Gisteren hebben honderden Afrikaanse migranten geprobeerd Europees grondgebied te bereiken door een Spaanse exclave in Marokko te bestormen. Gewapend met haken klommen ze over de grenshekken. Eén agent die de migranten wilde tegenhouden, raakte gewond. Illegale migratie naar Spanje verdubbelde het afgelopen jaar.

Melilla is een Spaanse stad volledig omringd door Marokkaans grondgebied en de Middellandse Zee, ofwel een Spaanse exclave. Afrikaanse migranten proberen massaal om het Europees grondgebied te betreden door de grens over te steken bij zo’n exclave. Daarna kunnen ze dan immers asiel aanvragen in Europa. Ceuta, een andere Spaanse exclave, werd al tal van keren bestormd door Afrikaanse migranten.

Gewapend met haken

Zaterdag was het de beurt aan Melilla. Honderden Afrikaanse migranten bestormden de met hekken bewaakte grens met Spanje. De twee grenshekken van beide 6 meter hoog bleken niet opgewassen tegen de Afrikaanse bestormers. Ze gebruikten verschillende scherpe voorwerpen zoals haken om voorbij de hekken te geraken. Op de beelden zijn tientallen juichende Afrikanen te zien die door de straten van de stad lopen.

Een politieagent die nog probeerde om migranten tegen te houden, moest gewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat een Afrikaanse man hem had aangevallen met een haak. Daarnaast raakten ook 4 Afrikaanse migranten lichtgewond door over de hekken te klimmen. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Spanje telt twee exclaves die omringd worden door Marokkaans grondgebied. Naast Melilla is ook Ceuta een populaire oversteekplaats naar Europa voor Afrikaanse migranten. In februari werd Ceuta twee maal op 3 dagen tijd bestormd, in mei slaagden opnieuw Afrikaanse migranten Europa te bereiken via Ceuta en ook in augustus werd Ceuta bestormd.

Het aantal migranten dat via de Middellandse Zee illegaal Spanje bereikte, is het afgelopen jaar verdubbeld. “Sinds we in 2009 zijn begonnen met het bijhouden van het aantal immigranten hebben er nog nooit zo veel de oversteek naar Spanje gemaakt”, meldt Frontex. “De mensensmokkelaars zijn grotere boten gaan gebruiken, waardoor meer mensen de oversteek kunnen maken.”

14 REACTIES

 1. En de politie staat er bij en kijkt er naar, buiten die ene agent die nog iets geprobeerd heeft, maar werd aan gevallen door die illegaal, Dus ,n nieuw zootje ongeregeld er bij in Europa , En de EU top doet niks , want die hebben geen last van van die mannen, enkel de gewone burger, die moet maar zien zich aan te passen aan dit soort schorremorrie. Hoelang nog?.

 2. Spanje is blijkbaar bang om zijn grens tegen negers manu militari te beschermen. Wanneer indringers een grens bestormen met de bedoeling het grondgebied gewelddadig binnen te komen, zoals hier het geval is, heeft het land het recht deze invasie te stoppen, desnoods met geweld en met vuurwapens.Waarvoor dient anders een leger? Nu laten de Spanjaarden die wildemannen hun gang gaan, maar tegen vrouwen en bejaarde Catalanen durfde de Guardia Civil wel de wapenstok, geweren en granaten bovenhalen, en lustig op de blanke bevolking meppen en schieten.

