De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) zou tijdens een heftige vergadering met Democratische en Republikeinse wetsmakers opnieuw aangedrongen hebben op een meer afsluitende grensmuur aan de Mexicaanse grens om de VS af te schermen van illegale migratie. Bronnen worden tevens geciteerd in The Washington Post en AP die stellen dat Trump zich ruw zou uitgelaten hebben over enkele ontwikkelingslanden: “Waarom komen al die mensen uit kaklanden (shithole countries) naar hier?”

Volgens AP en The Washington Post zou Trump zijn uitspraken – terwijl hij samen zat met zes senatoren die een akkoord tussen de twee grote partijen rond immigratiehervorming voorstelden – gedaan hebben over El Salvador, Haïti en enkele Afrikaanse landen.

“Meer migranten uit Noorwegen”

Het ‘bipartisan’ akkoord zou namelijk migranten uit die landen willen beschermen in ruil voor geld dat de grensmuur van Trump dan zou kunnen financieren. De bouw van die muur is thans in de planningsfase. Afgelopen najaar werden de mogelijke prototypes gebouwd.

Maar Trump was weinig tevreden over het voorstel, zo blijkt. De president zou aangedrongen hebben bij de wetsmakers om een nieuw voorstel te maken. Tijdens het uitdrukken van zijn onvrede zou Trump moeten gevraagd hebben “waarom [moeten] al die mensen uit die ‘kaklanden’ naar hier komen?”. Daarnaast zou de president gesteld hebben dat de VS meer migranten uit landen als Noorwegen zou moeten binnenhalen.

Witte Huis reageert

Het Witte Huis ging niet in op de beweringen over grove taal die werden gepubliceerd in de pers. Wel stond er in het persbericht van de regering te lezen dat Trump voorstander is van legale migratie, van mensen die kunnen bijdragen aan de maatschappij en economie van de VS en zich kunnen aanpassen “in onze geweldige natie“. Verder communiceerde men dat Trump enkel tevreden zal zijn als het loterijsysteem rond verblijfsvisa wordt aangepakt (dat heel wat willekeur toelaat) en ‘ketting-migratie’ (volgmigratie via mechanismen zoals gezinshereniging) worden aangepakt. Die systemen “laten terroristen in ons land binnen”, luidt het.

(Lees verder na de tweet.)

Eerder deze week werd nog het verblijfsrecht opgeheven van 200.000 Salvadoranen die al bijna 20 jaar in de VS bleven nadat ze een beschermd statuut kregen na een reeks aardbevingen in 2001. De Salvadoranen krijgen 18 maanden om te verhuizen.

UPDATE 12/01/’18 – 14u06: Trump zelf lijkt op Twitter te stellen dat hij weliswaar harde taal gebruikte, maar niet de taal die werd gerapporteerd.

9 REACTIES

 1. Zijn taalgebruik is grof en dat is nooit ok. Maar wat is er verkeerd aan zeggen dat immigratie ook goed moet zijn voor het land van ontvangtst? Hier in Europa is er geen debat op mainstream media over dat immigratie goed is voor ons of niet. De linkse mainstream media weigert dit debat omdat het niet past in hun linkse visie op de wereld. Hoe Trumph het zegt is stuitend maar hoe de mainstream media zich gedraagt is veel erger want dat is onderdrukking van de vrije meningsuiting, niet demokratisch.

 2. Dit is precies wat de EU doet, mensen inporteren van uit die shithole landen, Pres. Trump je krijgt van mij ,n paar bonus punten.

 3. Als ie zo voort doet zullen over drie jaar de mainstream media zich weer beteutert afvragen hoe het kan zijn dat de Amerikanen zo verkeerd stemmen.

 4. Als de media zo verder doen, telkens Trump onverbloemd de waarheid zegt, een storm van verontwaardiging op te voeren zullen ze zijn herverkiezing binnen 3 jaar oogsten.

 5. Shit hole landen zoals Soedan bestaan, we moeten er enkel voor zorgen dat onze landen geen shit holes worden,. Ik ,denk dat de invoer van mensen die we geen toekomst kunnen bieden, en die geen bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappij een gevaar is, en een weg naar een toekomst als shit hole. Trump is lomp, maar hij heeft gelijk.

  • Trump is slimmer dan je denkt.
   Laat ze maar allemaal zich bezighouden met zen tweets en uitspraken…
   Hij houdt heel de mainstream politiek correcte media bezig met ONBENULLIGHEID.

 6. De betermensen van de linkse kerk zijn altijd verontwaardigd en altijd om de verkeerde redenen. Ze zijn verontwaardigd om wat Trump eventueel zou gezegd hebben (bronnen?) tijdens een besloten politieke vergadering. Ze zouden verontwaardigd moeten zijn dat dit zomaar op de straatstenen belandt.

Comments are closed.