De politie heeft een ‘most-wanted’-lijst met foto’s en beschrijvingen van negen allochtone relschoppers in Brussel gepubliceerd. De politie zoekt de hulp van de bevolking om te helpen met de identificatie en de opsporing van de relschoppers.

Op twee weken tijd was Brussel tot drie maal toe het toneel van zware rellen door allochtone jongeren. Op 11 november vielen er tientallen gewonden en werden er een heleboel auto’s en winkels gevandaliseerd na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust. Op 15 november liep een bijeenkomst van Snapchat-fenomeen Vargasss92 danig uit de hand en op 25 november kwam het opnieuw tot rellen en vandalisme na een betoging tegen slavernij.

https://twitter.com/politie_zoekt/status/941214232804196352

‘Most-wanted’-lijst

De federale politie lanceert nu een oproep tot hulp van de bevolking bij het identificeren van enkele van de relschoppers. Op de politiewebsite staat een ‘most-wanted’-lijst met negen verdachten, allen van Afrikaanse of Maghrebijnse origine ,van de rellen in Brussel.

“In het kader van de rellen in Brussel op 11,15 en 25 november 2017, hebben de politiediensten 27 personen geïnterpelleerd en nog eens 14 personen geïdentificeerd. De speurders wensen nog 9 relschoppers te identificeren”, staat te lezen op de website.

Foto’s verdachten

Van elke verdachte valt een foto en de datum waarop ze vastgelegd werden op de camera te raadplegen. “De foto’s zijn zowel afkomstig van beelden van de politie zelf als van burgers die de foto’s overgemaakt hebben. Het politielabo heeft ze dan verwerkt”, zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket.

“De politie heeft hen goed in beeld, maar tot op dit moment hebben we hen nog niet kunnen identificeren. Vandaar dat er op de website van de federale politie een oproep gelanceerd wordt naar de bevolking. Misschien kent iemand deze persoon of heeft iemand nuttige informatie”, aldus nog Van Wymersch.

Voor meer informatie over de daders, alsook voor hun foto’s, kan u terecht op de website van de federale politie. Indien u één of meerdere van deze relschoppers kent of herkent, neem dan contact op met de speurders.

14 REACTIES

  1. Als je die arrogante sm..len ziet dan begrijp je onmiddellijk dat het niet met ‘dialoog’ zal worden opgelost…of het zal met degelijke stevige lichaamstaal moeten zijn

    Dit gespuis ziet softe aanpak als zwakte

  2. Stel dat ze allemaal opgepakt worden ( wat ik hoop), wat zal men er mee aanvangen?, ,in ,n cel steken, en na ,n paar maand terug laten lopen hier in ons land, of gaan ze hen terug vliegen naar hun thuislanden en daar ,n x aantal jaren opsluiten ?.

    • Het zijn waarschijnlijk Belgen zoals jij en ik Ferre, dank zij regularisaties, snel Belg wetten, familieherenigingen en wat diens meer zij. Terugvliegen naar het land van oorsprong zit er niet direkt in. We zullen moeten leven met het resultaat van die mislukte integratie. Als Lamme Goedzakken hebben de meeste Belgen gestemd voor de personen die de wetten opstelden, die ons met die cultuurverijkers hebben opgescheept.

    • Gevangenisstraf? Werkstraf bedoelt u. 50 à 80 uren. Vergelijk met modale burger die is veroordeeld door de regering Michel om te werken tot 67 jaar.

Comments are closed.