De Turkse overheid heeft 2.756 leraren, ambtenaren en militairen ontslagen. Ze worden ervan verdacht groeperingen te ondersteunen die de nationale veiligheid in gevaar brengen. 

Het is niet de eerste golf ontslagen sinds de mislukte staatsgreep van verleden jaar.

Gülen

Het Turkse regime gaat er nog steeds van uit dat de mislukte coup er kwam op aansturen van de prediker Fethullah Gülen. De prediker verblijft in de Verenigde Staten. De Turkse regering probeerde al meermaals om Gülen naar Turkije te krijgen om hem te berechten van de zaken waarvan men hem beschuldigt.

De ontslagen zijn deze keer vooral te vinden op de ministeries van Defensie en van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken. Daarnaast verliezen een kleine zevenhonderd militairen hun job en ook 105 universitairen zijn ontslagen. Tot slot besloot de Turkse regering ook twee kranten en zeven regeringen op te doeken. Sinds de mislukte coup van juli 2016 werden 50.000 mensen gevangen genomen en volgden 150.000 ontslagen.