deze reactie zal niet van blanken komen, maar van alle andere derde wereldlanden die het eindeloos blaten over racisme van zwarten echt beu
  zijn . De recente geschiedenis van Zimbabwe na het afscheid van Mugabe laat zien
  hoe dit zal verlopen.

  • Roliboli, Apartheid was natuurlijk een vorm van verdekt racisme. Maar wat nu aan het gebeuren is, is ook een vorm van verdekt racisme, en geen haan die er naar kraait. Men zou inderdaad gaan denken dat blank zijn een misdaad is. Er zijn weinig mensen als Katie Hopkins, ik bewonder die vrouw enorm.

   • juist, maar het is alleen maar slechter geworden . Trouwens als blanke kunt u niet meer emigreren naar Zuid-Afrika . Moeten dit hier ook toepassen, maar dan omgekeerd.

 3. Onzin , racisme tegen blanken bestaar niet .Nikkers zijn de heiligen en bleekscheten de duivel in persoon . Of was de duivel dan toch zwart ?

Comments are closed.