Voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht (Open VLD) – die enkele weken geleden het ontslag vroeg van Theo Francken – wijst nu met de vinger naar Europa.  Volgens De Gucht is het Europese migratiebeleid “onmenselijk”. “Er is een zeer groot probleem”, klinkt het. Vooral de deal van Europa met enkele Afrikaanse landen is not done volgens De Gucht.

Drie weken geleden vroeg gewezen Eurocommissaris en oud-VLD-voorzitter Karel De Gucht nog om het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) nadat gerepatrieerde Soedanezen getuigden van folteringen. “Francken kan niet langer staatssecretaris voor Migratie blijven”, aldus De Gucht. “Hij is daar politiek, ideologisch en menselijk ongeschikt voor.”

“Onmenselijk”

Nu de folteringen een Europees probleem lijken te worden – ook tal van andere Europese landen zoals Duitsland en Nederland repatriëren Soedanezen, en Europa sloot zelf een miljoenendeal met het Soedanese regime – verandert De Gucht het geweer van schouder. Volgens De Gucht is het Europese migratiebeleid “onmenselijk”. “Er is een zeer groot probleem”, aldus De Gucht. “De manier waarop we het aanpakken is onmenselijk.”

“We zeggen altijd dat de Europese Unie een unie van waarden is. Maar een waarde is maar waard wat je er in de praktijk mee doet”, klinkt het. “Er is een deal gemaakt tussen de Europese Unie en een aantal Noord-Afrikaanse landen om de migranten tegen te houden. Soedan speelt daar een cruciale rol in omdat de vluchtelingen uit Eritrea en Somalië daar voorbij moeten”, zegt De Gucht. “En in Soedan zelf zijn er ook vele vluchtelingen”.

(Lees verder onder de Tweet)

Europa ontkent dat het geld geeft aan de Soedanese overheid, maar daar gelooft De Gucht naar eigen zeggen niets van. “Ik ben al in Soedan geweest en men maakt mij niet wijs dat je 200 miljoen euro aan Soedan kan geven zonder dat de regering daar zeer nauw op toeziet. Het idee dat je daar ngo’s zou hebben die zelfstandig kunnen werken en die los staan van het regime, dat klopt gewoonweg niet”, concludeert De Gucht.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/
 • Victor

  En daar heb je de boemerang, tijd om onze kazak te draaien.

 • Kriskras

  Karelke is wel diegene die de Europese politiek bedacht en uitvoerde die hij nu pro forma aan het bestrijden is. En er onderwijl rijkelijk aan verdiende.
  Kortom, deze smoelentrekkerij is niets anders dan een krampachtige poging om groene en rode kiezers alsnog naar zijn flutpartijtje te lokken. Ja hoor, voor diegenen die het nog niet hadden opgemerkt, de verkiezingen komen pijlsnel op ons af.
  Hoe dan ook, Karelke is reeds zodanig verwaand geworden dat hij niet eens kan opmerken hoe contraproductief zijn stellingname wel is. Dus uiteindelijk mogen niet enkel de nva-ers maar ook de Blokkers zich in de handen wrijven.

 • ferre

  Als het migratiebeleid niet werkt moet je het stop zetten, En alles die van Afrika komt terug zenden, Dus niet eerst binnen laten en dan terug zenden als er problemen zijn, nee, nu ,n halt toe roepen aan de invasie.

 • rode luiaard

  keizer karel en een boemerang ???

 • Pmm Claes

  Ik ben het eens met deze bedrieger. Het beleid is onmebselijk ten aanzien van de autochtonen. Zo maar die mensen opzadelen met deze bezetters. Op zijn gestolen domein in Toascane heeft hij daar weinig last van natuurlijk.

 • Kriskras

  Mijns inziens zou Kareltje toch ook een steentje kunnen bijdragen. Deze goeierd beschikt immers over bescheiden maar knus stulpje in Toscane waar gemakkelijk een legertje gelukszoekers zou kunnen gehuisvest worden.
  Toegegeven, op €8530 per weekeinde (€6510 in het laagseizoen) zou hij dan niet moeten rekenen, maar als men dan toch de goedzak wil uithangen men men bereid zijn ook wat goedheid uit eigen zak af te staan..

  • Polaris

   En ze hebben direct werk in zen wijngaard zeg…
   Waar wacht ie op ?

 • Maes

  Donderdag 11 januari 2018 debat in de Kamer. Patrick Dewael heeft van het asieldebat gebruik gemaakt, om de Belgische staatssecretaris van asiel en N-VA signatuur, te tackelen op zo een grove wijze, dat volgens mij geen voorgaande kent. Niet het beleid maar wel de man werd geviseerd.Theo Francken werd daar voor de camera’s van Villa politica vernederd en beledigd door een lid van de meerderheid. Patrick Dewael zou met zijn temperament tijdens de Stalin processen van Moskou furore gemaakt hebben als procureur/inquisiteur van wijlen de USSR. Peter De Roover, Hendrik Vuye en Filip Dewinter bewezen ter plekke de bal te spelen en niet de man. Suggestie voor Theo: neem weerwraak. In de plénière gelden de regels van de hooligans, dat is mij na de zitting van 11 januari wel duidelijk geworden.

 • Magdalena Vervoort

  Deze Euro-lintworm, die destijds meer dan één miljoen Vlamingen schoffeerde door hen mestkevers te noemen, zou best z’n pruilmondje houden. Hij doet me denken aan een hoer die op haar oude dag de maagdelijkheid predikt. Die parasiet in pek en veren rollen en afvoeren naar Toscane, waar hij met die andere roofridder Vrhfstdt verder kan profiteren van ons geld.

 • Paul Cock

  Het lijkt er op dat de “Gutmenschen” maffia een tweede adem gevonden heeft. De mains stream media is weer in actie gekomen. Het Orakel van Berlaere, Karel de Gucht speelt de passionaria van de volksverhuizing. Het volk kiest verkeert, we moeten een nieuw liefst analfabeet volk invoeren. De huizenprijzen moeten omhoog, er moeten meer inwoners komen in België, want de blauwe huiseigenaars willen dat. Karel is rijk, hij kan altijd in een enclosed community gaan wonen, bij de andere rijke mensen,

 • Dirk Julius Vandessel

  Kan hij ze niet binnen pakken in zijn Loge Tempel en laten onderhouden door de Loge Tempeliers aan de tapkast der “Vochtige Kamer” binnen zijn Loge Tempel ?

 • TOBIAS

  Je had van Karel als trouwe vazal van de Bilderberggroep toch niet anders verwacht: nog meer geld voor de allochtonen.

 • Jean-Claude LURKIN

  “De Gucht verandert het geweer van schouder” , echt iets voor een politieke rat als Kareltje ” Azijnpisser ” Sjoemelmans .

 • Dirk Julius Vandessel

  Met de groeten van Fortisgate ?