Vluchtelingenwerk Nederland maakt zich grote zorgen over de inburgering van de migranten die het laatste jaar een asielstatus kregen. Vluchtelingenwerk trekt in de Tweede Kamer aan de alarmbel.

In sommige gemeenten is nog geen enkele asielzoeker ingeburgerd. “Er moet wat gebeuren”, stelt Vluchtelingenwerk Nederland.

Eigen verantwoordelijkheid

In Nederland zijn asielzoekers zelf verantwoordelijk voor hun inburgering. Ze moeten zich zelf inschrijven voor een inburgeringscursus, waarvan de asielzoeker binnen de drie jaar een diploma van moet behalen. Tijdens de regeerperiode van de regering-Rutte II, bestaande uit de VVD en de PvdA, werd stevig ingezet op die eigen verantwoordelijkheid. Vluchtelingenwerk Nederland merkt op dat deze manier van werken niet het gewenste resultaat oplevert.

“Het aanbod is bijzonder groot, alleen moeten asielzoekers zelf wijs raken over hoe ze zich kunnen inburgeren”, stelt Vluchtelingenwerk Nederland. Het systeem zorgt er niet voor dat migranten met een asielstatus zich inburgeren. Ook de cijfers tonen dit aan. In 2014 slaagden 10.400 mensen in het inburgeringsexamen. Nu slaagt slechts 4.000 migranten in het examen. Volgens Vluchtelingenwerk Nederland is dit een gevolg van het systeem om de verantwoordelijkheid volledig in handen van de asielzoekers zelf te leggen.

Woensdag volgt er in de Tweede Kamer een debat over de kwestie. Vluchtelingenwerk wil benadrukken dat de slechte resultaten niet de schuld zijn van de migranten maar van het onwerkbare systeem waarbij de verantwoordelijkheid volledig bij de asielzoeker zelf ligt.

10 REACTIES

  1. De vluchteling bestaat niet. Nepalese migranten spreken in minder dan een jaar Nederlands en migranten uit berbergebied kunnen zelfs na de derde generatie amper schrijven. Reden: het grote verschil in cultuur en de bereidheid om zich in de andere cultuur te (willen) integreren.

    • Hetzelfde met filipijnse , thaise,indiaanse mensen die hier zijn .Ze willen allemaal sucsesvol zijn door hard werken.Je gaat ze niet tegen komen in de gevangenis.Klagen of eisen stellen doen ze ook niet.Terwijl moslims alleen maar kunnen klagen en eisen stellen ten koste van een ander.

  2. Kortom, het gros van de do-re-migranten uit Arabije wil zich niet inburgeren, ze hebben voldoende aan de OCMW-steun en derivaten ervan, gepaard gaande met het handig truukje met de dubbele nationaliteit natuurlijk. En enkel maar de leden van de geitenwollensokkendragersbrigade wilen en/of kunnen dat niet inzien.

  3. Voor de migranten hoeft inburgering niet, Ze zijn hier en krijgen op allerhande manieren steun van iedere instantie in het land Ze verdienen 10 maal meer geld per maand dan in eigen land, Wat de verstandelijke achterstand betreft , in hun thuislanden bestaat geen schoolcultuur zoals we hier kennen, de meesten gaan naar school : Dit wil zeggen ,n Koran school waar je enkel de koran leert, En met die kennis geraak je niet ver in de westerse wereld, dus de leer achterstand zal nog enkele lichtjaren duren Uit ,n watervat kan geen olie tappen, het zit er gewoon niet in.

  4. Natuurlijk geraken ze niet ingeburgerd ; ze willen gewoonweg niet. Ze zijn niet naar hier gekomen om zich te inburgeren, maar om te profiteren van de welvaart die zijzelf nooit in hun thuisland hebben kunnen genereren. Niet met hun mentaliteit, en nog minder met hun verfoeilijk religieus systeem als katalisator voor hun achterlijkheid.

Comments are closed.