Het werkloosheidscijfer van zwarte Amerikanen heeft een historisch laagtepunt bereikt onder president Donald Trump (Rep.).

Volgens het Amerikaanse Bureau voor de Arbeidsstatistiek (BLS) staat het werkloosheidscijfer voor zwarte Amerikanen op zijn laagste punt in 17 jaar.

Historisch laagtepunt

In november bedroeg het nationale werkloosheidscijfer voor zwarte Amerikanen van 16 jaar en ouder 7,3%. De laatste keer dat dit cijfer zo laag was, was in 2000, in de maanden september, oktober en november. Tijdens de regeringen van Bush en Obama  – 2001 -2016 – schommelde de zwarte werkloosheidscijfer tussen 7,7% en een hoogtepunt van 16,8%.

In september 2017 bedroeg het percentage 7%, een laagtepunt dat sinds april 2000 niet meer te zien was. Voordien, tot in 1972, daalde het zwarte werkloosheidscijfer nooit tot onder de 7%. In de jaren zeventig, tachtig en negentig bevond de zwarte werkloosheidsgraad zich steevast in de dubbele cijfers.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

4 REACTIES

 1. Waarschijnlijk zijn deze cijfers onzin. In de VS wordt de werkloosheidsgraad bepaald door aan mensen te vragen of ze werken of niet. Natuurlijk zal er bij een deel van de werklozen een gêne bestaan om dit toe te geven. Er wordt geen verschil gemaakt tussen voltijds en deeltijds. Personen die het al opgegeven hebben om een baan te zoeken worden niet meegerekend. Daarnaast moet je ook nog rekenen dat meer dan één percent van de zwarten in de VS in de gevangenis zit, dus ja dat kan ook al het één en ander verklaren.

 2. Een “onafhankelijk medium” dient ook kritische artikels te plaatsen.

  Zo las ik hier nergens dat alle recente (tussentijdse of hoe je ze ook wil noemen) verkiezingen in de VS niet door de republikeinen zijn gewonnen. En kom niet af met “jamaar ge zijt een Crooked Hillary fan”, want dat ben ik zeker niet.

  Als de Democraten volgend jaar een meerderheid halen in beide kamers, is het uit met zijn rijk.

  • -Over welke verkiezingen, behalve Alabama, heb je het? Je link naar het artikel van CNBC werkt niet.

   -Heeft Sceptr zich gepresenteerd als een “onafhankelijk” medium? Ik denk dat ze duidelijk gemaakt hebben dat ze nieuws brengen vanuit een niet-links perspectief. In any case, de informatie die jij aanbrengt is niet relevant voor de inhoud van bovenstaand artikel.

Comments are closed.