Gisterenavond verloor een Belgische parachutist het leven bij een oefensprong in de Verenigde Staten. De krijgsmacht heeft hier een onderzoek naar geopend. Dat bericht Het Laatste Nieuws

De woestijnomgeving in Yuma (Arizona), is een goede plaats voor onze soldaten om te oefenen. Zo vertoont de omgeving veel gelijkenissen met de gebieden waar de Belgische militairen moeten opereren. Om die reden trokken op dertien februari zo’n 200 Belgische paracommando’s naar Yuma.

Tijdens de oefening met de naam ‘Belgian Beast‘ zouden de bijzondere eenheden en pathfinders hun valschermbrevet hernieuwen. Ook zouden de paracommando’s parachutesprongen oefenen. Een kleine maand later, op acht maart, komen de soldaten terug naar huis.

Onderzoek

Gisteren verloor echter één militair zijn leven bij een oefensprong. Tegenover Het Laatste Nieuws stelt Defensie dat er een onderzoek werd geopend naar de precieze omstandigheden van het ongeluk. Meer informatie kon het leger – met het oog op het onderzoek – niet meedelen. Wel wenst Defensie “haar oprechte medeleven te betuigen aan de familie en de naasten van onze collega”.