Op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in de Lambermontstraat te Brussel is op dit moment een antraxalarm. De nooddiensten zijn ter plaatse en er is een veiligheidsperimeter opgesteld. Ook premier Charles Michel (MR) heeft zijn kantoor, even verderop, verlaten uit veiligheidsoverwegingen.

De woordvoerder van Francken heeft aan VTM NIEUWS bevestigd dat een envelop is gevonden waarin een wit poeder en een kogel werden gevonden. De envelop, afgestempeld in Gent, had het opschrift: “Innige deelneming”. Zowel de brandweer en de Civilie Bescherming zijn ter plaatse. Alle medewerkers en ook Francken zelf, zijn in quarantaine geplaatst. De twee medewerkers die de brief aanraakten kregen al een douche.

De ordediensten zijn intussen al aan het opruimen. Wellicht ging het om een vals alarm.

Doodsbedreigingen gingen antraxalarm voor

Theo Fracken, hoewel de populairste politicus van het land, ontving in het recente verleden al veel doodsbedreigingen. Begin vorig jaar werd nog een man uit Lubbeek, waar Francken titelvoerend burgemeester is, veroordeeld wegens doodsbedreigingen via sms aan de staatssecretaris. Ook kreeg Francken al verschillende malen doodsbedreigingen via mail: “Als ik zou kunnen, dan stak ik een granaat in je mond. Ik zou het zonder problemen doen. We zullen elkaar terugzien, dat beloof ik je”, zo schreef een Franstalige tegenstander Francken nog in 2015.

Begin vorig jaar gooide een man uit Antwerpen dan weer een bijl door het raam van het huis van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond.

Maar ook de rechtse oppositie krijgt geregeld doodsbedreiging. Zo krijgt ook het islamkritisch Kamerlid Filip Dewinter (Vlaams Belang) geregeld haatmail en bedreigingen. “Filip moet neergeknald worden en Wilders ook en de rest van de zeikerd[s]”, zo schreef een zekere Riani I. bijvoorbeeld in 2015.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

3 REACTIES

  1. Much Ado About Nothing.

    Sinds de NVA mee aan de macht is is de privacy van de mensen verminderd en de veiligheid verhoogt.
    We leven in facto in een politiestaat.

Comments are closed.