In Rotterdam is vannacht een woning zwaar onder vuur genomen. Vijfentwintig kogels werden afgevuurd die afkomstig zijn van een automatisch vuurwapen. Er werd ook een granaat gevonden. Bij wonder vielen er geen gewonden.

Rond half vier vannacht schrokken bewoners wakker van het vuurwapengeschut. Voor wie de aanslag bedoeld was en met welk motief is onduidelijk.

Dubbel glas

Wellicht was het de bedoeling dat de kogels het glas volledig stuk maakten om er nadien de handgranaat door te smijten. Het dubbel glas hield echter stand en de granaat bleef op de stoep liggen. Alle kogels waren gericht op een raam op de eerste verdieping van de woning.

Naar het doelwit en het motief heeft de politie het raden. Dinsdagavond woedde in het centrum van de stad een enorme brand. De politie heeft echter geen aanwijzingen dat beide zaken iets met elkaar te maken hebben.

Die brand zou ontstaan zijn in verdachte omstandigheden. Omwonenden hoorden voor de brand enkele knallen en een fikse ruzie op straat. Net na het ontstaan van de brand hoorden omwonenden een auto aan hoge snelheid wegrijden.

3 REACTIES