Tom Van Grieken, partijvoorzitter van Vlaams Belang, stelt dat de huidige regering verantwoordelijk is voor het toenemende geweld van illegalen op snelwegparkings. “Stop met de opgepakte illegalen terug de straat op te sturen met een papiertje ‘gelieve ons grondgebied te verlaten'”, aldus Van Grieken aan SCEPTR.

Afgelopen nacht werd een politiepatrouille aangevallen door een groep van een 40-tal illegalen – afkomstig van Eritrea, Ethiopië en Soedan – gewapend met stokken, nadat ze eerder enkele illegalen betrapten toen ze probeerden in te breken in een vrachtwagen. Minister voor Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) pleiten voor een strenge aanpak van transitmigranten, die schering en inslag zijn op onze snelwegparkings.

“Lakse beleid van deze regering”

“We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo niet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan”, aldus Francken. Volgens Tom Van Grieken, partijvoorzitter van Vlaams Belang, laat de aanpak van de huidige regering omtrent dit probleem te wensen over, en is de huidige regering hierdoor zelfs mee verantwoordelijk voor het toenemende geweld op snelwegparkings en jegens vrachtwagenchauffeurs.

Zo zouden illegalen die betrapt worden een verzoek krijgen om ons land te verlaten, wat bijna altijd met de voeten wordt getreden door ‘uitgewezen’ illegalen. “Nauwelijks 1,8% van de opgepakte ‘transitmigranten’ (illegalen) wordt effectief het land uitgezet. De overgrote meerderheid wordt gewoon vrijgelaten”, aldus Van Grieken aan SCEPTR. “Stop met de opgepakte illegalen terug de straat op te sturen met een papiertje ‘gelieve ons grondgebied te verlaten’.”

Een échte oplossing voor dit soort problemen, ligt volgens Van Grieken voor de hand. “Verdrievoudig de capaciteit van gesloten opvangcentra en maak werk van een actieve opsporing van illegalen”, klinkt het. “In plaats van parkings langs autosnelwegen beter te beveiligen, zou men beter de grenzen beter beveiligen. De schuld van het geweld op snelwegparkings ligt 100% bij het lakse beleid van deze regering.”

ADVERTENTIE