Toen Forum voor Democratie (FvD), de Nederlandse politieke partij van Thierry Baudet, vanmiddag campagne wilde voeren in Amsterdam, werden ze plotseling aangevallen door enkele linkse activisten, vermoedelijk van Antifa. Enkele dagen geleden kondigde een coalitie van linkse partijen nog aan te zullen demonstreren tegen FvD.

Vanmiddag wilden partijleden van Forum voor Democratie – waaronder Hemmie Kerklingh, 6e plaats op de FvD-partijlijst in Amsterdam – campagne voeren op het Buikslotermeerplein in het noorden van Amsterdam. Toen ze flyers aan het uitdelen waren, werden ze plots aangevallen door een groepje (naar alle waarschijnlijkheid) linkse activisten.

Nooit meer fascisme

Omstaanders getuigen over 3 activisten die de befaamde Antifa-leuze ‘Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme’ scandeerden en vervolgens de campagnevoerders aanvielen. Na heel wat duw- en trekwerk en na interventie van enkele omstaanders, zetten de activisten het op een lopen. Later kwam ook de politie ter plaatse en gingen de FvD campagnevoerders verder met flyeren.

(Lees verder onder de video.)

Niet lang geleden kondigde een coalitie van enkele linkse partijen en actiegroepen waaronder PvdA, SP, GroenLinks en ook DENK nog aan dat ze op gemeentelijk niveau zouden demonstreren tegen ‘racistische partijen’ zoals Forum voor Democratie. Partijleider Thierry Baudet vraagt de nationale fractievoorzitters hier afstand van te nemen. “Laat je niet in met gewelddadige antifascisten”, schrijft hij op Twtter.

19 REACTIES

 1. Linkse activisten zijn het grootste gevaar voor onze mini-democratie. De linkerzijde schuwt geen geweld om het tegensprekelijk debat te verhinderen en onmogelijk te maken. Hoelang gaan we lijdzaam toezien terwijl linkse activisten ongehinderd en straffeloos geweld plegen tegen vreedzame burgers? Opmerkelijk dat de linkse partijen het vertikken om het zinloos geweld van links te veroordelen of er afstand van te nemen.

 2. Geweld Is altijd een teken van onmacht geweest . Is ondemocratisch en laf. Anarchisten (geen meesters ) moeten dringend bestreden worden. De burger angst aanjagen en zijn mening beknotten is de bedoeling. Hard tegen optreden en nul tolerantie toepassen als ze gemaskerd zijn . Raar dat dit meestal van links komt.

 3. De linkerzijde heeft ons een waarderelativisme opgedrongen. Ze heeft ons het idee aangepraat dat er geen verschil is tussen goed en kwaad, tussen waar of vals, tussen mooi en lelijk. Zij willen ons doen geloven dat de leerling meer weet dan de leraar, dat de dader meer aandacht verdient dan het slachtoffer en dat de meest achterlijke culturen hoger staan dan die van onszelf. De linkerzijde is ook koploper in onderdrukking van de vrije meningsuiting door haar politiek correcte dwang, en legt ze onrealistische maakbare maatschappij-ideeën op. Die maatschappij is echter helemaal niet zo maakbaar. Daarvoor zijn de maatschappelijke processen immers veel te complex.

  • M.i. hebben de progressieven goed begrepen dat ze hun wereldbeeld niet kunnen realiseren in onze maatschappij. Dus breken ze die liever volledig af zodat ze vanaf nul kunnen herbeginnen. Vandaar ook hun bondgenootschap met de islam. Die zal veel efficienter zijn in het vernietigen van onze post-Chistelijke maatschappij dan ze zelf kunnen.
   Spijtig genoeg heb ik moeten vaststellen dat het centrum en centrum rechts mee marcheert.

 4. Dat is democatie… Volgens hen toch.
  Iedereen mag denken en zeggen wat in hun kraam past.
  Al de rest is fascisme / racisme / populisme.
  Zij hebben alle wijsheid in pacht.
  Op vlak van …. Wel… Alles

 5. Tom Lallemand: ““Laat je niet in met gewelddadige antifascisten”, schrijft hij op Twtter.”

  Correctie: Baudet schrijft: “Laat je niet in met gewelddadige antifa fascisten.”

  Er is een significant verschil in betekenis tussen de woorden ‘antifascisten’ en ‘antifa fascisten’.

  • Is al een hele tijd bezig. Nooit anders geweest eingenlijk. Mussolini was een extreem linkse kameraad.

   Raar toch hoe weinig aandacht ons onderwijs geeft aan het feit dat fascisme van oorsprong links is…

 6. Hun draaiboek lijkt me duidelijk. Ze willen een gewelddadige reactie uitlokken om dan op sociale media te kunnen spreken van het geweld van extreem rechts tegen de vredelievende linkse betogers. Aangezien de gewelddadige reactie er niet komt moeten ze hun provocaties opdrijven. Dat ze daarbij zichzelf gedragen zoals de fascisten waartegen ze zogezegd strijden verliezen ze dan even uit het oog.

  • Het is nog erger Philippe, ze vinden het hun goed recht om mensen met een andere mening aan te vallen, zonder provocatie. Alles is hun toegestaan, onder het motto “by all means necessary”.. Ze vinden dat alles is toegelaten, o.a. burgeroorlog, bommen en granaten.

   • Sartre zei het al toen hij aangevallen werd over zijn engagement tegen de doodstraf in Chili maar zijn weigering hetzelfde toe doen tegen de doodstraf in Cuba. In Cuba zijn het anti-revolutionairen en reactionairen – die mogen doodgeschoten worden.

 7. Je hebt ook fout links. Ik ben op een aantal vlakken extreem links en vind geweld tegen de staat wel een legitiem middel, anders zouden er geen revoluties plaatsvinden. In “vijandige” staten word geweld tegen de staat net aangemoedigd door Westerse landen.
  Tegelijk ben ik één van de minst politiek correcte mensen die hier rondloopt. De vrije mening is heilig. Antifa gebruiken dezelfde tactieken als fascisten. Het is eigenlijk maar een heel kleine groep mensen en het is een verzameling van een zooitje ongeregeld waar sommigen zelfs niet eens links zijn, die zie je vaker terug bij grotere demonstraties.
  Wat we vandaag zien noem ik politiek correct fascisme, en dat is niet een probleem van alleen links. Eigenlijk kan men niet meer denken in termen als links-rechts, alles loopt doorheen. Voor wie nog authentiek links is word het er niet makkelijker op, alles begint bij respect voor de ander waaruit een debat kan ontstaan om verschillende meningen uit te wissen. En het zijn dan nog liberalen die tegenstand monddood maken, mensen Als Rutten en de Wever zijn medeverantwoordelijk voor het cordon sanitair, en een debat met extreem links draait na 10 seconden uit op Stalin en daar stopt het. Dat is even kortzichtig als Antifa niet verder komt dan racist, fascist en nazi. Mensen moeten stoppen met vijanden zoeken en opzoek gaan naar oplossingen.

Comments are closed.