De moslimgemeenschap in Canada vraagt de regering om een jaarlijkse herdenkingsdag in te voeren voor de slachtoffers van islamofobie. Een ‘Nationale Dag van Herdenking en Actie tegen Islamofobie’ moet de bevolking doen stilstaan bij de gevaren van haat, intolerantie en islamofobie.

Vorig jaar vielen op zondag 29 februari zes dodelijke slachtoffers en 17 gewonden bij een aanslag op een moskee in Quebec, Canada. Een gemaskerde schutter drong tijdens het avondgebed de moskee van het Culturel Islamique de Quebec binnen en opende het vuur op de ongeveer 50 aanwezigen, voornamelijk mannen. De Canadese premier Justin Trudeau noemde de schietpartij een “terroristische aanslag op moslims”.

Islamofobie

De National Council of Canadian Muslims, één van de grootste en belangrijkste moslimorganisaties in Canada die naar eigen zeggen strijden tegen discriminatie en islamofobie, een jaarlijkse officiële herdenkingsdag invoeren. In een brief aan premier Justin Trudeau eisen ze dat 29 januari voortaan een Nationale Dag van Herdenking en Actie tegen Islamofobie wordt.

In de brief vragen ze de regering een duidelijke stellingname aan te nemen omtrent extreemrechtse islamofobie. “Met de opkomst van extreemrechtse groeperingen die de veiligheid van Canadese mosliminstituties en moslimgemeentes blijven bedreigen, is het van kritiek belang dat onze verkozen leiders streng zijn tegenover tegen islamofobie en predikers van intolerantie die verdeeldheid en haat willen opwekken.”

Een officiële herdenkingsdag zou bovendien ook tal van voordelen hebben voor het Canadese volk. “Een dergelijke aanduiding en benoeming zullen ervoor zorgen dat de Canadezen gezamenlijk de slachtoffers van de aanslag zullen herdenken en dat het publieke onderwijs omtrent de gevaren van haat, intolerantie en islamofobie verbeterd worden”, klinkt het op het einde van de brief – die ondertekend werd door tientallen andere moslimorganisaties.

23 REACTIES

   • Het is geen geheim dat een deel van de Amerikaanse elite (deep state) er geen probleem mee heeft om duizenden van zijn burgers op te offeren om er zelf beter van te worden.

   • Natuurlijk…
    trump is gewoon maar de “puppet” van de aandeelhouders van de corporation verenigde staten.
    De echte superrijken in deze wereld zijn niet de CEO’s zoals men wil laten uitschijnen in bepaalde tijdschriften of mainstream nieuws…
    Er zijn adelijke families in deze wereld die continenten bezitten…
    Grootgrondbezitters…
    Wie bezit het koninkrijk stukje grond dat Belgie noemt ??

   • Een tijdje geleden een interessant artikel gelezen.
    Het ging over de aandeelhouders van nationale banken wereldwijd.
    De familie Rothschild zou aandelen hebben in bijna alle nationale banken (van landen van enige omvang)
    In een aantal nationale banken hebben ze geen aandelen: China, Rusland, Syrië, Iran,….
    Toevallig de landen waar de VS vijandig tegenover staat.

 1. Bijna overal in de wereld waar gemoord, verkracht en veroverd wordt hebben we te maken met moslims en de Islam(Islamisme). De jihad van de verovering gaat verder via migratie en geweld. Waar ze hun doel niet kunnen bereiken wentelen ze zich in een slachtoffer rol en
  gaan ze hun eisen stellen. Het woord islamofobie (Term uitgevonden door de moslimbroederschap) is standaard geworden en wordt altijd gebruikt om een doel te bereiken. Islamofascisme is hier eerder het gepaste woord. En de raad van Europa gaat dit nog eens bekrachtigen met enkele resoluties. Tijd om wakker te worden?

  http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17880&lang=en

  http://www.dutchfreepress.nl/council-europe-resolutie-1605-islamophobia-bestrijden-en-islam-faciliteren/

  file:///C:/Users/beheerder/Downloads/Tekst-Resolutie-van-Straatsburg-8-juni-1975.pdf

   • De duivelse ‘vader van de globalisering’ Peter Sutherland is eindelijk de pijp uit. Een gezegde van Sutherland was: De Europese Unie (EU) moet “haar best doen om” de “homogeniteit” van haar lidstaten te ondermijnen. Dat was de weloverwogen mening van de speciale vertegenwoordiger van de VN, Peter Sutherland. Meer Migratie naar de EU om de homogeniteit en het verschil met anderen vernietigen was zijn hoofddoel. En “Sutherland, die de vergaderingen van de Bilderberg Groep heeft bijgewoond” Niet alleen dat, hij was lid van de steering comité, een van de belangrijkste Bilderbergers dus. Goed dat we hier vanaf zijn,maar spijtig genoeg vinden ze altijd een vervanging.

    https://youtu.be/JaZ7FDr7hD0
    https://youtu.be/pMHtBROZNdo

  • “fiel” en “foob” zijn in deze misplaatst. Een fobie gaat over een irrationele angst, bijvoorbeeld agorafobie (pleinvrees) – dat plein gaat je echt niet opeten – irrationeel dus; net zoals smetvrees of fobie voor spinnen.
   Angst voor islam is helemaal niet irrationeel als je ziet waar islam voor staat.
   Het staat in de koran en – erger nog – de haddith (vooral Ishaq, Tabari en Bukhari). Die haddith gaan van hilarische kolder tot weerzinwekkende horror. Wij subsidiëren de verkondiging daarvan.

   • Wie niet op zijn hoede is voor de iSSlam is niet goed bij zijn hoofd , akkoord er zijn altijd al dingen gebeurd die je maar moeilijk kan begrijpen , mensen zijn nu eenmaal rare wezens en kunnen soms gekke sprongen maken . Wat we echter met de moSSlims tot nu toe al hebben mee gemaakt laat het ergste vermoeden voor de toekomst . Vergeleken bij de volgelingen van mohammed (de pedofiel en bigamist) was der Adolf eerder een eerste kommunikantje , en als je ziet hoe onze politieke ratten ze opvrijen en de broek laten zakken om hun terwille te zijn hoef je niet direct beterschap te verwachten . Dat nu uitgerekend zij komen zagen over

 2. Ge moet toch toegeven dat de Canadezen het niet gemakkelijk hebben. Al die honderdduizenden vluchtelingen die de USA verlaten hebben na de verkiezing van den Donald en die ze onderdak moeten geven. Straks wilt Justin Bieber ook terug naar Canada gaan, dan is het daar helemaal een hellhole.

 3. Nazi’s eisen herdenkingsdag slachtoffers ‘pogroms’, pooiers eisen herdenkingsdag slachtoffers ‘prostitutie’, hooligans eisen herdenkingsdag slachtoffers ‘stadiongeweld’, en zo kan men blijven doorgaan met kolderachtige eisen. Moslims eisen herdenkingsdag slachtoffers ‘eigen achterlijkheid’ lijkt me daarentegen een gerechtigde eis allahoewakbar.

 4. Ja, Ja, de bevolking moet stilstaan bij “de gevaren van haat, intolerantie en islamofobie”. Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen. Wie een beetje gelezen heeft, weet of dient te weten dat er geen islamofobie in de heilige geschriften van de islam staat, maar wel degelijk veel haat en intolerantie. Hoe lang moeten we deze comedie nog verdragen? Maar ja, “Trudeau est le roi des cons”, de Canadezen hebben hemzelf gekozen, en nu hebben de muslims vrij spel.