Boef vindt dat mensen het voorval, waarbij hij drie vrouwen die hem een lift hadden aangeboden in de nacht van oud op nieuw hoeren noemde, misbruiken om “discriminerende en racistische” uitspraken te doen.

Het begon allemaal met een filmpje op Snapchat waarin Boef – echte naam: Sofiane Boussaadi – vertelde hoe hij in de nacht van oud op nieuw werd opgepikt door drie vrouwen nadat hij autopech had. “Opgehaald door drie kechs”, stond er bij de video te lezen. ‘Kech’ betekent zoveel als ‘hoer’.

‘Kech’

Na de eerste verontwaardigde reacties gooide Boussaadi nog wat olie op het vuur. “Wat doen jullie in een club met alcohol, korte rokjes om acht uur ’s ochtends. Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een ‘kech’. Als je thuis zit, de hele dag niets doet, studeren, dan noem ik je een vrouw. Maar word als ‘kech’ niet boos, als ik je een ‘kech’ noem, je bent gewoon een kech”, klonk het in een volgend Snapchat-filmpje.

Op dinsdag bood Boussaadi zijn excuses aan in het programma RTL Boulevard. “Ik was dronken en ik heb er spijt van. Een kech betekent geen hoer, dat wordt er gewoon van gemaakt. In onze termen betekent dat evenveel als ‘bitches'”, aldus Boussaadi. “Het was niet per se beledigend bedoeld, maar ik begrijp wel dat het beledigend overkomt. Soms doe je gewoon dingen in een emotionele bui en heb je daar achteraf spijt van.”

“Racistische en discriminerende taal”

Na de excuses van dinsdag wentelde de rapper zich gisteren echter in een slachtofferrol. “Ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunde. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen”, schrijft hij op Instagram. Volgens hem wordt het incident aangewend “als excuus om nu vrij discriminerende taal naar mijn hoofd te slingeren”.


De uitspraken brachten heel wat reacties te weeg. Verschillende dj’s van de radiozender MNM laten weten Boef te zullen boycotten. Ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir reageerde: “Wat een dwaas, zielig, gefrustreerd mannetje. Hij moet overduidelijk compenseren voor een klein verstand. Meisjes, dit soort minkukels kan je beter mijden.”