In de Amerikaanse staat Vermont werd een bejaarde vrijwilligster in een daklozenopvang aangevallen met een machete.

Abukar Ibrahim viel de 73-jarige voedselbedeelster aan toen zij maaltijden aan de daklozenopvang leverde. Terwijl zij op het kantoor was, zag het slachtoffer Ibrahim haar auto vandaliseren. Toen ze hem daarop aansprak en probeerde in te grijpen, werd de man gewelddadig. Volgens de politie viel hij haar daarop aan met een machete.

Poging tot moord

De vrouw werd daarop met meerdere verwondingen, met onder meer een ernstig letsel aan haar been, naar het medische centrum van de Universiteit van Vermont gebracht. Daar werd zij behandeld voor haar verwondingen en later ontslagen.

In de nasleep van de aanval barricadeerde Ibrahim zich tweeënhalf uur lang in een kamer. Alvorens naar buiten te komen en zich over te geven, zou hij de politie een tijdlang uitgedaagd hebben. De aanvaller werd naar de gevangenis van Chittenden gestuurd op beschuldiging van poging tot moord.

1 REACTIE