Federaal parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) wil een lokaal referendum organiseren om een immigratiestop af te dwingen. Daarvoor zal hij binnenkort een petitie lanceren, waarmee een referendum voor een inschrijvingsstop geëist kan worden bij het stadsbestuur van Antwerpen. “De poorten moeten dicht”, klinkt het.

Volgens federaal parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) zijn we Antwerpen meer en meer uit handen aan het geven. “Uit de buurtmonitor blijkt dat 1 op de 5 Antwerpenaren intussen moslim is. Van de kinderen in het stedelijk lager onderwijs is 51% moslim. We tellen 62 moskeeën in Antwerpen”, stelt Dewinter in het VTM-programma De Meulemeester in Debat.

“Ik zie ook de evolutie die niet alleen alarmerend is, maar ronduit dramatisch is”, aldus Dewinter. Uit berekeningen met officiële cijfers van de stad Antwerpen, de buurtmonitor, het onderwijs en het Pew Research Center berekende Dewinter immers dat moslims in Antwerpen binnen de 30 jaar in de meerderheid zullen zijn.

Immigratiestop

Om de “kolonisering” tegen te gaan, wil Dewinter een immigratiestop in Antwerpen. Daarvoor zal hij binnenkort een petitie lanceren. “Wat ik wil doen is het bijeenhalen van 10% van de antwerpse kiesgerechtigeden om een petitie tot stand te brengen die een referendum voor een immigratiestop moet uitlokken. Met 50.000 Antwerpse handtekeningen kan dat, dan kunnen we de Antwerpse burgemeester en zijn bestuur verplichten om over dit thema een referendum te organiseren.”

Wanneer de 50.000 benodigde handtekeningen verzameld zijn, zullen deze voorgelegd worden aan het Antwerps stadsbestuur. “Wij gaan de burgemeester vragen dat er een referendum komt over het al dan niet invoeren van een inschrijvingsstop voor nieuwe niet-EU vreemdelingen. De poorten moeten dicht”, zegt Dewinter aan VTM Nieuws. Indien we dat niet doen, zullen we volgens Dewinter nog sneller een minderheid zijn, “een beetje zoals de indianen in de VS”.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Dat we binnenkort een minderheid zullen zijn, staat volgens Dewinter buiten kijf. Van de geboren baby’s in Antwerpen zijn 51% van allochtone ouders, 21% van gemengde ouders en een minderheid van 28% van autochtone ouders. “Op relatief korte termijn verliezen we deze stad aan steeds meer vreemdelingen en de islam”, concludeert Dewinter. “Een vijandige ideologie die haaks staat op alles waar onze samenleving in gelooft, van de gelijkheid van man en vrouw tot de vrije meningsuiting.”

ADVERTENTIE