Ongeveer 50 gemaskerde linkse actievoerders hebben in Rennes een bus aangevallen die was gehuurd door een katholieke vereniging, pro-life.

Eén van de slachtoffers van de katholieke vereniging omschreef de aanval: “We waren aan het wachten op de bus. Toen het arriveerde gingen we aan boord en werd de bus omsingeld door zo’n 50 demonstranten die, overduidelijk, wisten dat we daar gingen uitstappen.”

Brandende rookbom

De extreem-linkse betogers vormden een menselijk schild rond de bus en gooiden volgens ooggetuigen een brandende rookbom in de bus. De rookbom raakte het raam en landde op een man, wiens jas vervolgens verbrandde en op een vrouw wiens sweater ook verbrandde.

Gelukkig konden de passagiers van de bus de brandende rookbom al na 15 seconden uit de bus verwijderen, waardoor erger voorkomen werd. 1 passagier moest met ademhalingsproblemen uitstappen.

Een half uur nadat de extremisten de bus hadden omsingeld, arriveerde de politie. De politie slaagde er echter pas na 3 uur in de actievoerders te ontzetten.

Deze gebeurtenis past in een reeks van incidenten met extreemlinks geweld tegen de Franse politie en anderen zoals Génération Identitaire, een immigratiekritische beweging.