Jihad Van Puymbroeck maakte vandaag op Twitter bekend dat ze de nieuwe redacteur Sociale Media bij de VRT is. Op zich is hier niets vreemd aan, ware het niet dat Van Puymbroeck eerder bestuurslid was bij Groen Beveren en actief was bij het linkse Kif Kif. 

Volgens de deontologische code van de VRT moeten journalisten onpartijdig zijn. Het is echter nog maar de vraag welke garanties de VRT heeft gekregen in het geval van mevrouw Van Puymbroeck. Zo viel er tot voor kort op de website van Groen Beveren te lezen dat Jihad Van Puymbroeck eerder werkte als “communicatie- en persmedewerker bij het Minderhedenformum. Als een van onze jongste krachten bij Groen Beveren is politiek voor haar geen ver-van-mijn-show. Drie jaar lang heeft ze [zich] ingezet als adviseur bij de Vlaamse Jeugdraad waar ze de stem van kinderen en jongeren heeft vertegenwoordigd. Daarnaast liep ze ook stage bij de federale fractie van Groen. Haar engagement en interesse in de politiek zet ze nu graag verder bij Groen Beveren”. 

(lees verder onder de tweet.)

Van Puymbroeck werkte verder nog bij de linkse pro-migratie-vzw Kif Kif“Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme”, staat op hun website te lezen. “Via kritische, sensibiliserende, interactieve en educatieve initiatieven geeft Kif Kif mensen de instrumenten in handen om een andere stem te laten horen in het maatschappelijk debat over de interculturele samenleving”. In het verleden echter publiceerde de interculturele beweging een cartoon waarop de onthoofding van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten viel te zien. “Beeld je eens in dat dit soort haatmedia maar subsidies blijven krijgen om cartoontjes te maken”, twitterde Francken toen.

In lijn met de deontologische code?

In artikel 48 van de deontologische code van de VRT valt te lezen dat “de programma’s, programma-items of berichten waarvoor [de journalist] bijdragen levert of verantwoordelijk is […] onpartijdig en waarheidsgetrouw [moeten] zijn”. Aan SCEPTR laat de woordvoerder van VRT weten dat Van Puymbroeck al haar politieke engagementen heeft stopgezet. “Ze maakt ook geen deel uit van een politieke of duidingsredactie. Dit is dus geheel in lijn met onze deontologische code.

52 REACTIES

 1. Nomen est omen, en ik ken geen meisje of jongen die ‘Kruisvaart’ heet. Maar de benoeming van deze jihadiste is een goed zaak. Nu is weer eens onomstotelijk bewezen welk links oikofobisch nest die door ons gesubsidieerde omroep is. Waar wacht de N-VA op om die augiasstal uit te kuisen? En dat men zich nu weer niet achter de andere regeringspartners verstoppe, want wie van de kiezer de macht heeft gekregen, moet ze ook gebruiken.

   • Ja, maar haar vader is een Belgische dhimmi die zich tot mohammedaan heeft bekeerd, dus diens ouders dienen ook fier te zijn op hun afvallig zoontje. Stel je even voor dat ouders hun dochter ‘Endlösing’ zouden willen noemen en hun zoon ‘Matamore’ (islamdoder). Zou dat ook zomaar kunnen?

   • Matamoros is tot op vandaag een gangbare familienaam in Spanje. Geen enkele rechtgeaarde, authentieke Spanjaard neemt aanstoot aan deze familenaam, die zijn oorsprong vindt in de enorm zware strijd die Spanje in het verleden moest leveren om hun land te bevrijden van de wreedaardige moslims……

   • Bedankt voor de info. Een mens leert alle dagen bij. En ik ben blij dat in Spanje die mooie naam nog gangbaar is.

   • Adolf zou ‘not done’ zijn, hoewel veel goede mensen en kunstenaars die naam droegen, denk maar aan Adolf Daens en Adolphe Sax. Zelfs nu is de naam nog in voege, zij het afgekort tot Ad. Mensen die daar problemen mee hebben omdat een Duitse kanselier ooit die naam droeg, zouden veel meer problemen moeten hebben met al die Mohammeds, genoemd naar een woestijnrover annex pedofiel.

   • Het mag betekenen wat het wil. Het is de interpretatie die sommigen er aan geven die relevant is.
    Als iemand een innerlijke zoektocht een Jihad wil noemen, doen ze maar.
    Als Palestijnen die uit hun huizen worden verdreven een Jihad willen voeren tegen Israël, dan is dat hun goed recht. Iedereen heeft het recht om zichzelf, zijn familie en zijn eigendom te verdedigen.
    Als Jihad wordt gebruikt om iedereen uit te moorden die niet tot hun strekking van de Islam behoort, dan is er een probleem.
    Als aan iets een foute interpretatie kan gegeven worden, ben je het beter als naam te vermijden.
    Net als je zoon niet meer Adolf noemen. Het kan zijn dat je je zoon naar je overgrootvader die zo heette wil noemen of naar de uitvinder van de saxofoon of zoiets. Maar dat doe je niet omdat er een foute interpretatie zal aan gegeven worden. Je zoon zal worden aanzien als een zoon van nazi’s.

