Volgens de Sudpresse-kranten wil het parket 18 mensen vervolgen voor “kwaadwillige belemmering van het wegverkeer”. Als gevolg van een vakbondsblokkade op de E40 kwam een chirurg te laat bij een operatie en overleed een patiënt. 

Op 19 oktober 2015 blokkeerde de socialistische vakbond vakbond FGTB de brug van Chératte op de E40 in Luik. Naast de vuurtjes die er brandden stond het verkeer er urenlang stil. Ook de chirurg die een Deense toeriste moest opereren stond vast als gevolg van de blokkade en kwam te laat. Het overlijden van de toeriste was echter niet het enige overlijden dat in verband werd gebracht met een staking van de socialistische vakbond. Zo kreeg een man die vaststond in een blokkade plots een hartaanval en kon hij niet op tijd worden geholpen.

Een Luiks ziekenhuis van de groep Centre Hospitalier Universitaire de Liège diende hierna een klacht in tegen onbekenden. “Wij willen de discussie openen over de grenzen van het stakingsrecht”, verklaarde een woordvoerder van de ziekenhuisgroep. “De overlevingskansen van een patiënte van ons zijn duidelijk verminderd doordat de vakbond maandag een niet-aangekondigde en niet-toegestane wegblokkade organiseerde.”

Ook secretaris-generaal FGTB krijgt parket achter zich

Op basis van de beelden van de zenders RTBF en RTL is het parket van mening dat men 18 mensen kan vervolgen voor “kwaadwillige belemmering van het wegverkeer”. Zeventien mensen hiervan behoren tot de socialistische vakbond FGTB. Onder hen bevinden zich enkele ‘grote’ namen zoals Thierry Bodson, de secretaris-generaal van de Waalse FGTB, en Antonio Fanara, regionaal secretaris van de Waalse metaalarbeiderscentrale (FGTB-Métal).

De raadkamer beslist op 14 februari over de vraag of de vakbondsmensen naar de correctionele rechtbank moeten worden verwezen. De advocaat van de vakbondslui vraagt alvast een buitenvervolgingstelling.

 

18 REACTIES

  • Toen de vakbonden nav de Koningskwestie alles kort en klein sloegen en er doden vielen, Is Leopold III afgetreden.

   Dit soort &à@!# Waalse extremistische socialisten treed blijkbaar niet af.
   Integendeel, de vakbond vraagt hun vrijspraak.

   Ik eis dat ze ontslag nemen uit al hun functies.
   Zij zijn het niet waard om werknemers te vertegenwoordigen.

   Ik hoop dat ze gedurende minstens drie jaar –effectief– opgesloten worden in de gevangenis.

   Ik las net dat de BBC iets over de Miss-verkiezing te vertellen heeft.

   Wat als de BBC dit te weten zou komen?
   Wat als Deense kranten dit te weten zouden komen?

  • Bij mijn weten is er een levensgroot verschil tussen enerzijds een volbloed idealist als Adolf Daens en ordinaire, muffe bourgeois- syndicalisten als Leemans en De Leeuw. En zijn de tijden zodanig veranderd dat een vergelijking tussen het optreden van Daens en de opstelling van de huidige vakbondsprotagonisten niet alleen misplaatst, maar zelfs perfide overkomt.

 1. Dit zijn extremisten die denken dat ze het recht hebben om geweld te gebruiken. Zij denken dat zij boven het volk staan omdat zij lid zijn van een politieke organisatie. Maar ik vrees dat er weinig kans is dat zij een grote strafkrijgen . Het zal van de rechter afhangen, als het een franstalige links activistsche rechter is dan zullen zij maar kleine straffen krijgen want die rechters delen hetzelfde links extremistisch gedachtengoed als deze vakbondslui. Vaak zijn die rechters en vakbondslui afkomstig uit hetzelfde milieu.
  Toen zij het kantoor van Geens hebben kapot geslagen hebben zij ook maar lichte straffen gekregen.