  • Mijn beste,
   Zoals steeds voelt u zich niet gestoord door een teveel aan kennis.
   Omheen elk van die twee enclaves werd een dubbele afsluiting prikkeldraad van 6 meters hoog aangelegd, met drie meters afstand tussen elke rij. Normaliter niet te overklimmen, en dat volstond trouwens zolang tot wanneer jonkheer Juncker en zijn voorganger hadden besloten Europa uit te roepen tot asielcentrum voor de rest van de wereld.
   Verder, langsheen die afsluiting 24/24 en 7/7 om de 100 meter 10 militairen legeren is materieel onmogelijk voor een land dat bepaald geen economische grootmacht kan worden genoemd. De Stasi & Cº hadden het geprobeerd, en we weten allemaal (misschien uw persoontje uitgezonderd) hoe het afgelopen is. En in hoeverre Trump met zijn muurtje succes zou hebben, dat valt nog af te wachten. Kortom, voor een land als Spanje is deze situatie onhoudbaar.
   Bovendien moet worden opgemerkt dat de beide enclaves een restant zijn van het koloniale tijdperk, in stand gehouden tegen beter weten in door de generalissimo Franco, weet u wel, het grote lichtende voorbeeld van Mariano Rajoy. Het gaat hier dus om het in stand houden van een historische absurditeit.
   Uiteindelijk zullen er maar twee oplossingen zijn voor dit probleem, een plaatselijke en een algemene. De plaatselijke zou bestaan in de teruggave van beide enclaves aan Marocco. De algemene zou er in bestaan dat de EU zou ophouden als wereldasielcentrum te functioneren. Helaas zijn tot nog toe enkel Polen, Hongarije, Tjsechie, Slovakije en Oostenrijk bereid die stap te zetten.

   • Volledig akkoord met uw twee oplossingen. De Spanjaarden hebben niets te zoeken, zoals Afrika niets te zoeken heeft in Europa. Maar zolang de EU dit nog als EU-grondgebied beschouwt, moet het verdedigd worden tegen wilde invasieve horden die anders in de unie zijn, met alle gevolgen van dien. Wat Oost-Duitsland betreft: door uw onbeperkte kennis weet u ook dat tussen de bouw van de muur en de val – toch ruim achtentwintig jaar -, maar weinigen daar buiten geraakt zijn, en is bij mijn weten bijna niemand illegaal binnen geraakt, want de Vopo’s schoten met scherp, wat zeer ontradend werkt. Indien de Spanjaarden ook met scherp zouden schieten, zouden die negers veel minder goesting en de kans hebben om daar vreugdedansjes te doen. Deze immigratie is een invasie, en invasie is oorlog, en in een oorlog wordt de vijand fysiek uitgeschakeld. Zolang het Westen dat niet wil aanvaarden, zal het deze strijd verliezen van Azië en Afrika, met als wapens hun dynamische demografie en hun armoede, tegen een verzwakt en permissief Europa dat enkel nog humanistische gevoelens zoals verkeerd begrepen naastenliefde en politieke correctheid als verweer heeft. Om het eens lapidair te stellen: Transgenders kunnen transmigranten niet tegenhouden.

   • Beste Kriskras,
    Beide enclaves zijn een restant van de reconquista (10de eeuw tot 16de eeuw), niet van de koloniale tijd (17de en 18de eeuw). Ceuta werd in 1415 Portugees, Melilla in 1497 Spaans. Als ik me goed herinner is Melilla verovert op Fez dat zelf later door Marokko verovert is. Ceuta is IIRW op de Marinieden verovert.
    Ooit waren beide steden deel van het Visigotische rijk en daarvoor Romeins (herovert door Justinianus op lokale Berber-Romeinse vorsten).
    Marokko heeft dus even zwakke claims als Spanje.

 3. Het grootste probleem zijn de EU en de asiel & immigratie business die Europa als immigratieland promoten bij de Afrikaanse volkeren. Hoelang nog zullen wij die ongelijke strijd overleven? Net als de VS en GB de blanken in ZA eind vorige eeuw in de steek hebben gelaten dreigt nu de blanken hetzelfde lot te overkomen in de EU. Het EU lidmaatschap als het Afrikaans zwaard van Damocles.

 4. “Afrikanen” ????? Blanke “Afrikaners” uit Zuid-Afrika, bruine Berbere uit de Maghreb ? NEEN ! Wat in politiek-correct bargoens “Afrikanen” heet is in feite discriminatoir tegenover blanke en bruine “Afrikanen”. Immers, “Afrikanen” is geen ethnische maar een geografische term. De objectief-correcte betekenis van de notie “neger” vindt U in het dikke Van Dale woordenboek, ZONDER polituek-correct ontaarde censuur. Er prijkt ; neger = lid van een van de zwarte rassen die oorspronklijk uit Afrika afkomstig zijn”. DAT staat er tot spijt van elke politik-correct geïndoctrineerd die het benijdt.