Vrijdag stelde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op ‘De afspraak op vrijdag’ dat het aantal Soedanezen in Brussel exponentieel is gestegen sinds de repatriëringen naar Soedan werden opgeschort. Patrick Dewael, fractieleider van Open Vld in de Kamer, is sceptisch ten aanzien van de minister. “Heeft hij die geïdentificeerd?” vraagt hij zich vandaag in ‘De zevende dag’ af. 

18 REACTIES

  1. De liberalen zijn altijd voor de kleine middenstand geweest. Nu willen zij de kleine mensensmokkelaarsbedrijven de hand boven het hoofd houden zekers? Een andere motivatie voor de merkwaardige houding van de liberalen kan zijn dat zij de autochtone en allochtone kleine middenstand hier ten lande, van zwartwerk willen voorzien.

      • De Ironie van mijn schrijfsel zal u wel niet ontgaan zijn, Kriskras, de tijd dat de liberale politiekers van de VLD iets deden voor de kleine zelfstandige is inderdaad lang voorbij (de tijd van het blauw fabriekje). Waarom zit Dewael dan te pleiten voor het verdwijnen van de grenzen? Omdat het goed is voor zijn politieke carrière? Ik denk het wel, een goed betaalde baan bij een multinational of de EG is niet te versmaden, en als men dan nog eens de humanist kan uithangen, dan is men ideologisch ook OK. De vraag is, waarom is globalisme goed voor de carrière? Dan moet men opletten niet in samenzweringstheorien te verzijlen. Maar ik denk toch dat men kan vaststellen dat het grootkapitaal, de grootbanken en de multinationals een wereld willen zonder grenzen en zonder de nationale solidariteit van de sociale zekerheid. Een Europa zonder naties, en etnische identiteit past hierin als gegoten.

  2. Alles in twijfel trekken en het minimaliseren tot het belachelijke toe om zichzelf te verheffen tot Pontius Pilatus en zijn handen in onschuld (t’s de schuld van Franken en Jambon) te wassen. Het gaat er niet om hoeveel er al (teveel) zijn, maar hoeveel er nog zullen bijkomen om door te reizen naar de UK, als men dit gedoog beleid blijft voeren. De Tamtam werkt bij die mensen beter dan de Telecom van Proximus. Mr Dewael als u niets te zeggen hebt, is het beter te zwijgen want het spreekwoord zegt spreken is zilver, zwijgen is goud.

  3. Hoe precies kan je soedanezen herkennen?, bepaalde lichaamskenmerken, ?, Waar haalt Dewael zijn informatie van daan, Telt hij de mannen s,avonds in het Maximilliaan park, zoveel van die bij gekomen en zoveel van die bij gekomen, B;v. zoveel Dinki; of zoveel van de Nuer stam, Rare Man als je het me vraagt.

  4. De Wever hamerde erop dat nieuwkomers zich aanpassen aan de in Vlaanderen heersende waarden en normen. “Dat is de toekomst. Een toekomst in een welvarend Vlaanderen, in een veilig Vlaanderen en in een vrij Vlaanderen.” (GVA 15/01). Zich aanpassen aan het nieuwe Vlaanderen en zijn nieuwe machtsverhoudingen lukt alsnog niet voor gefrusteerden als Patrick Dewael, Wouter Beke, Eric Van Rompuy en Yvo Belet. Zonder de sabotage technieken van OVLD en CD&V zou de regering Michel beter presteren. Het zou pleiten voor de regeringsleider (Michel) indien hij de stoute leerlingen (CD&V en OVLD) van zijn klas tot loyaliteit en teambuilding zou inspereren.