Toen Forum voor Democratie (FvD), de Nederlandse politieke partij van Thierry Baudet, vanmiddag campagne wilde voeren in Amsterdam, werden ze plotseling aangevallen door enkele linkse activisten, vermoedelijk van Antifa. Enkele dagen geleden kondigde een coalitie van linkse partijen nog aan te zullen demonstreren tegen FvD.

Vanmiddag wilden partijleden van Forum voor Democratie – waaronder Hemmie Kerklingh, 6e plaats op de FvD-partijlijst in Amsterdam – campagne voeren op het Buikslotermeerplein in het noorden van Amsterdam. Toen ze flyers aan het uitdelen waren, werden ze plots aangevallen door een groepje (naar alle waarschijnlijkheid) linkse activisten.

Nooit meer fascisme

Omstaanders getuigen over 3 activisten die de befaamde Antifa-leuze ‘Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme’ scandeerden en vervolgens de campagnevoerders aanvielen. Na heel wat duw- en trekwerk en na interventie van enkele omstaanders, zetten de activisten het op een lopen. Later kwam ook de politie ter plaatse en gingen de FvD campagnevoerders verder met flyeren.

(Lees verder onder de video.)

Niet lang geleden kondigde een coalitie van enkele linkse partijen en actiegroepen waaronder PvdA, SP, GroenLinks en ook DENK nog aan dat ze op gemeentelijk niveau zouden demonstreren tegen ‘racistische partijen’ zoals Forum voor Democratie. Partijleider Thierry Baudet vraagt de nationale fractievoorzitters hier afstand van te nemen. “Laat je niet in met gewelddadige antifascisten”, schrijft hij op Twtter.