In Duitsland is de poging, om de 1,6 miljoen opgenomen vluchtelingen – waaronder een miljoen jonge mannen – snel te integreren en aan het werk te krijgen, mislukt. Daarnaast brengen de migranten een torenhoge kost met zich mee, tot die conclusie komt de denktank het Ifo.

“Het leren van Duits gaat veel minder snel dan gedacht”, zegt onderzoeker Gabriel Felbermayr. “Vaardigheden en arbeidsethiek sluiten slecht aan op de Duitse arbeidsmarkt waar diploma’s vereist zijn. Het klinkt onwetenschappelijk, maar vluchtelingen hebben moeite om vroeg door de regen te moeten voor een werkdag van acht uur.”

Tussen de 20 en 25 miljard euro kosten

In de voorgaande jaren namen vele migranten uit de Balkan deel aan het Duitse duale leermodel. Over de deelname aan die opleidingen door de huidige golf migranten is de econoom echter niet optimistisch. “Het is de trots van Duitsland, maar nu gaat slechts 3% van de vluchtelingen dit traject in”, zegt Felbermayr. “Vluchtelingen zijn vaak ongeschoold en velen breken hun opleiding in Duitsland voortijdig af.”

De onderzoeker wijst er op dat de vluchtelingen een enorme hoeveelheid kosten met zich meebrengen. De integratie van de 1,6 miljoen mensen zal volgens Felbermayr tussen 20 en 25 miljard euro kosten. Dit zijn overigens kosten die niet terugverdiend zullen worden.

“Omdat integratie lang zal duren, drukken vluchtelingen zwaar op de verzorgingsstaat. Door gezondheidsproblemen leggen ze zwaar beslag op het zorgstelsel”, aldus Felbermayr. “Deze mensen zullen weinig bijdragen. De economie draait nu goed en de overheidskassen zijn vol, maar als de recessie intreedt zal de discussie toenemen.”

Helft na vijf jaar nog geen werk

De helft van de vluchtelingen heeft na vijf jaar nog geen werk. “Als ze banen vinden, zijn dat eenvoudige banen, deels parttime, die weinig belastinginkomsten genereren. De Duitse staat en belastingbetalers zullen ook op langere termijn wezenlijk belast worden met extra kosten. Nu al is een kwart van alle ontvangers van een uitkering vluchteling. De werkloosheid onder vluchtelingen zal altijd hoog blijven”, zegt de onderzoeker.

Het project ‘Wir zusammen’, waarbij grote bedrijven helpen met de integratie van migranten, is volgens de econoom geen succes. “We zien het niet terug in de statistieken. Het is waarschijnlijk wel nuttig. Zonder dit initiatief was de situatie nog slechter geweest.”

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

10 REACTIES

  1. Och arme die sukkelaars – niet instaat om een baan, zefs een slecht betaalde te vinden en dan nog eens onze pensioenen moeten betalen. Dat is bijna slavernij.

  2. Het zou het Duitsland van Merkel 10 miljard € per dag moeten kosten, Dan zou ze misschien begrijpen wat ze Duitsland en Europa heeft aangericht, Al die mannen hebben geen Arbeidsethiek, ten andere werk moeten en willen ze niet, wel willen ze ,n uitkering, Nog iets : Je kan geen olie tappen uit ,n watervat, als het er niet inzit kan je het er ook niet uit krijgen , zelfs hier bij ons begrijpen we dat, Merkel en co. niet.

  3. als men zo hoog opgeleid is,kan men toch niet van u verwachten dat ge ,s morgens vroeg opstaat om te gaan werken. en het is dan ook altijd slecht weer, je bent vermoeid van heel de nacht kindjes te maken, en je hebt ook nog en of andere tropische ziekte ,wat denken die kafirs wel. zet het geld gewoon op de rekening .

  4. Nu nog aan Juncker proberen uitteleggen. De brexit is nog geen mislukking maar dit schijnbaar wel. We gaan er nog een schepje bijdoen en er nog 50000 Afrikaantjes bijnemen. Kwestie van het kleuren palet in evenwicht te houden. Hik! Als de cijfers kloppen zijn wij goed voor 2 miljard niet terug verdien kosten. Maar ja, we hebben ze nodig voor ons pensioen te betalen. Na kostenbaten analyse zijn we failliet en moeten we (dringend) de deuren sluiten en herstructureren (lees terug sturen). Dit gaat ook geld kosten maar is eenmalig.

  5. lol en tegen dat ze de taal en de gewoontes kennen komt de robotisatie de kop opsteken ,miljoenen jobs gaan verloren tegen 2050

Comments are closed.