Het werkloosheidscijfer van zwarte Amerikanen heeft een historisch laagtepunt bereikt onder president Donald Trump (Rep.).

Volgens het Amerikaanse Bureau voor de Arbeidsstatistiek (BLS) staat het werkloosheidscijfer voor zwarte Amerikanen op zijn laagste punt in 17 jaar.

Historisch laagtepunt

In november bedroeg het nationale werkloosheidscijfer voor zwarte Amerikanen van 16 jaar en ouder 7,3%. De laatste keer dat dit cijfer zo laag was, was in 2000, in de maanden september, oktober en november. Tijdens de regeringen van Bush en Obama  – 2001 -2016 – schommelde de zwarte werkloosheidscijfer tussen 7,7% en een hoogtepunt van 16,8%.

In september 2017 bedroeg het percentage 7%, een laagtepunt dat sinds april 2000 niet meer te zien was. Voordien, tot in 1972, daalde het zwarte werkloosheidscijfer nooit tot onder de 7%. In de jaren zeventig, tachtig en negentig bevond de zwarte werkloosheidsgraad zich steevast in de dubbele cijfers.

ADVERTENTIE