Nadat de nummer drie van Samen, Tom Meeuws (sp.a), wederom in opspraak komt, lijkt Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) de rangen te sluiten. Zo roept hij in een reactie tegenover VRT NWS op tot een “propere campagne”.

Meeuws brengt zijn groene kartelpartner opnieuw in de problemen. Zo blijkt uit documenten die onder meer het Het Laatste Nieuws kon inkijken dat Meeuws bij zijn vorige job – als lokaal directeur bij De Lijn Antwerpen – een verdacht afscheid nam. Meeuws zou hiervoor opvallende fouten hebben gemaakt. Na afloop zou de socialist ‘in der minne’ vijf maanden opzegvergoeding hebben verkregen.

Concreet gaat het om een aantal verdachte betalingen van 660.000 euro aan een Antwerpse vzw en 100.000 euro aan een mediabedrijf. De bedragen werden niet alleen opgesplitst voor weinig duidelijke redenen, maar een aantal delen werden zelfs vóór het aangaan van een contract betaald. Meeuws zelf heeft het over “verdachtmaking” en stelt dat als hij echt fouten zou gemaakt hebben, hij wel direct ontslagen zou geweest zijn. Het afscheid is volgens Meeuws te wijten aan een “verschil in visie”.

Van Besien: “Niet het soort campagne dat wij willen”

Tegenover VRT NWS stelt Van Besien dat dit “niet het soort campagne [is] dat wij willen”. “Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen. Ik wil mij focussen op wat de inwoners van onze stad echt wakker houdt: gezonde lucht, veilig verkeer, betaalbaar wonen en veilige buurten.”

Volgens Van Besien is er “meer dan genoeg stof ter discussie” over de keuze die de Antwerpenaar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen krijgt. De kopman van Samen roept ook op tot een “propere campagne”.

Voorspelbaar kwaad

Volgens De Morgen wisten ze bij Samen dat de heisa rond het ontslag van Meeuws er vroeg of laat zat aan te komen. Bij de onderhandeling van het kartel analyseerden sp.a en Groen immers de sterktes en zwaktes van iedere topkandidaat. Bij Meeuws stond zijn ontslag bij De Lijn bij zwaktes. “Vroeg of laat ging dit komen. Al hadden we niet verwacht dat het zo groot zou worden gebracht”, stelt een kopstuk van Samen tegenover De Morgen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

32 REACTIES

 1. ” Niet het soort campagne dat wij willen ” en ” propere campagne. ”
  Die man heeft dus duidelijk last van zijn geheugen nu zijn partijtje dreigt klappen te krijgen.

 2. … maar over het verleden van personen.

  Niet echt een geslaagde poging, Woutertje.

  Want iedereen weet dat het om de morele kwaliteit van personen gaat, niet om het verleden. Of beter nog, het gebrek aan morele kwaliteit bij rood-groen in het algemeen en bij Tom Meeuws in het bijzonder.
  Bovendien, het zijn uitgerekend de kameraden en die Groentjes die met moddergooien zijn begonnen (de Theo in Nazikledij enz…), dus Woutertje hangt de huichelaar uit tegen de sterren op.
  Inderdaad, een verregaand gebrek aan morele kwaliteiten.

  • Dàt gaan we eerstdaags zien. Met mevrouw Danielle Dierickx, aka madame Van Besien, die directrice is in De Roma gaan we alles van naadje tot draadje weten.

   Ik wacht in spanning op de verklaring van Mevrouw Danielle Dierickx voor die bizarre transacties. En als ze die niet kan geven… tjjaaah….

   De schelde moet komend jaar niet uitgebaggerd worden.

 3. Propere campagne? Was het moddergooien niet begonnen toen jullie aankondigden om klacht in te dienen tegen De Wever omdat hij op een verjaardagsfeestje was? Hypocriet!

 4. Onlangs presenteerde de VRT een programma met als titel: “Kinderen van de collaboratie”. Wanneer volgt een serie over “Kinderen van politieke sjoemelaars”?

 5. Ik daag Groen uit: Laat AL JULLIE elektrische apparaten werken met het aandeel aan stroom dat wind en zon oplevert op dat moment.

