Nabij de snelwegparking aan de E-40 te Groot-Bijgaarden, in Vlaams-Brabant, zijn afgelopen nacht politie-agenten aangevallen door een troep transitmigranten met stokken. De migranten, afkomstig uit Oost-Afrika, werden betrapt terwijl ze trachtten in te breken in vrachtwagens om naar het VK te trekken. De politie werd omsingeld en moest een waarschuwingsschot afvuren. 16 illegale migranten werden opgepakt. Twee agenten raakten hierbij gewond.

Overlast door transitmigranten nabij de snelwegen in het VK is veelvoorkomend. Het is courant dat truckchauffeurs geïntimideerd worden door geweld, maar het recente anti-politiegeweld door de migranten is zorgwekkend, zo zegt politiewoordvoerder Peter De Waele op Radio 1: “Pas toen de agenten een schot in de lucht vuurden, kon men de menigte onder controle krijgen”.

Routinecontrole wordt grimmig

Na een routinecontrole op een snelwegparking werd een vijftal migranten betrapt terwijl ze in een vrachtwagen inbraken. De migranten sloegen op de vlucht, maar kwamen terug met versterking, gewapend met stokken. Wanneer de politie hun eigen wapenstokken trok, “kwamen er een 40-tal gewapende migranten uit de bossen”, aldus De Waele. De politie werd omsingeld en moest een waarschuwingsschot vuren. Zestien migranten werden opgepakt nadat de politie versterking kreeg. Twee agenten raakten gewond tijdens de schermutseling.

“Het baart ons grote zorgen dat niet alleen de agressie naar de vrachtwagenchauffeurs verhoogt, maar ook de politie haar wapenstok moet gebruiken”, zo waarschuwt De Waele verder op Radio 1“Het is nu al twee keer op korte tijd dat de politie haar wapen moet gebruiken en in de lucht moet schieten in dergelijke situaties. Ik kan ook met zekerheid zeggen dat onze mensen dit niet lichtzinnig deden, maar dat de dreiging zo groot was en de agenten niet anders meer konden”.

Eerder dit jaar werden nog 36 transitmigranten opgepakt nabij snelwegen in Oost- en West-Vlaanderen. Veelal gaat het niet om asielzoekers, maar om gelukzoekers uit Zwart-Afrika op weg naar het VK. De migranten die gisteren werden opgepakt beweren uit Ethiopië, Eritrea en Soedan te zijn, allemaal landen in Oost-Afrika.

12 REACTIES

  1. Asielmaffia probeert no-go zones te creëren op de E40 parking in Groot-Bijgaarden. In Brussel meldt minister Jambon dat hij illegalen gaat verdrijven uit het Maximilienpark en de burgemeerster van Schaerbeek (Défi ex FDF) verbiedt aan zijn politiekoprs medewerking te verlenen. Welkom in Belgistan. Het verbaast mij dat het niemand opvalt dat België al een stuk functioneert volgens de confederale logica. Een burgemeester, ongeacht zijn politieke kleur, die over meer macht beschikt dan de (con)federale minister van Binnenlandse Zaken leidt tot blokkering van de instellingen. Zes staatshervormingen hebben chaos gecreëerd tot eer en glorie van wie? Dat krijg je alleen opgelost met een nationale revolutionaire beweging.

  2. Twee agenten gewond? Dat zijn er twee te veel. Deze gewapende negers zijn geen ‘transitmigranten’, maar vijandelijke indringers die als dusdanig bestreden moeten worden. En de vijand bestrijden, dat is de eerste en voornaamst taak van het leger. Toch? Waarop wacht de regering met de N-VA ministers van landsverdediging en binnenlandse zaken nog langer om de troepen in te zetten tegen deze wilden? Desnoods moeten onze soldaten maar met scherp schieten, dan zal het rap gedaan zijn met deze etnische invasie.

    • Al dat gedoe over racisme hangt mij de keel uit. Waar wij in Europa mee te maken hebben is geen racisme maar het gevolg van het massaal overschrijden van ons territorium door Afrikanen. Hier werden vroeger en op vele plaatsen ook nu nog in de wereld bloedige oorlogen voor gevoerd. Dit is een duidelijk beginsel in de natuur: dieren en ook planten verdedigen hun territorium om te kunnen overleven. Ook het dier “mens” deed dat in de geschiedenis. Het zijn vooral de “groenen”, die geïnspireerd zijn door de natuur, die dit nog niet kunnen of willen inzien.

  3. “Transmigranten” is een term uit de Linkse duim van gazettenpraat schrijvelaars gezogen want de juridische qualificatie luidt “illegalen” vermits het gaat om zonder de vereist inreis visa (voorlopig) op ons territorium verblijvende gewelddadige crapules die onze Politie aanvallen. Waarom mikt de Politie niet raak i.p.v. politiek-correct een “gat” in de lucht te schieten ? Waarom worden de para’s met bajonet-op-het-geweer niet ingezet ter bewaking van belaagde parkings ? Waarom nog belasting betalen voor een dergelijk vermeend “Defensieapparaat” als één onzer Marine fregatten visumloze indringers, asielkolonisten binnen sleurde vanuit de Middellandse Zee i.p.v. ze met ALLE militaire middelen, dus ook “torpederen” buiten te houden. Onze Landmacht wijdt zich evenmin aan haar kerntaak “Defensie” want er wordt niet actief op jacht gegaan ter oppakking en ter uitzetting van binnengedrongen illegalen. Wij willen “waar voor ons geld”, t.t.z. dat deze beweerdelijk als “Defensieapparaat” misleidend benoemde kostenpost eindelijk eens haar kerntaak “Defensie” zou ter harte nemen i.p.v. in het verre buitenland te gaan optreden voor buitenlandse belangen te behartigen met ONS belastingsgeld

  4. Van zoiets wordt ik razend, Politie wordt aangevallen door ,n bende halve wilden, Politie grijpt naar z,n wapen en schiet gaten in de lucht, Wat voor zin heeft dat?, Gaten in de lucht schieten?, Je moet de knieschijven van die zwarte illegalen kapot schieten, Dat pas heeft effect, En ze zullen veel minder goesting hebben om de Politie aan te vallen. Multi Culti, My Ass.