Een Afghaanse asielzoeker moest voor de rechtbank verschijnen omdat hij een tot het christendom bekeerde Afghaan wilde vermoorden. De Duitse rechter besloot dat het in die zaak ongepast was om een vonnis uit te spreken met een kruisbeeld aan de muur, dus haalde hij het weg. “Het kruis zou hem nog meer tot antichristelijke daden uitlokken.”

In Meisbach, een stad in het zuiden van Duitsland waar sinds de explosie van de vluchtelingencrisis veel vluchtelingen en migranten terechtkwamen, moest een 21-jarige Afghaanse asielzoeker voor de rechter verschijnen omdat hij een andere Afghaan – die tot het christendom bekeerd was – meermaals met de dood had bedreigd en hem zou hebben willen vermoorden.

https://twitter.com/JPY_Kurdish/status/956566233901608961

“Ongepast”

De rechter die een vonnis over de zaak moest uitspreken, magistraat Klaus-Jürgen Schmid, haalde voorafgaand aan het proces het kruisbeeld in de rechtszaal van de muur omdat hij het ongepast vond. In Duitsland wordt die beslissing op veel onbegrip onthaald en zorgt het voor veel ophef. Doodsbedreigingen en zelfs moorden jegens tot het christendom bekeerde moslims zijn er schering en inslag in dorpen als Meisbach waar veel vluchtelingen toestroomden.

“Sorry, maar u bent geen ‘edelachtbare'”, klinkt het onder meer. “Er zijn wetten van kracht in Duitsland en rechters zouden die moeten naleven. Arm Duitsland. We zijn vreemden in ons eigen land geworden.” Of nog: “Beschamend dat u een symbool van de Duitse culturele en religieuze soevereiniteit uit uw rechtszaal hebt verwijderd. Dit is een slag in het gezicht van alle christenen.”

Rechter Klaus-Jürgen Schmid verdedigt zijn beslissing en stelt dat hij religieuze tolerantie wilde tonen. “Ik vroeg me af: hoe kan ik voorkomen dat hij in de toekomst criminaliteit blijft plegen? Hij denkt dat er een jihad bestaat tussen het christendom en de islam, dus ik dacht dat het in deze zaak ongepast en niet slim zou zijn om een straf uit te spreken met een kruisbeeld aan de muur”, klinkt het. “Het kruis zou hem nog meer tot antichristelijke daden uitlokken.”

2 REACTIES

  1. Dit is de anti-westerse mentaliteit van links en liberaal Europa. Onze cultuur moet weg want onze cultuur is onaanvaardbaar voor de nieuwkomers. Begrijpen die onnozelaars niet dat er veel haat is tegen de Christenen in de moslimwereld omdat moslims haten alles en iedereen die niet-moslim is. En wij moeten ons dus aanpassen. Dit is racisme tegen blanken en christenen

Comments are closed.