   • Ze is geboren voor de opkomst van Al Qaeda toen er amper westerlingen waren die het woord Jihad kenden. Net zoals er ook nog steeds mensen leven met de naam Adolf. Ik neem aan dat er nu minder Jihad’s geboren worden al zou dat ook wrang zijn aangezien je dan toegeeft aan de betekenis die extremisten proberen te claimen en dat zouden we vooral niet moeten doen. Net zoals het wrang is dat mensen die Adolf noemen er zo’n lugubere connotatie hebben bijgekregen die ze nooit verdiend hebben. Grootste probleem is dat de media veel te lang is meegegaan in het overnemen van die foute vertaling waardoor het nu door veel mensen (zoals u) ook fout wordt begrepen. Door hierop te focussen help je enkel islamistische extremisten.

   • Nu, ja, toch wel érg voor al die mensen die bv. Adolf, Dolf, heten en wiens ouders oorspronkelijk nog nooit over Adolf Hitler gehoord hadden, bv., natuurlijk wie na de Tweede Wereldoorlog zijn/of haar zoon Adolf of Dolf noemde had ook niet altijd de bedoeling om als Nazi, bv. bekend te staan!

   • Bijlange niet, onze goudvis heet ook “Adolf’ omdat hij met zijn rechter voorvin de “Romeinse Groet” brengt, telkens ik zijn waterbiotoop ververs.

   • Bijlange niet, onze goudvis heet wel “Adolf” omdat hij met zijn rechter voorvin de “Romeinse groet” brengt telkens ik zijn water ververs

   • Bijlang niet ! Onze goudvis heet wel “Adolf” omdat hij met zijn rechter voorvin telkens de Romeinse Groet brengt telkens ik zijn water ververs !

   • In de ogen van de achterlijke mohammedanen (een pleonasme) zijn de kruisvaarders ook extremisten Iedereen die ingaat tegen het bijgeloof, verkondigd door hun pedofiele profeet is een extremist en racist, hoewel de islam geen ras is, maar eerder een aberratie.

 2. Natuurlijk zal de moedige, rechtlijnige en doortastende mister-president van de meest moedige, rechtlijnige en doortastende partij der laatste decennia tussenkomen opdat de objectiviteit der staatsmedia gewaarborgd blijft. Zoals hij in het verleden, toen hij minister van media was, moedig en doortastend optrad opdat de VRT neutraal en objectief was.
  Verder dronken ze een glas, deden een plas en lieten alles zoals het was.

 3. Ja, de iSSlam vredelievend en onschuldig .
  En Dutroux de gedroomde babysit zeker ?
  Een oerdegelijke vlaamse naam : jihad . Er zijn nog zekerheden in het leven , vooral de zekerheid dat er in apenland belgie (meer dan eender wie kan inschatten) ongelooflijk veel vuiligheid rondloopt .

   • Dit zegt ze zelf

    http://www.kifkif.be/actua/ja-mijn-naam-is-jihad

    Wat betekent het dan?

    Vanaf het 3de middelbaar was ik zelf steeds meer geïnteresseerd in wat
    mijn naam betekent. Vooraf hoorde ik er wel iets van op het nieuws, maar
    stelde mij er geen vragen bij. Jihad is vooral gekend als ‘De Heilige
    Oorlog’, maar wie niet verder zoekt weet niet dat het woord meerdere
    betekenissen kent. Sommigen vernauwen het woord Jihad tot ‘Heilige
    Oorlog’ (‘Heilige Oorlog’ is een term die nota bene niet terug te vinden
    is in de islamitische geschriften). In de pure geschiedkundige
    betekenis van het woord echter betekent het veel meer dan dat, zoals de
    verspreiding van kennis rond optica, chemie, filosofie, geneeskunde,
    farmaceutica, … naar de verschillende uithoeken van de wereld. Jihad
    betekent eveneens opkomen voor jezelf én voor je geloof. Jihad betekent
    sterk in je schoenen staan. En zo ben ik zelf ook – sinds ik de
    betekenis van mijn naam echt ken – mijn identiteit meer gaan vormen.

   • Het was de etymologische uitleg die ik nog niet kende – dat is één van mijn interesse gebieden zou de Bolle zeggen (die van Samson 🙂

  • Jihad wordt in de context van de islamitische heilige boeken meestal in de zin van gewapende strijd gebruikt. Ik dacht dat ze deels allochtoon was, maar dit blijkt niet het geval. Aan haar naam te horen zal ze wel een goede Islamitische opvoeding gekregen hebben. Waar gaan we naar toe?

 4. “Jihad”, dat belooft, neo-Feudianen beweren dat iemands naam invloed heeft op zijn/haar denken! Vroeger was de BRT ervoor berucht dat ze de oud-Trotkistern recruteerde, nu zitten ze blijkbaar bij groen te recruteren. Vrouw en deels allochtoon en groen, drie puntjes bij in het voordeel van Mevrouw Jihad.

