Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken illegale migranten die proberen inbreken in vrachtwagens streng aanpakken. Afgelopen nacht werd een politiepatrouille aangevallen door een groep van een 40-tal migranten, gewapend met stokken. “We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo niet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan.”

Afgelopen nacht werd een groep van 5 migranten door de politie betrapt toen ze probeerden in te breken in een vrachtwagen. De migranten sloegen op de vlucht, maar kwamen terug met versterking, gewapend met stokken. De politie verdedigde zich met wapenstokken, waarna er een 40-tal gewapende migranten uit de bossen kwamen.

De politie werd omsingeld en moest een waarschuwingsschot vuren. Nadat de politie versterking kreeg, konden zestien migranten gearresteerd worden. Twee agenten raakten gewond tijdens de schermutseling. De migranten, naar eigen zeggen afkomstig van Eritrea, Ethiopië en Soedan, werden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken.

“Een echte veldslag”

Transitmigranten die in vrachtwagens proberen in te breken of vrachtwagenchauffeurs aanvallen zijn schering en inslag rond autosnelwegen. “We zien de agressie toenemen”, klinkt het bij de politie. “De migranten gooien obstakels op de weg, kruipen in je lading en breken in je cabine. Het is levensgevaarlijk”, aldus een vrachtwagenchauffeur die getuigt over de steeds erger wordende agressie.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) pleit voor een strenge aanpak van transitmigranten, zoals hij ook in het verleden al deed. “We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo niet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan”, klinkt het op Facebook. “Wat met de mensenrechten van onze vrachtwagenchauffeurs?”

Daarnaast stelt Francken dat de illegale migranten die ‘s avonds en ‘s nachts proberen in te breken, dezelfde illegalen zijn die overdag rondhangen in het Brusselse Maximiliaanpark. “Het gaat om dezelfde groepen van migranten, overdag in en rond het Noordstation/Maximiliaanpark, ‘s nachts in en rond onze snelwegparkings op zoek naar een truck om in te klimmen.”

ADVERTENTIE