Rond acht uur vond er in Amsterdam een schietpartij plaats waarbij één dode en twee gewonden vielen. Dat bericht de politie op Twitter. Getuigen zagen mannen wier gezichten waren bedekt met bivakmutsen en gewapend met een kalasjnikov, zo citeert De Telegraaf. De politie gelooft dat er een verband kan zijn met een eerder incident. Een afrekening in het milieu behoort tot de mogelijkheden.

De politie zoekt voorlopig naar de daders. Wie de daders precies zijn is nog niet duidelijk, noch communiceert de politie voorlopig om hoeveel daders het ging. Rechercheurs voeren momenteel ter plaatse een sporenonderzoek uit. De ordediensten sluiten een terreurmotief uit: “Het lijkt een criminele aangelegenheid te zijn.”

Het fatale slachtoffer zou een man zijn en werd neergeschoten in het wijkcentrum. Getuigen zeggen dat het gaat om een tiener, al is dit nog niet bevestigd. De tiener, een 17-jarige Mohammed, zou gericht zijn gezocht door zijn moordenaars.

Hoeveel mensen bij het incident betrokken waren en wat het signalement van de daders is, kan de politie nog niet zeggen. Volgens veel buurtbewoners is het slachtoffer de 17-jarige Mohammed, maar de politie kan zijn identiteit nog niet bevestigen. Een stagiaire, ’een aardige meid’ volgens buurtbewoners, ligt gewond in het ziekenhuis.

1 REACTIE