  –>we gaan niets meer van jullie horen, zien of lezen dus… :-))))

  Tip: zet al jullie leden EN vooral het politiek personeel op fietskes om stroom voor jullie hoofdkwartier op te wekken. :-)))) Ik kom kijken, en mijne laptop opladen. :-)))

  Het laatste wat ik erover gehoord heb, denkt Meyrem Almaci helemaal iets anders over “proper”, beste Wouter.
  A propos, de Vlaamse Nigel Farage nog gehoord de laatste tijd?
  “…Is onze premier een vod of wa? …” dixit Kristof “Voddie” Calvo.

  Is dat de Groene versie van een “propere campagne”? ‘t Is maar dat we weten wat uw definitie van “proper” is.

  En nu ik toch bezig ben, meent u dat de mensen wijsmaken dat je 100%van alle elek met wind en zon kan opwekken vóór 2025 “proper” is? Diezelfde periode had u enkel met wind en enkel met zon die tweet niet eens kunnen versturen, beste Wouter.

 6. Het klinkt wellicht cynisch, maar de ontploffing op de
  Paardenmarkt in Antwerpen, gaf de rood-groene staatszender een perfect alibi om
  niet al te diep op deze zaak te moeten ingaan. Met een droog voorgelezen
  communiqué van volkscommissaris Van Besien was de kous af. We wachten dus met
  een visadempje op ‘Terzake’ en ‘De Afspraak’ waar uitgebreid en uitvoerig tot
  op het bot deze zaak aan de kijkers zal uitgelegd worden. Tevens zullen dan roeptoeter
  Calvo en beroepsverontwaardigde Almaçi hun afkeer en walging uitschruwelen over
  zo’n verregaande misstap met belastinggeld. In een rechtstreeks interview met
  mevr. Danielle Dierckx, alias mevr. Van Besien, geeft deze haar ontslag bij de
  Roma omdat dit mentaal niet meer te harden valt en dat dit zeker niet mag
  afstralen op haar man, de toekomstige burgemeester van de Koekestad. Op dat
  moment zal ik dus wakker worden en moeten vaststellen dat ik slechts aan het
  dromen was.

  • Mevrouw Van Besien wordt pas coördinator van De Roma vanaf 1 juli 2018. Ze was niet verbonden met De Roma toen de financiële transacties plaatsvonden. Sceptr zou er dus goed aan doen om die Tweet van ‘Inge NWN®™‏’ te verwijderen.

   • Sam Oder, misschien hebben Van Besien en Tom Meewes toen naar de toekomst van Mevrouw Van Besien gekeken, maar ja we mogen niet naar het verleden kijken hé.

   • Niet akkoord met je standpunt. want:

    “Danielle Dierckx (44) was tot voor kort professor sociologie aan de
    Universiteit Antwerpen. —Ze staat sinds december —mee aan het hoofd van de
    Antwerpse volksschouwburg De Roma en volgt er in juli huidig
    coördinator Paul Schyvens op.”

    09/01/18 om 21:00 – Bijgewerkt op 12/01/18 om 15:19
    http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/roma-coordinator-danielle-dierckx-laat-me-maar-een-buitenbeentje-zijn-in-de-culturele-sector/article-longread-946993.html

    Toegegeven, de meeste bronnen geven die info niet.

    Dus, we kunnen maar hopen dat Danielle Dierckx eens met een vlijmscherpe blik naar boekhouding kijkt. En –volledige–transparantie geeft. Ten slotte zijn karrevrachten geld van DeLijn naar een schouwburg gegaan. Voor ondermeer het verlichten van een tunnel. Tiens…. ik dacht dat van de twee, DeLijn en DeRoma, DeLijn toch ietske meer weet van de niche-markt ‘verlichten van tunnels’… Maar misschien is Meeuws geen groot licht? Soit, een rondleiding is dan weer zuiver ‘theater’.

