De Nederlandse bevolking is opnieuw sterk gegroeid. Het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft mee dat Nederland ongeveer 100.000 meer inwoners telde in 2017 dan het jaar ervoor. En net als de stijging het jaar ervoor is dat vooral te wijten aan immigratie. Nederland heeft thans 17,2 miljoen geregistreerde inwoners.

Het aandeel van de groei dat het op het conto van immigratie te schrijven valt, is vier vijfde. Ook een opvallende statistiek: het getal 100.000 betreft de netto-immigratie. Immers, de emigratie – dat zijn mensen die Nederland verlieten – bedroeg vorig jaar 151.000 personen. Het volledige immigratiecijfer voor 2017 bedraagt 233.000.

2017: Meer arbeidsmigratie

In tegenstelling tot 2016 trokken in 2017 meer arbeids- en studiemigranten naar Nederland dan asielzoekers. Tot en met november trokken zo’n 16.000 migranten uit Syrië – waar een burgeroorlog woedt – naar Nederland. Dat is zo’n 10.000 minder dan in 2016. Andere instabiele landen zoals Ethiopië (1.200), Afghanistan, Iran en Irak (2.100) leverden nagenoeg de helft minder migranten in 2017 dan in 2016.

Het gros van de nieuwkomers komen uit Europese landen zoals Roemenië, Bulgarije en bepaalde ex-Sovjetstaten. Van hier uit trokken zo’n 10.000 mensen naar Nederland. Ook Brazilië en India leverden flink wat nieuwe Nederlandse inwoners.

Vruchtbaarheid zakt verder

Louter een vijfde van de bevolkingsgroei is te danken aan natuurlijke aanwas. Er werden 19.000 meer baby’s vorig jaar geboren dan dat er mensen stierven. In 2016 was dat nog 24.000. Ook beginnen vrouwen steeds later aan kinderen, zo blijkt uit de data van het CBS. Het eerste kind wordt gemiddeld op de leeftijd van 29,8 jaar gebaard. Vier jaar geleden was dat nog 29,4 jaar.

Hiernaast hebben heel wat gemeenten minder inwoners dan in 2016. 91 van de 388 Nederlandse gemeenten kampen met een bevolkingskrimp. Het gaat dus om nagenoeg een kwart van de Nederlandse gemeenten. Deze bevinden zich vooral aan de rand van Nederland.

Het Nederlandse vruchtbaarheidscijfer bedraagt intussen slechts 1,66. Dat wil zeggen dat elke vruchtbare vrouw in Nederland maar 1,66 kinderen krijgt. Dat is ver onder het Westers minimum van 2,1 kinderen dat nodig is om het bevolkingsaantal stabiel te houden.

4 REACTIES

 1. De omvolking van Europa is bezig dankzij een Nederlands verkozen Europarlementslid.
  Democratisch wegstemmen bij de volgende Europese verkiezingen is de enig mogelijke oplossing. In een toespraak tot het EU Fundamental Right Collogium in mei 2016 zei de Nederlandse vicevoorzitter Europese Commissie Frans Timmermans dat Brussel er alles aan moet doen om monoculturele staten uit te wissen, en het proces van omzetting naar de multiculturele diversiteit bij iedere afzonderlijke staat wereldwijd te versnellen. De toekomst van de mensheid,aldus Timmermans, zou niet langer berusten op individuele naties en culturen,
  maar op een gemengde Supercultuur. De massa-immigratie naar Europa zou een middel tot dit doel zijn. Geen land mag ontkomen aan de onvermijdelijke vermenging, veelmeer dienen de immigranten ertoe worden aangespoord ook de ‘verst verwijderde plekken van de planeet te bereiken om te garanderen dat er nergens meer homogene samenlevingen blijven bestaan’.
  https://youtu.be/q94syUDDhxA

  Timmermans is een van de eerste EU-leiders die zijn masker heeft laten vallen over het
  plan van de Europese Unie om monoculturele staten door middel van massa-immigratie uit te roeien. Mensen die vast willen houden aan hun identiteit als volk of land hebben volgens Timmermans geen enkele plaats in de toekomst. Het streven van de EU is dus geheel in lijn met de ideeën van Coudenhove-Kalergi.

  http://onafhankelijkdelft.nl/omvolken/

 2. Het Kalergi-plan dat het verdwijnen beoogt van de Europese naties en volkeren door rassenvermenging uit Afrika en Azië om uiteindelijk te komen tot een supranationale EU met een amalgaam van bastaardvolkeren is volop bezig. Maar het plan heeft er geen rekening mee gehouden dat die EU wel eens een Super Moslimstaat kan worden, waarin de huidige oligarchie nog weinig te zeggen heeft, Allahou akbar!

Comments are closed.