Verrassing alom in Gent, niet voormalig staatssecretaris Elke Sleurs maar Europees parlementslid Anneleen Van Bossuyt gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de N-VA-lijst trekken. Onlogisch is het echter niet dat Sleurs een stap opzij zet. Zo kampte de vorming van de Gentse N-VA-lijst met heel wat problemen

Nadat Kamervoorzitter Siegfried Bracke verbrand uit de Publipart-affaire kwam – zo zou hij geld hebben gekregen van Telenet maar bleek dat later onwaar te zijn – begonnen de problemen voor N-VA-Gent. Bracke moest plaats ruimen voor Elke Sleurs maar wou nog wel de lijstduwersplaats krijgen. Deze kreeg hij echter niet waardoor N-VA-Gent in een impasse leek te belanden.

Uiteindelijk sprak – althans volgens Anneleen Van Bossuyt – Sleurs haar aan om de nieuwe N-VA-lijstrekker te worden in Gent. “Ik was zeker verrast door de vraag, maar het was geen geheim dat er een impasse was in Gent, een probleem tussen twee personen”, verklaarde ze.

Verhuis

Van Bossuyt zit sinds 2015 voor de N-VA in het Europees parlementslid en is woonachtig in Melle. De nieuwe lijsttrekker zal dan ook nog moeten verhuizen naar Gent. Niettemin wenst ze haar band met Gent te beklemtonen. “Ik ben geboren in Gent, ik ben hier opgegroeid, ik ben hier naar school geweest bij de groentjes van Sint-Bavo. Ik heb op de universiteit gewerkt en mijn sociale leven speelt zich hier in Gent af”, aldus Van Bossuyt.