Nadat burgemeester Daniël Termont (sp.a) een eerdere betoging nog verbood, mag binnenkort alsnog een betoging plaatsvinden tegen de bouw van de nieuwe ‘megamoskee’ in Gent. Voorpost, dat de betoging organiseerde, dienden klacht in tegen het verbod van Termont, en kregen gelijk van de Raad van State.

De rechtsnationalistische organisatie Voorpost protesteerde in het verleden al eens tegen de bouw van de Gentse ‘megamoskee’. Met een oppervlakte van 2.500m² en moest die gloednieuwe moskee de grootste moskee van Vlaanderen worden. Tijdens de Gentse gemeenteraad hield Voorpost in oktober een luidkeelse protestactie tegen de bouw van die moskee. “Dit zal een magneet zijn voor nog meer islamisering”, klonk het toen bij nationaal Voorpost-actieleider Nick van Mieghem.

“Politiek geïnspireerd verbod”

In januari wilde Voorpost opnieuw betogen tegen de bouw van de zogenaamde megamoskee, maar dat werd toen verboden door Gents burgemeester Daniël Termont. Voorpost liet het daar niet bij, en trok naar de Raad van State. “Het verbod was duidelijk politiek geïnspireerd en Voorpost ondernam dan ook juridische stappen om het recht op vrije mening op te eisen en diende klacht in bij de Raad van State”, klinkt het op Facebook.

De Raad van State gaf Voorpost gelijk, en dus kan de betoging binnenkort alsnog plaatsvinden. Onder de noemer ‘Stop moskeeënbouw, stop islamisering’ zal men op zaterdag 10 maart in het Gentse protesteren tegen de bouw van de moskee. “Voorpost is dan ook bijzonder verheugd dat de betoging alsnog kan doorgaan”, klinkt het tevreden op Facebook.

(Lees verder onder de tweet.)

Vlaams Belang en N-VA verzetten zich tegen de bouw van de moskee, die 6 miljoen euro moet kosten. Diyanet, het Turkse agentschap voor religieuze zaken, zou de moskee betalen en daarmee nog meer invloed krijgen in ons land. “Wanneer Erdogan moskeeën wil bouwen, dan moet hij dat maar doen in Turkije, maar niet hier, niet in Vlaanderen”, aldus parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang).

7 REACTIES

 1. Verliezen in grootte tegen Kortrijk . 5000m2 . Precies opbod . Komaan Termont gaat voor 10000 m2. Ge kunt toch niet onderdoen voor Kortrijk. Ge kunt niet van twee walletjes eten en uw kiezers blijven bedriegen. Dit zult u voelen bij de volgende verkiezingen en daar zal zotte Guy geen verandering in brengen.(sorry, sorry zoals bij Geubels want het was niet slecht bedoelt. Alhoewel?

  • Maar in Kortrijk is de overgrote meerderheid van de echte Kortrijkzanen ook niet akkoord met die moslimtoestanden. Het is niet omdat Geert Bourgeois en Van Quickenborghe in 2016 het nodig hebben gevonden om in een dubieuze moskee in de Stasegemstraat deel te nemen aan een “iftar” souper, in een poging zich aantrekkelijk te maken ten overstaan een (kies) publiek van Allahoeakbar adepten dat de rest van de bevolking van Kortrijk daarmee is gediend. En de stemmen die ze denken te halen bij moslims zullen ze wellicht dubbel verliezen bij de autentieke Kortrijkzanen.
   Wordt vervolgd.Er is nu al protest tegen een eventuele nieuwe moskee.

 2. Destijds gingen te socialisten tegen de macht van de katholieke kerk tekeer.
  Godsdienst hield de mensen dom. Katholieke priesters konden met hun invloeden het
  stemgedrag van de mensen beïnvloeden. Daarom waren de socialisten (en liberalen) tegen het stemrecht voor vrouwen. Die gingen toch allemaal stemmen voor wat meneer pastoor zei.
  Het waren juist de conservatieven die voor waren. (in tegenstelling tot wat velen denken)

  Nu betekent progressief zijn iets anders. De tijden zijn veranderd.

 3. Nadat burgemeester Daniël Termont (sp.a) een eerdere betoging nog verbood (texto).

  Is het normaal dat een politieke figuur en publieke mandataris, de grondwettelijke rechten van de burger straal negeert en beknot, in casus, het recht om vreedzaam te betogen?

  Niet zelden zijn het antidemocraten, toevallig socialisten, die geen totalitaire middelen schuwen om de vrije meningsuiting van andersdenkenden te beknotten. Bij deze nodig ik de democraten uit om per verzoekschrift gericht aan het Vlaams Parlement, te eisen dat burgemeesters en schepenen, die de grondwet en wetten of decreten overtreden zouden gesanctioneerd worden met boetes tot en met afzetting uit hun ambt.

 4. Illegalen en ander iSSlamitisch tuig mogen betogen , ze mogen zelfs verkiezingen organiseren , ze mogen stelen ,verkrachten , moorden , ze hoeven niet te werken , ze hoeven maar met de vingers te knippen en aan al hun wensen wordt voldaan . Hoe dat komt ? Gewoon omdat ze zo slim zijn op de kandidaten van de belgische rattennesten -en dan vooral de maffiasossen of cd&v iSSlampartij – te stemmen . Als nu die van Voorpost dat nog niet doorhebben, jammer , maar helaas .

Comments are closed.