Nadat tweets uitlekten waarin ze Israël “een sinistere en illegale staat” noemt vol met “kindermoordenaars”, maakte Amena Khan – de blogster die het nieuwe gezicht moest worden in een shampoo-reclamecampagne van L’Oréal – bekend dat ze zich terug zal trekken en de samenwerking stopzet.

Enkele dagen geleden raakte bekend dat Amena Khan, een bekende modeblogster en tevens designer van een eigen hoofddoekenlijn, het gezicht zou worden van een reclamecampagne voor shampoo van cosmeticabedrijf L’Oréal. De wereld reageerde verbaasd op de keuze van L’Oréal omdat Amena Khan in de reclamespots ook een hoofddoek draagt. “Je geeft ook om je haar als je dat niet aan de buitenwereld laat zien”, was haar boodschap.

“Kindermoordenaars”

De samenwerking tussen Amena Khan en L’Oréal was er echter één van bijzonder korte duur. Khan kwam onder vuur te liggen nadat oude antisemitische tweets van haar waren uitgelekt. Ze besloot daarop de eer aan zichzelf te houden en maakte gisteren zelf bekend dat ze zich zal terugtrekken uit de reclamecampagne en uit de samenwerking met L’Oréal.

In de tweets, die dateren van 2014, noemde ze Israël “een sinistere en illegale staat”, stelde ze dat Israël verantwoordelijk is voor “marteling, moord, verkrachting en genocide” en dat het er vol loopt met “kindermoordenaars”. Ze verwijderde snel al de beruchte tweets en excuseerde zich. “De bevordering van diversiteit is een van mijn passies, ik discrimineer niemand.” L’Oréal aanvaardde het ontslag.

Jihad Van Puymbroeck

Het voorval doet denken aan de heisa rond Jihad Van Puymbroeck, de nieuwe redacteur sociale media bij VRT. Naast de vele anti-N-VA opmerkingen van Van Puymbroeck op Twitter – zo vergeleek ze Bart De Wever (N-VA) onder meer met Hitler – waren er ook tal van antisemitische opmerkingen te lezen op haar Twitter-profiel.

(Lees verder onder de tweet.)

Volgens de VRT zijn die tweets echter geen probleem. “Oude tweets zijn oude tweets”, klonk het. “Jihad Van Puymbroeck is aangeworven voor haar competenties inzake sociale media. Dat is gebeurd na een lange, open procedure met 120 kandidaten waaruit ze naar boven kwam als de beste kandidate.”

19 REACTIES

   • Alles dat je online zet is voor eeuwig op internet…
    En zeker op sociale media. Alles wat op facebook gezet wordt is bezit van facebook. Mensen lezen de kleine letters niet. Het perfecte controle systeem.

   • Speculeren over welke geheime diensten al dan niet betrokken zijn bij welke al dan niet succesvolle intiatieven, daar waag ik me niet aan.

    De realiteit in burgerlijke organisaties zoals onze Vlaamse LeftStream Media is al meer dan zorgwekkend.
    Zo horen we in onze LSM heel weinig over zweden. Twee ontploffingen op één week tijd. luttele weken nadat een arsenaal anti-tankgranaten gevonden zou zijn geweest.

    Niks dus in onze media.

    https://www.aftonbladet.se/a/9mE019
    https://www.youtube.com/watch?v=NNEZQTSJv4Y
    https://www.rt.com/news/399365-europe-no-go-zones-real/

   • Het Zweden van Pipi Langkous is niet meer, gesneuveld onder het linkse geweld. Heel Zweden was een ‘vulnerable area”, maar men dacht dat men het wel aan kon (in de zin van “wir schaffen das”). Straks gaat heel Europa naar de bliksem. Gewetensvolle linkse personen moeten dat toch ook inzien? Ik kan maar niet geloven dat er niet een paar sossen of groenen zijn met gezond verstand.

   • Is idd. heel vreemd.

