Het gerenommeerde Pew Research Center bracht eerder deze week een rapport uit waarin 17 opvallende bevindingen werden gemaakt voor 2017. Hierin springt de uiterst negatieve verslaggeving in de media over de Amerikaanse president Donald Trump in het oog.

Een van de bevindingen is dat de berichtgeving over Trump extreem negatief is. Veel meer dan het geval was bij zijn voorgangers. Zo is de media drie keer kritischer voor president Trump dan voor voormalig president Barack Obama tijdens diens ambtsperiode. Media zijn ook twee keer kritischer dan indertijd voor presidenten George W. Bush en Bill Clinton.

5 procent positief

Volgens het Pew Research Center waren 62 procent van alle berichten over Trump negatief. In het geval van Obama bedroeg dat maar 20 procent. Omgekeerd kreeg Trump amper 5 procent positieve berichten. Zijn voorganger kreeg er maar liefst 42 procent. Het onderzoek richtte zich op de eerste 60 dagen waarin de presidenten de macht bekleedden.

Ongeveer zes op de tien verhalen over de eerste dagen van Trump hadden een negatieve insteek, drie keer meer dan van Obama.” Volgens Pew verschoof ook de aard van de kritiek weg van inhoud en beleidsbeslissingen naar het karakter van de huidige president en zijn leiderschap.

4 REACTIES

  1. Zijn journalisten wereldwijd (extreem) links, of anders hysterisch?

    Weke student journalistiek wil zijn carrière bij voorbaat torpederen en hierover een studie maken ism echte wetenschappers?
    Opgepast, maak die studie niet in Wallonië, je school zou je kunnen wegsturen, en een rechter zou hen gelijk kunnen geven….

  2. Als er niets positiefs te vermelden is, dan is deze vaststelling niet meer dan normaal. Trump is niet beter of slechter dan zijn voorgangers. Alleen hij komt tenminste uit voor wat hij werkelijk denkt. Het klinkt allerminst fraai, maar inhoudelijk verschilt hij niet van de mooipraters die hem vooraf gingen, de verafgode Kennedy en Obama incluis.