Vandaag vindt in Berlijn een grote vrouwenmars plaats waarbij (seksueel) geweld van migranten werd aangeklaagd. “Wij vrouwen in Duitsland zijn wakker geworden. We laten ons niet meer doen“, klonk het. De uiterst linkse organisatie Antifa organiseerde een tegenbetoging om de mars te saboteren. Zij vinden de mars racistisch. 

Nadat Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) in 2015 de historische woorden “Wir schaffen das” sprak, werd Duitsland in een jaar tijd overspoeld door meer dan een miljoen vluchtelingen. Het aantal verkrachtingen en geweldmisdrijven namen er vervolgens fors toe. Onderzoek van het Duits Ministerie van Binnenlandse Zaken toont aan dat die toename voor ruim 92% is toe te schrijven aan vluchtelingen en migranten.

“Geen loslopend wild”

Duitse vrouwen lijken steeds meer in opstand te komen tegen (seksueel) geweld van migranten, dat volgens hen alomtegenwoordig is. Vorige week werd de #120DB nog gelanceerd om seksueel geweld van migranten aan te kaarten, vandaag werd in Berlijn een grote vrouwenmars georganiseerd. “Wij vrouwen in Duitsland zijn wakker geworden. We laten ons niet meer doen”, klonk het onder meer bij de organisatoren. “Wij zijn geen loslopend wild.”

Duizenden vrouwen daagden op om er te betogen tegen migrantengeweld en de toenemende islamisering. “Vrouwen vanuit heel Duitsland die hun vrijheid terug willen zijn hier vandaag aanwezig. Wij eisen bescherming en veiligheid.” Ook de Duitse regering werd meermaals geviseerd. “Merkel muss weg”, werd tientallen keren luidkeels gescandeerd. Op sociale media regende het positieve reacties op livestreams van de vreedzame mars.

Niet iedereen was positief over de mars. De vrouwenmars werd meermaals verstoord en gesaboteerd door leden van Antifa die een tegenbetoging hadden georganiseerd. Ze blokkeerden de weg en probeerden te verhinderen dat de mars kon doorgaan. Bij Antifa vinden ze naar eigen zeggen dat de mars gebruikt wordt om racisme en vijandigheid jegens migranten en vluchtelingen te stimuleren.

https://www.facebook.com/wfdwirfeurdeutschland/videos/1535931486504869/?hc_location=ufi

17 REACTIES

 1. De antifa(scisten) van vandaag zijn de fascisten van vroeger. Gedragen zich als linkse anarchisten
  (geen meesters). De enige bedoeling is de ontwrichting van de maatschappij. Alles wat ze doen is gebaseerd op angst en geweld. Zijn bende lafaards want zijn altijd gemaskerd. Er is maar een ding dat helpt bij die onruststokers. Repressie en geweld . Oppakken en laten opdraaien voor alle vernielingen.

  • …fascisten waren en zijn links. Alleen werd daar de laatste zeventig jaar niet zo vaak over gesproken… We begrijpen intussen waarom.

   • Inderdaad de nazi’s waren van oorsprong socialisten. Nationaal Socialistische Duitse ArbeidersPartij. Dat wordt zedig doodgezwegen. Linkse partijen blijken vandaag dezelfde trekken te vertonen al beseffen ze het zelf nog niet. Het is niet omdat je een progressieve agenda hebt dat je nazimethoden mag gebruiken om die agenda door te drukken.

   • Er is geen consensus of Nazi’s socialisten waren.

    Maar Hendrik de Man, Belgisch socialist van de unitaire BWP, is wel veroordeeld wegens collaboratie met de Nazi’s.
    “Kameraden” hielpen hem ontsnappen.
    Familie van hendrik de Man vond zijn overlijden verdacht volgens eerder versies van WIKI.

    Heb vooral véél aandacht voor de historiek van (zeer talrijke) wijzigingen in WIKI. De periode van wijzigingen valt samen met mijn reacties op Radio1 over socialist Hendrik de Man.

   • Ktische Geest Hendrik De man was niet zomaar een socialist, hij was DE socialist, de man van het “plan de man”. Hij was een zeer belangrijke internationaal erkende ideoloog van wat nu de sociaal democratie heet. Ook Mussolini was een socialist. Het solidarisme, de sociale leer van het fascisme, is een pleidooi voor een overlegeconomie tussen de werkgevers en werknemers binnen een natie. Eigenlijk een beetje wat nu overal gebeurt, een overlegeconomie. Het grote verschil zit erin dat de socialisten ideologisch internationalisten zijn, en de fascisten nationaal gericht zijn.

   • ‘De Man’ was idd niet de eerste de beste.
    Vandaar dat het vreemd is dat socialisme en nazisme zo weinig gekoppeld worden door Belgische geschiedkundigen èn er zo weinig – beide elementen, Nazisme/fascisme vs socialisme, gekoppeld – over verteld wordt in scholen.

  • Veel van mij standpunten zijn voor velen extreemlinks, maar ik hou niet ervan om mensen in een hokje te duwen. Over elk onderwerp neem ik een apart standpunt in. Onder de vlag van antifa zit ook veel uitschot dat niets met linkse idealen te maken heeft en enkel op geweld en vernieling uit is. Ik en anderen vinden deze mensen een stelletje idioten dat zichzelf fascistisch gedraagt. De meeste kunnen fascisme waarschijnlijk niet uitleggen. Voor mezelf vind ik het vervelend om geassocieerd te worden met dergelijk uitschot en ik vind ze hypocriet. Wie tegen racisme, discriminatie, seksisme en voor gelijke rechten voor iedereen is moet tegen de Islam zijn, en tegen religie in het algemeen tenzij deze wil meegaan met zijn tijd. Als ik terugdenk aan de tijd waar activiteiten in kraakpanden plaatsvonden waren er niet echt regels maar voor sommigen dingen was er nultolerantie en vrouwen seksueel lastigvallen was er één van, dan heb je iedereen tegen u lig je letterlijk op straat. Dan is het vrij dwaas om tegen een mars tegen seksueel geweld te zijn.

   • U bent een Pragmaat. ( Waarheid is iets dat niet vaststaat, maar geëvolueerd is met de inzichten van een samenleving) . Dus , zo extreem bent u niet.

   • Ik heb al een aantal keren gehoord dat antifa is gefinancierd door George Soros en zijn Open Society Foundation. Aangezien die man vorig jaar meer dan 18 miljard dollar heeft vrijgemaakt voor politiek gelobby in de EU en de VS kan u er zeker van zijn dat de politiek er geen kritiek op zal hebben.
    In Hongarije hebben ze zelfs recentelijk wetten gemaakt om de macht van George Soros in te perken.

 2. Merkel loopt nu wel niet mee hé… Eigen buik eerst, dan de vreemden, dan de dieren, dan de buitenlandse dieren, en dan het eigen volk… Schande!

 3. De metoo-liga heeft met de antifa een serieuze tegenstander. Van zodra het om allochtoon geweld gaat, is verkrachting toegelaten. Of daartegen protesteren in ieder geval racisme. Uiteraard bestaat er volkseigen sexueel geweld. Maar het is gerechtvaardigd om te protesteren tegen geïmporteerd sexueel geweld, dat het probleem vergroot.

 4. Nazi’s , Socialisten en Communisten EEN POT NAT , allemaal hoogst onbetrouwbaar tuig van de richel dat samen met de katholieken en de liberalen de geschiedenis heeft vervalst tot in het bizarre om de kwalijke geur (lees stank) die hen nog steeds begeleid een beetje af te zwakken , maar dat mag je natuurlijk niet zeggen .

Comments are closed.