   • 1) Als dit klopt vervalt mijn opmerking aangaande Mevr. Van Besien.
    2) Ondertussen heeft Tommeke zijn ontslag gegeven voor de lijst ‘Samen’. Vraag zal nu zijn of Groen nog met Sp.a wil verder doen en/of er nog een kandidaat kan gevonden worden bij Sp.a om Tommeke te vervangen. Gezien de personeelsproblemen bij de rode familie (het is er armoe troef) zal Groen nog meer dan tevoren een prominente rol opeisen.
    3) Moeten er in het Vlaams parlement geen parlementaire vragen gesteld worden aan minister Weyts over die financiële malversaties bij De Lijn? Te meer daar De Lijn toch meegegaan is in deze eigenaardige ‘oplossing’ ten voordele van henzelf en Tommeke?
    4) Zou het kunnen dat er al heel de dag op het Schoon Verdiep iemand hartelijk zit te gniffelen en ondertussen zijn winst zit uit te tellen?

 7. Dit hele geval met Tom Meeuws wordt stilaan hilarisch.

  Hij moet toch geweten hebben dat hij beter een low profile houdt? …. of voelen alle socialisten zich echt untouchable (al dan niet na een dading…)?

  Wat op zijn beurt vragen oproept natuurlijk… Wie was ook alweer de laatste socialist die dacht dat ie zich echt alles kon permitteren?

  • Wie was ook alweer de laatste socialist die dacht dat ie zich echt alles kon permitteren?

   Kort en afdoend antwoord: Geen enkele, de “laatste” is nog lang niet in zicht. Want er lopen er helaas nog al te veel rond behept met dergelijke eigenwaan, en nog heel wat jonger zijn dan de oude draak Termont.

  • Daarom moet men het verleden laten rusten, kritische geest, geen oude koeien uit de gracht halen, redeneert groen, ze stinken te veel en dat is geen propere politiek, enkel naar de toekomst kijken. Lekker makkelijk. trouwens misschien liggen daar nog wel een paar oude koeien te stinken, wie weet?

 8. ‘Samen staat voor eerlijkere, integere en transparante politiek en daar wijken we geen millimeter van af’.

  Gelukkig, mijnheer van Besien, dat u ons verteld hebt wat eerlijk zijn is, integer zijn is, en transparantie betekent voor ‘Samen’ en hoe groot uw ‘millimeters’ zijn.

  Staat er nog iemand van ‘Samen’?

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/tom-meeuws-opnieuw-onder-vuur-van-besien-roept-op-tot-
  propere-campagne/article-normal-951595.html

 9. Ja, ja, het argument om het verleden te laten rusten en enkel naar de toekomst te kijken, Klinkt redelijk, maar het argument wordt vaak gebruikt door mensen die iets te verbergen hebben. Ik zie Van Bezien al tegen zijn oppositie argumenteren: “Ja jullie gebruiken vuile argumenten, want julie kijken naar het verleden”. Eens kijken of groen het verleden niet zal gebruiken om zijn opponenten aan te vallen.

  • Tja, mocht hij iets mispeuterd hebben, zou je hem dan nog willen? In het allerbeste geval kent hij de beperkingen van zijn job niet.

 10. Die 660 000 Euro is in een Reuzenpijp gevallen, moet kunnen toch? Ongelukje, dat is toch proper? En Professor armoedekunde (het zal wel geen ervaringdeskundige zijn) straks directrice van “De Roma”, kan toch? Integer toch? Het heeft toch allemaal te maken met kultuur en openbaar vervoer, dat is toch het sterke punt, van groen? Integer toch? Met openbaar vervoer, armoedekunde en cultuur verdient groen zijn boterham toch? Wel en dan … daar is toch niets verkeer aan, toch? De schoenmaker is toch bij zijn eigen leest gebleven toch?

 11. Hoe kan gifGROENe ECO-fascisme dat bovendien islamofiel de kopvod-dracht promoot nu “proper” politiek voeren ?

 12. Zo’n bewering is wel een heel schunnige mop en staat haaks op zo’n vermeend “propere” campagne. Lach u zelf gifGROEN uit , GROEN lachend Wouterke.

 13. Dat hij dan begint met zich proper te scheren en eens verklaart hoe zijn vrouw nu bij “de Roma” de GROENe plak mag zwaaien !

Comments are closed.