    Ik meen hierin een verklaring te zien:
    1) Media zijn extreem links
    2) zij geven buitensporig veel aandacht aan gesubsidieerde extreem linkse organisaties zoals UNIA die aan niemand verantwoording geschuldigd zijn. Zelfs organisaties die een bepaalde groep mensen beweren te vertegenwoordigen krijgen zo veel geld, dat ze hun leden straal negeren en – als volleerde dictators – hun eigen (extreem linkse) kop uitwerken. d’Etienne Dujardin, juriste, schetst in LaLibre een verontrustend beeld van het (zogenaamde) publieke debat. Er is niks pluralistisch aan het publieke debat. De burger heeft niks te vertellen in dat debat.
    Het publieke debat is gekaapt door extreem links, met de hulp van door extreem links gekaapte media: “Left”StreamMedia in plaats van “Main”SM.

    Wat u te horen krijgt is de mening van een zeer kleine groep extremisten.

    http://www.lalibre.be/debats/opinions/inter-environnement-mrax-la-ligue-ces-asbl-subsidiees-qui-monopolisent-le-debat-d-idees-opinion-59a6d4e2cd70d65d25b10158#

  • Het wemelt van jodenhaters in Europa (texto- Rion Gor).
   Vergelijk met een artikel verschenen in “Vrij Nederland” onder de titel:

   ” De Arabierenhaat van een nieuwe generatie Israëliërs”.

   Israëlische jongeren worden steeds radicaler. Rechts en links hielden elkaar in Israël altijd in evenwicht. Maar de generatie die nu opgroeit, is onverzoenlijker dan ooit.
   Overdrijven is een kunst en die kunst beheersen ze in het Midden-Oosten minstens zo goed als op de Balkan of in het Russische deel van Oekraïne. Israël, de meest westerse staat in het Nabije Oosten, vormt geen uitzondering op die regel. Zittingen van het parlement, de Knesset, gaan zelden voorbij zonder dat de ene afgevaardigde de ander voor ‘fascist’, ‘terrorist’ of ‘bastaardzoon van Joseph Goebbels’ uitmaakt. De kranten en sites in Israël kunnen er ook wat van.

   Desondanks keek ik nogal op van het artikel dat Chemi Shalev begin juli publiceerde in het links-liberale dagblad Haaretz (‘Het Vaderland’). Shalev is een van de veteranen van de Israëlische journalistiek en specialist op het gebied van de verhouding tussen de joodse staat en Amerika. In zijn column vergeleek hij het Jeruzalem van 2014 met het Berlijn van 1933. Destijds marcheerden in bruin overhemd gestoken eenheden van de SA door de Brandenburger Tor om op de Opernplatz over te gaan tot de verbranding van de boeken van Heinrich Heine, Karl Marx en Thomas Mann. Nu liepen rechtse jeugdgangs door de straten van Jeruzalem terwijl ze leuzen als ‘Dood aan de Arabieren’ aanhieven. Einde citaat.

   Conclusie: Wie zelf zonder fouten is, is gerechtigd als eerste een beschuldiging te uiten.

 1. Oude tweets zijn oude tweets? Blijkbaar vindt de VRT dat voor juffrouw Heiligeoorlog Van Puymbroeck, maar niet voor Bart de Pauw die op anonieme beschuldigingen en zonder bewijs publiekelijk aan de schandpaal werd genageld, terwijl de staatsomroep onder die provocerende mohammedaanse militante en jodenhaatster nog altijd eieren legt. Wanneer gaat de N-VA deze antivolkse en antisemitische augiasstal en links nest eindelijk eens opkuisen?

  • De politieke schizofrenie gaat zo ver dat men de geschiedenis gaat kleuren. Enkele voorbeelden: Over de weggevoerden van 10 mei 1940. Over de willekeurige deportatie van 8000 joods vluchtelingen uit Duitsland en Oost-europa naar concentratiekampen in Z-Frankrijk, door de Belgische regering Pierlot (katholiek), Janson (justitie-liberaal) en Spaak (BZ socialist) blijft het Belgisch regime discreet. Waarom? Misschien omdat die ongelukkige joden (erkende asielzoekers) ook nog eens het gezelschap kregen van 2000 willekeurig aangehouden VLnationalisten en Rexisten.

   Breendonk en de kazerne Dossin gelden als memorials over de gruweldaden die de bezetter er pleegde tijdens WO2. Maar verder geen woord over de illegale opsluitingen, folteringen, verkrachtingen en sommaire executies die er gepleegd werden bij de “bevrijding” op vermeende en echte collaborateurs […]. Wellicht uit schaamte om te verdoezelen dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Geen transparantie, geen schuldbekentenis van het Belgisch regime voor fouten die in zijn naam werden begaan.