Een Albanese mensensmokkelaar die actief was op tal van snelwegparkings langs de E40, werd eergisteren gearresteerd. Er werd al een langere tijd onderzoek gevoerd naar de man. Op het moment dat hij gearresteerd werd, was hij 3 Albanezen aan het smokkelen.

De problematiek van illegalen die via onze snelwegen en met behulp van mensensmokkelaars Groot-Brittannië willen bereiken, sleept al jaren aan. Geweld jegens vrachtwagenchauffeurs en politie door de zogenaamde ‘transitmigranten’ zijn schering en inslag op tal van snelwegparkings tussen Brussel en de kust. De incidenten stapelen zich in sneltempo op en lijken ook telkens erger te worden.

Albanezen

De strijd tegen georganiseerde mensensmokkelbendes woedt dan ook hevig in ons land. Eind oktober werd een grote bende nog opgerold na een grootschalige undercoveroperatie, eind november werd extra budget vrijgemaakt in de strijd tegen mensensmokkel. Eergisteren kon een 54-jarige Albanese mensensmokkelaar gearresteerd worden. Het team mensensmokkel van de federale gerechtelijke politie voerde al langer onderzoek naar de man.

De Albanees was actief op tal van snelwegparkings tussen Brussel en de kust en zou al een tijdje illegalen via ons land naar Groot-Brittannië te proberen krijgen. Gisteren  werd de man in het West-Vlaamse Mannekensvere, een deelgemeente van Middelkerke, ingerekend. Op het moment dat de politie de man arresteerde, was hij 3 Albanese illegalen aan het smokkelen.

Dinsdagochtend werd de aanhouding van de mensensmokkelaar door de onderzoeksrechter verlengd. Vrijdag zal de Brugse raadkamer beslissen of de man langer in de cel moet blijven. De 3 Albanezen werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.