Verrassing alom in Gent, niet voormalig staatssecretaris Elke Sleurs maar Europees parlementslid Anneleen Van Bossuyt gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de N-VA-lijst trekken. Onlogisch is het echter niet dat Sleurs een stap opzij zet. Zo kampte de vorming van de Gentse N-VA-lijst met heel wat problemen

Nadat Kamervoorzitter Siegfried Bracke verbrand uit de Publipart-affaire kwam – zo zou hij geld hebben gekregen van Telenet maar bleek dat later onwaar te zijn – begonnen de problemen voor N-VA-Gent. Bracke moest plaats ruimen voor Elke Sleurs maar wou nog wel de lijstduwersplaats krijgen. Deze kreeg hij echter niet waardoor N-VA-Gent in een impasse leek te belanden.

Uiteindelijk sprak – althans volgens Anneleen Van Bossuyt – Sleurs haar aan om de nieuwe N-VA-lijstrekker te worden in Gent. “Ik was zeker verrast door de vraag, maar het was geen geheim dat er een impasse was in Gent, een probleem tussen twee personen”, verklaarde ze.

Verhuis

Van Bossuyt zit sinds 2015 voor de N-VA in het Europees parlementslid en is woonachtig in Melle. De nieuwe lijsttrekker zal dan ook nog moeten verhuizen naar Gent. Niettemin wenst ze haar band met Gent te beklemtonen. “Ik ben geboren in Gent, ik ben hier opgegroeid, ik ben hier naar school geweest bij de groentjes van Sint-Bavo. Ik heb op de universiteit gewerkt en mijn sociale leven speelt zich hier in Gent af”, aldus Van Bossuyt.

16 REACTIES

      • Ik vind het sneu voor Elke Sleurs. Typisch N-VA zeker om loyale militanten respectloos te behandelen? Duidelijk dat men in Gent elkaars bloed kan drinken.

      • Het Brugse Vlaams parlementslid Ann Soete stapt uit de N-VA. Soete kon naar eigen zeggen niet meer werken met haar “vrouwonvriendelijke” collega en partijgenoot Pol Van Den Driessche. Soete heeft het ook over bedreigingen en pesterijen tegenover zichzelf en haar sympathisanten.

        Bron: Sceptr.net 01.09.2017.

        Pol VDD is kandidaat burgemeester in Brugge. Ambiance verzekerd.

      • nva-ster is met een zeer grove korrel zout te nemen, want ideologisch leunt ze veel meer aan bij Groen of zelfs PvdA + het is een publiek geheim dat haar leiderschapskwaliteiten meer weg hadden van die van een kleuterleidster

  1. Hier het zoveelste bewijs dat NVA een partij is als de traditionele partijen:
    postjes culmuleren.
    Opkomen voor burgemeester te willen worden en ter gelijkertijd Europees parlementslid blijven.

    En er zijn veel culmulaars bij de NVA.

    • Tja, ze hebben het geleerd van de allerbesten nl de traditionele partijen. Het moet pijn doen voor de mandatarissen en sympathisanten van die partijen dat N-VA geen domme partij blijkt te zijn maar dezelfde truken als de rest gebruikt om haar nieuwverworven macht en invloed te consolideren en het beleid te sturen in de richting van haar ideologie.
      Dat ze daarbij ook nog eens een verstandige keuze maken en als lijsttrekker een jonge vrouw zetten als tegenwicht van Matthias De Clercq, Mieke Van Hecke en Rudy Coddens die dus als voorbeeld kan dienen voor veel andere ambitieuze jonge mensen kan alleen maar gezien worden als een geode strategische zet.
      Wat men ook vind van het ideologische programma van de N-VA, politiek-strategisch weten ze toch altijd te verrassen !

      • De NVA gebruikt inderdaad de machtshefbomen zoals men die moet gebruiken om op het beleid te wegen. In tegenstelling tot de klassieke partijen communiceert ze daarover eerlijk en handelt ze conform haar overtuiging. Nog nooit heeft een Vlaams-nationalistische partij de Belgische staat zo sterk naar haar kant weten te trekken. Alleen dat al maakt de tegenstanders pisnijdig.

      • U vergist zich. Bij OVLD Gent drinken ze nu champagne na de interne afrekeningen bij N-VA. Doe zo voort N-VA goe bezig. De kiezer zal oordelen. Benieuwd hoe lang Anneleen het zal volhouden. Wat de Belgische staat te maken heeft met de zuiveringen binnen N-VA Gent, zoals u blijkt te insinueren, mag Joost weten.

      • Belachelijke redenering want noch met Anneleen noch met Sleurs of Bracke maakte N-VA Gent ooit kans om de grootste partij in Gent te worden. Voor OpenVLD maakt het dus niet uit wie er daar de lijst trekt.
        Alleszins, zolang het kartel de grootste partij blijft in Gent mag Matthias zijn burgemeesterswens vergeten !

      • Ik zou u een lange lijst kunnen geven met partijen waar de grootste in de oppositie beland zijn. Bij de jongste GR verkiezingen in de gemeente X volgde ene Jan dezelfde redenering als de uwe. Toen had N-VA zelfs een voorakkoord afgesloten met de OVLD van uittredend burgermeester. OVLD bleef de grootste partij, maar de nieuwe potentiële coalitie OVLD en N-VA kwam een zetel te kort. Drie kleinere partijen, waaronder N-VA, klitten samen en Jan (N-VA) werd burgemeester. U sluit in Gent bij voorbaat een coalitie OVLD, CD&V en N-VA uit. Waarvan akte.

      • Het verwondert me altijd dat er zoveel mensen zijn die blijkbaar niet in staat zijn om begrijpend te lezen op internet. Ik sluit namelijk nergens een coalitie OVLD, CD&V en N-VA in Gent uit. Ik zeg alleen dat het voor OpenVLD niet uitmaakt of Anneleen lijsttrekker is of Elke want N-VA lijkt me in Gent niet echt de kingmaker. Ik vond de switch naar Anneleen Van Bossuyt politiek-strategisch een sterke zet, maar dan vooral naar de toekomst toe.
        Bij de vorige verkiezingen hadden OpenVLD, CD&V en N-VA samen nog een pak minder stemmen dan het kartel alleen en alhoewel ik het kartel zie zakken als gevolg van een aantal zaken twijfel ik er aan of de genoemde coalitie genoeg slagkracht zou hebben om het over te nemen. Daarbij kan het kartel nog altijd een aanbod doen aan CD&V om samen te gaan in het geval factor “Mieke” meespeelt (ze heeft – zeker bij oudere kiezers – een sterk imago).
        Maar ik sluit geen enkele mogelijkheid uit, het is uiteindelijk de kiezer die de kaarten schudt…

Comments are closed.