Illegale transitmigranten hebben gisterennacht een vrachtwagenchauffeur aangevallen, dit opnieuw op het parkeerterrein aan de E-40 te Groot-Bijgaarden. Terwijl de trucker zich verdedigde liep hij snijwonden op aan het gezicht. Hij werd tevens beroofd van zijn gsm en portefeuille. Een tweede trucker werd ook overvallen, zo bericht Het Laatste Nieuws.

Opnieuw werd een trucker langs de E-40 aangevallen door migranten. Hij werd beroofd en gestoken in het gezicht. De problematiek van illegalen die via de Belgische snelwegen het VK trachten te bereiken, sleept al jaren aan. Per maand zouden er zo’n 20 tot 25 gevallen van overvallen door illegalen plaatsvinden, met soms pieknachten met maar liefst 4 incidenten. De laatste weken komt het thema echter meer en meer aan het bod omdat de illegalen steeds driester te werk gaan. Zo werden vorige week nog agenten aangevallen door een grote troep van tientallen illegalen gewapend met stokken.

Problematiek transitmigranten steeds groter

De illegalen die door ons land trekken en naar het VK willen, zijn wat men benoemt als ‘transitmigranten’. Deze migranten komen veelal uit Zwart-Afrika en overtreden de Dublinverordening. Deze regel gebiedt dat asielzoekers die de EU betreden, asiel moeten aanvragen in het eerste land waar men arriveert.

Magistraten en de ordediensten kaarten al langer de groeiende problematiek van transitmigranten aan. “Het is al lang duidelijk dat heel wat van hen koste wat het kost die overstap willen maken”, zei een procureur eerder deze week na feiten aan de haven van Zeebrugge“[…] Maar wij doen er alles aan om ook hier zo kort mogelijk op de bal te spelen. Er wordt volop op politie en security ingezet. Al kost dat handenvol geld.”

Vorige week vrijdag werden politie-agenten na een routinecontrole aangevallen door tientallen transitmigranten met stokken. Dit nabij de E-40 te Groot-Bijgaarden. De politie moest een schot in de lucht vuren om de menigte onder controle te krijgen. Hierbij geraakten twee agenten gewond. “Het baart ons grote zorgen dat niet alleen de agressie naar de vrachtwagenchauffeurs verhoogt, maar ook de politie haar [wapens] moet gebruiken”zo luidde het.

Vrachtwagenchauffeurs hebben in augustus een petitie gestart om aandacht en maatregelen te vragen voor de “toenemende agressie jegens chauffeurs” door illegale migranten. Maar de problematiek houdt aan. De petitie ging door enkele weken nadat een ernstig incident plaatsvond waarbij migranten vrachtwagenchauffeurs bekogelden met stenen en andere projectielen. “Dat was de druppel”, aldus Jacques van der Linden toen, initiatiefnemer van de petitie. “Maar het probleem is veel groter.”

13 REACTIES

 1. Wat doen de federale en Vlaamse regering voor de veiligheid van de werkende Vlamingen, Belgen en mensen in het algemeen die geconfronteerd worden met geweld van illegale bandieten? Praatjes verkopen in het Parlement, veel beloven. Waarom weigert de regering Michel militairen in te zetten om de veiligheid en de openbare orde te verzekeren. Voor de eerste maal in de geschiedenis laat een Belgische regering de bevolking in de steek. Dat heet schuldig verzuim heren Michel, Jambon, Geens en tutti quanti.

  • Militairen ? Die kosten ook geld. Geef die transporteurs een bodycam, een pepperspray en de toelating het ding te gebruiken. En keihard optreden tegen dit agressief exotisch uitschot.

   • Toelagen die politieke partijen oprapen a rato van de behaalde stemmen kosten meer en zijn totaal nutteloos. Veiligheidsbeleid is een kerntaak van de overheid. De regering Michel en zijn slippendragers verwaarlozen die.

  • volgens mij verdienen ze er veel geld aan, maak mij niet wijs dat ze dat doen uit liefde voor de zwartjes. ze verkopen gewoon hun ziel (volk) aan de de duivel (islam) in ruil voor ….?

 2. Geef ze toch een boot om naar Engeland te gaan. Ik blijf me maar afvragen waarom wij de grenspolitie voor Engeland moeten zijn.

   • Naar verluidt leveren sommige ngo’s die boot al en zoals elk weldenkend mens kan voorspellen zijn er enkele boten die halverwege zinken. Door het tegenwerken van een deugdelijk migratiebeleid zijn trouwens ook de linkse partijen medeverantwoordelijk.

   • Ja, Rogier en Jan Verickx,je kan er cynisch over doen, maar er zijn oplossingen mogelijk, die zowel humaan als rationeel zijn, 1) de aantrekkingskracht van Europa voor deze migranten wegnemen (geen kans op familiehereniging, geen financiële verbetering, tegenpropaganda in oorsprongslanden). Consequente terugsturingpolitiek waar ruchtbaarheid aan gegeven wordt in de oorspongslanden. Bestraffing van Gutmenschen en andere nuttige idioten, zodat ze weten dat ze idioten zijn.
    2) Opvang in de buurlanden, met steun van Europa.Eventueel, indien nodig, een rationele migratiepolitek die enkel mensen binnenlaat (in beperkte mate, en geen Moslims wegens incompabiliteit met onze cultuur) die ons hier helpen om de economie en de Vlamingen te helpen, en die ze toelaten om zelf succes te hebben als familiegroep.

    Waarom werken de Europese partijen van zowel liberale, christendemocratische en vooral socialistische en groene signatuur, dit tegen? Wat is er slecht aan zo een zo een politiek? Wat maakt de politek zo laf, dom en kortzichtig?

 3. Francken heeft niks te twitteren (maarja hij kent niks anders) Jambon is het verantwoordelijk maatje dat hij dus gaat foeteren bij de grote dictator BDW (vraag het maar ‘ns aan Sleurs)

 4. Zolang PoCo pipo’s & pipa’s PERMISSIVITEIT politiek-correct ontaard mogen blijven camoufleren als xenofiele vermeende “verdraagzaamheid”, evenlang zullen die fratsen van illegalen kunnn blijven aanslepen.

Comments are closed.