Dyab Abou Jahjah hekelt de “witte meerderheid” die volgens hem van de uitspraken van Boef gebruik maken om aan “structureel racisme” te doen. Ook Boef voelt zich het slachtoffer van racisme en discriminatie nadat hij een storm van kritiek over zich heen kreeg nadat hij vrouwen “hoeren” noemde.

Afgelopen week kwam rapper Boef in het oog van de storm terecht nadat hij vrouwen “kechs” (hoeren, nvdr.) had genoemd. Na de eerste verontwaardigde reacties, leek Boef de ernst van de situatie nog niet te beseffen en gooide hij nog wat olie op het vuur. Even later – wanneer meer en meer kritiek kwam en er een boycot vanuit de muziekwereld dreigde te komen – bood hij dan toch zijn excuses aan.

“Structureel racisme”

Een dag later wentelde hij zich echter al in een slachtofferrol. “Ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunde. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen”, schrijft hij op Instagram. Volgens hem wordt het incident aangewend “als excuus om nu vrij discriminerende taal naar mijn hoofd te slingeren.”

Dyab Abou Jahjah komt op voor Boef en spreekt zelfs van “structureel racisme”. Abou Jahjah roept de “witte meerderheid” daarom op het matje. “Elke keer dat je een gekleurd persoon, een moslim of een lid van een minderheid die iets slechts, doms of allebei deed eruit pikt, en hem tot vertegenwoordiger van zijn soort uitroept om hem vervolgens te kruisigen, dan doen jullie aan structureel racisme en zullen wij jullie tot de orde roepen!”

“Verzetshelden”

Abou Jahjah is geen onbesproken figuur. Hij staat vooral gekend voor zijn bijzonder controversiële uitspraken omtrent joden. Zo noemt hij Palestijnse aanslagplegers op joden in Jeruzalem steevast “verzetshelden”. Onlangs zei hij nog dat “alle Joden in de zee gooien zoals wij dat in de Arabische wereld wilden doen in de jaren veertig, […] niet haalbaar [is]”. Volgens Abou Jahjah moet men Israël militair in de problemen brengen.

Vanwege de heisa die Abou Jahjah die telkens veroorzaakte, besliste De Standaard – waar Abou Jahjah columns voor schreef – hem na een nieuwe antisemitische Tweet op straat te zetten. Hij besloot vervolgens zijn politieke carrière nieuw leven in te blazen en startte samen met ex-sp.a’er Ahmet Koç een ‘migrantenpartij’. Ook dat project loopt niet van een leien dakje. Nog voor ze een naam bekend maakten voor hun partij, zette Abou Jahjah Ahmet Koç uit de partij.

27 REACTIES

 1. Aboe Jahja neemt het op voor Boef. Natuurlijk, soort zoekt soort. Ze maken beiden deel uit van de umma, denken beiden hetzelfde over vrouwen, zijn beiden invasieve immigranten die hier hun moslimwetten willen komen stellen. Heeft niets met racisme te maken, want moslim is geen ras.

 2. Dan nu ineens de ingestudeerde adolescente kaart van “discriminatie” gaan trekken terwijl hij bijna alle vrouwen als een minderwaardig soort beschouwd dus zonder ook maar enige zelfreflexie zoals we dit zo vaak herkennen.

  Dan tevens de ingestudeerde rol van martelaar gaan aannemen van o, o, wat ben ik toch weer zielig een heel bekend fenomeen.

  Deze twee acteerrollen zijn in de regel uiterst succesvol en lucratief want veel mensen en ook vrouwen in het naïve westen zullen hem weer willen gaan knuffelen nu hij ineens zo “zielig” geworden is en dan kan hij wellicht door middel van een `Wiedergutmachung` op de waardeloze Nederlandse `publieke buis` ons weer gaan `vermaken` voor een mega-vergoeding voor een overwegend apathisch en hersenloos amusement-publiek.

 3. Waar is de tijd dat onze goede vriend Dyab Abou Jahjah die op dubieuze wijze de Belgische nationaliteit kon bekomen zei “als de autochtonen zich niet kunnen aanpassen aan ons ze best konden ophoepelen en immigreren”. Dit heeft BDW nooit gezegd van de allochtone bevolking en alleen bevestigd dat de integratie van bepaalde bevolkingsgroepen mislukt is, wat anderen voor hem reeds gezegd hebben.Wel abou als het hier in dit land waar iedereen kansen krijgt (maar u moet ze wel grijpen) zo slecht is en de bevolking toch zo racistisch en discrimineert, ga dan terug naar Libanon waar u gaan lopen bent in plaats van hier keet te komen schoppen. Hier heerst nog altijd de vrije meningsuiting en wij moeten ons niet aanpassen aan u, maar wel anders om. Bescheidenheid siert, maar dit is niet aan u besteed. Als u hier dan toch zo graag vertoeft, begint dan met u te assimileren en uw dubbele nationaliteit op te geven. Maar dit is duidelijk niet de bedoeling. Alle middelen zijn goed om in de belangstelling te komen en de autochtone bevolking te schofferen Abou niemand houdt u tegen om terug te keren naar uw land van herkomst waar er geen vrije meningsuiting is.

