In Venezuela zijn bij een schietpartij vijf arrestaties verricht en verschillende doden gevallen. De autoriteiten probeerden de opstandige helikopterpiloot Oscar Perez te vatten.

Gisteren hebben de Venezolaanse autoriteiten vijf leden gearresteerd van wat de regering een “terroristische cel” noemt. Er zouden ook verschillende doden zijn gevallen. De cel is gelinkt aan de zelfverklaarde opstandige helikopterpiloot Oscar Perez.

https://twitter.com/manuporto1975/status/953126756281565184

Omsingeld door regeringstroepen

Maandagmorgen verscheen Perez met een bloederig gezicht in een reeks dramatische video’s op Instagram. Daarin zegt hij omringd te zijn door regeringstroepen die met granaatwerpers op hem schieten.

“We zijn gewond geraakt, ze doden ons”, klinkt het in een video. “Venezuala, verlies de hoop niet. Nu heb alleen jij de macht om ons allemaal te bevrijden.” Daarna vertelt hij dat hij van zijn kinderen houdt en hoopt hen terug te zien.

https://twitter.com/manuporto1975/status/953113692010262528

Voormalige politiepiloot

Perez is een voormalige politiepiloot die door de autoriteiten gezocht wordt vanwege het gebruiken van een gestolen helikopter om granaten te werpen op overheidsgebouwen. Ook zou hij ingebroken hebben bij een eenheid van de Nationale Garde om wapens te stelen.

De socialistische regering van president Nicolas Maduro’s heeft hem omschreven als een “fanatieke, extremistische terrorist”. De Venezolaanse staatstelevisie las later een officiële verklaring voor dat twee politieambtenaren in de confrontaties van maandag zijn neergeschoten. Er werd verder niet gerept over het lot van Perez.

ADVERTENTIE