 5. Een gifGROENe ? Els Keytsman, Opperhoofd bij de volkomen overgesubsidieërde UNIA-stam is toch ook wel een Aalsterse uitgerangeerde , gifGROENe politica. Aalst is dat niet de stad van de maandagse “Voil Jeannetten” carnaval stoet , oei als dergelijke plezante, homofobe stoet maar door UNIA’s enge politiek-correcte beugel zou blijven kunnen schuiven, overwegende UNIA’s hoog Tomàs de Torquemada-karaat gehalte.

 6. “Blitzkrieg Van Puymbroek” of “Königstiger Van Puymbroek” zou nooit door de enge politiek-correct ontaarde beugel van de gauchistische propagandatoeter V(?).R.T. gekunnen hebben. Hopelijk gaan VB-politici haar doen en laten nauwgezet registreren en aankaarten in het Vlaamse Parlement. “Vlaanderen” verkwist immers nog steeds subsidies aan die V(?).R.T. die hopelijk dra “betaal-TV” wordt.

 7. Wie heeft in godsnaam dit mens op deze plaats benoemd ? Waren er echt geen andere kandidaten, waarvan niet aan hun objectiviteit moet worden getwijfeld ? Die blijvende linkse fratsen beginnen veel mensen de voeten uit te hangen. Het ligt er vingerdik op dat hier weer een demarche van rood-groen is gebeurd teneinde weeral aan misleiding te kunnen doen om hun agenda erdoor te drukken bij het nieuws. Is daar in de Vlaamse regering echt niemand die deze onnozele moslima d’eruit kan wippen ?

 8. Moslim, Jood of Christen. Links, centrum of rechts. Doet er mij allemaal niet toe.
  Maar iemand die zich antisemitisch uit zou, zeker voor deze job althans, geen enkele kans mogen maken. Maar dat boeit niemand blijkbaar. Wel Jihad, ik hoop voor jou dat je vele Joodse collega’s mag hebben.

 9. Iemand die zegt dat de Vlaamse cultuur niet bestaat en dat Israel niet bestaat. Iemand die mensen die een andere mening stigmatiseert met hun te vergelijken met Hitler. Kortom , een vlamingenhaatster die ook antisemiet is. Het perfecte profiel voor de Vrt. Met Vlamingen te bashen word je beloond met een job betaalt met belastinggeld van de mensen. De linkse presentatoren bij de Vrt zullen blij zijn met hun nieuwe kameraad. NOg wat mee propaganda maken voor het linkse anti-Vlaamse gedachtengeod van de linkse kerk. De Vrt is echt om ziek van te worden. Stop de subsidies voor deze anti-Vlaamse propagandamachine.

 10. Allez, nu mag de VRT niet meer spreken van “Jihadisten”. Hoe gaat de VRT dat psychopatische nihilistische moslimkrapuul dan noemen? “Geradicaliseerden”? Mag je dan niet radicaal digitaal zijn? Ik bewonder Jihad voor het verdedigen van haar naam, maar als meisje zou ik toch niet de naam “Strever” willen hebben, hoor! Inderdaad, tegenwoordig kunnen ouders hun kinderen nogal namen geven! Met de verzwarende omstandigheid dat het dan nog om een exotische naam gaat. Moest mijn vader mij zo een naam geven, ik denk dat ik zou weggelopen zijn: naar Syrië, de Cook-Eilanden,… En sorry, Jihad gaat niet vrijuit: zij heeft meegewerkt aan de haatdragende organisatie Kif-Kif. Maar, Dolf, Herman, Erich, je bent welkom bij de VRT, als je maar “Mein Kampf” niet mee binnensmokkelt, zeg “Jef” ook niet het communistisch manifest, hé! Wat ik zo haat aan de “VRT” is dat zij hun eigen code (artikel 48) “waarheidsgetrouw” niet aanneemt. Nog steeds noemen de VRT-Vlamingenhaters Vlaamse steden met hun verfranste naam “Calais”. Schande dat deze zender zich “Vlaams” durft noemen!

 11. Eén of andere gazettenpraat schrijvelaar van dienst bij de PoCo-propagandatoeter “De Schandaard”. van 13 jan; scheidt in een van PoCo-slijm druipende “duiding”(sic) geraaskal
  zijn benevelde “visie”(sic) af op dit pamflet van Spectre. Hij doet maar ; “Free Speech” geldt ook voor epigonen der huidige mei-68-fossielen (in bokalen “sterk water” te Bokrijk) , zodat wij nog eens ferm kunnen schaterlachen met het feit dat PoCo-journaille zich zo onverdraagzaam opwindt bij wat andersdenkenden uiten. Maar waarom worden PoCo-gazettenpraat druksels nog steeds deels gesubsidieerd met overwegend Rechts belastingsgeld in ONS Vlaanderen dat slechts nog een luttele Link(s)e minderheid herbergt, die we toch zo graag voor uitsterven willen behoeden, net zoals sommige bedreigde, anders kwakende kikkersoorten in het Amazone Regenwoud.