  • Waarom durft Francken abou jajah’s asieldossier niet opnieuw bekijken..??
   En als blijkt dat a.j gelogen heeft de belgische nationaliteit afnemen.
   Wacht..wacht..franstaligen agenten kunnen peter derover sale flamand noemen.
   Aboe j. mag de vlamingen beledigen..dit moet belgie onder nva bestuur zijn.

   • Aaron Cop, Aboe Jaja heeft inderdaad gelogen, daarom werd hem geen statuut van politiek vluchteling toegekend, Maar Aboe Jaja is alles behalve dom, en hij heeft een Belgisch meisje gehuwd (een meisje dat blijkbaar niet zo erg slim was). Toen hij lang genoeg gehuwd was om de Belgische nationaliteit te krijgen is hij van dat meisje gescheiden. Terzijde, zou het niet hoog tijd worden om bij de cursus seksuele voorlichting, de meisjes ook op de hoogte te brengen dat sommige schijnvluchtelingen deze truck zullen gebruiken om de Belgische nationaliteit te verwerven?

 4. De “witte meerderheid” collectief tot de orde roepen wegens structureel racisme is racisme. Het is een grove veralgemening om een heel ras weg te zetten als structureel racistisch. De groene ‘bleeding” hartjes, gaan tranen laten om dat ze nu ook als structureel rasist geboekstaafd worden, omdat de meesten van hen deel uitmaken van de “witte meerderheid”. Oh boy, dat ik dit allemaal nog moet meemaken!

 5. In 1917 beloofde lord Balfour onder druk van de joodse bankier Rotschild een thuisland voor de Europese joden. De rest van het verhaal kennen we. In 1948 proclameerde de joodse immigranten de onafhankelijke staat Israël en de Arabieren werden onder bedreiging van joodse wapens naar de uitgang geleid exit vluchtelingenkampen. De nv asielbusiness heeft eenzelfde agenda, namelijk aan de volkeren uit Zwart en bruin Afrika, het midden en verre Oosten, een lebensraum schenken in Europa en België. Ondertussen tikt de klok in hun voordeel. De kers op de taart zou de intregatie van Turkije in Europa kunnen zijn. Marcron, Merkel en UE dictators à la Juncker werken er aan. Vandaag las ik in de krant dat Vlaamse ondernemers smeken om nog meer input van vreemde en goedkope arbeidskrachten. Een woord van waardering voor Peter De Roover (N-VA) die de luciditeit en moed heeft om in de krant Le Soir te wijzen op een cruciaal dilemma: kiezen tussen asiel (ocmw van de derde wereld) of vrijwaring van onze sociale zekerheid. Bij gebreke van dien zal de SZ sneuvelen wegens onbetaalbaar. Asiel verarmt onze samenleving. Het kan toch niet de bedoeling zijn om op termijn van België een nieuw Haïti te maken. Politici van alle partijen herpak u vooraleer het onherroepelijk te laat is.

  • Maes, jouw achterlijke retoriek over de enige democratie in het Midden-Oosten, Israël, lijkt bijzonder sterk op wat in de jaren ’30 verkondigd werd door een troep fascistisch krapuul. Ben jij zo dwaas dat je nu nog altijd niet begrepen hebt dat Israël en de rest van de vrije, westerse wereld natuurlijke bondgenoten zijn in de strijd tegen de smeerlapperij van de islam en de ermee gepaard gaande oorlog tegen onze westerse cultuur? Neem er ondertussen nota van dat die westerse cultuur gebaseerd is op waarden die door Joden en christenen zijn ontwikkeld en gepromoot via het Joods-christelijk morele gedachtengoed. Dat is de feitelijke, historische waarheid en wat jij of een ander daarvan denkt, is irrelevant. Tot slot: Israël is al meer dan 3.000 jaar het land van de joden. Je kunt onmogelijk immigrant zijn in je eigen land.

 6. Boef , Abou Jahjah , Ahmet Koc…………allemaal hetzelfde geteisem . Belg (?) geworden op een zeer verdachte en ontereche wijze en met medewerking van onze belgische politieke ratten . Ze met pek en veren tooien (ook de politieke ratten ) en ze zo over de grens jagen , een mooi middeleeuws gebruik dat helaas niet meer toegepast wordt .

 7. “Elke keer dat je een gekleurd persoon, een moslim of een lid van een minderheid die iets slechts, doms of allebei deed eruit pikt, en hem tot vertegenwoordiger van zijn soort uitroept om hem vervolgens te kruisigen, dan doen jullie aan structureel racisme en zullen wij jullie tot de orde roepen!” Doet de rest van de wereld dan ook niet aan structureel racisme als ze ons bange blanke mannen een collectieve verantwoordelijk aanpraten voor kruistochten, slavernij, kolonialisme, holocaust en dies meer? Wie roept er hen tot de orde?