AB InBev, dat is de biergigant die onder meer Jupiler, Stella en Leffe beheert, verandert niet alleen haar prijzen. Nadat gisteren werd aangekondigd dat de bierprijzen zullen stijgen, blijkt nu ook dat het seizoensbiertje van Leffe van naam verandert. Het Leffe Kerstbier wordt immers Leffe ‘Winterbier’. “Dit omdat we de consument het hele winterseizoen willen laten genieten van Leffe Winterbier”, zo klinkt het.

“Sinds dit jaar brengt Leffe inderdaad het Winterbier uit in plaats van het Kerstbier”, zo bevestigt AB InBev-woordvoerder Laure Stuyck in een reactie aan SCEPTR. “De producten zijn gelijkaardig, maar het recept is niet 100 procent hetzelfde. Zo zijn een aantal ingrediënten toegevoegd zoals appelszienzeste en korianderzaadjes”. Het alcoholpercentage – 6,6% – blijft hetzelfde.

Kom nu uw winter/kerstbiertje halen voor de feestdagen! 😀

Publiée par BVBA Bierhandel De Wilde sur vendredi 2 décembre 2016

Belgen zijn minder gehecht aan de traditie

Gevraagd waarom men nu de naamsverandering doorvoert, antwoordt Stuyck: “Belgen zijn minder gehecht aan de traditie van het Kerstbier. In Frankrijk blijft Leffe wel Kerstbier onder die naam uitbrengen. Daar zijn ze veel meer gehecht aan de traditie”.

Bredere trend

Afgelopen zomer kwam supermarktketen Lidl nog onder vuur te liggen voor een gelijkaardig gegeven. Dit omdat Lidl grafisch kruisbeelden had verwijderd op de verpakking van de moussaka. De budgetketen, die veel allochtone en islamitische klanten kent, motiveerde haar beslissing als volgt: “Wij zijn een bedrijf dat diversiteit respecteert en dat verklaart de samenstelling van deze verpakking”. Enkele dagen later bood Lidl echter haar excuses aan en kondigde de keten aan “de fout” recht te zetten.

Twee weken geleden was er dan weer ophef in Wallonië omdat het socialistisch ziekenfonds Solidaris Sinterklaas had afgebeeld zonder een kruis op de mijter. Dit in een kleurwedstrijd voor kinderen. En ook in Wallonië uitten vorige week vrijwilligers van het Rode Kruis in Wallonië hun ongenoegen over het verwijderen van kruisbeelden bij enkele lokale afdelingen.

Wie graag alsnog Leffe Kerstbier wil bestellen kan dat – mits even zoeken – nog steeds. Onder meer de Belgian Beer Factory verkoopt nog online de traditionele Leffe-Kerstbieren. Een ander alternatief is even over de grens gaan en Frankrijk bezoeken natuurlijk.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

19 REACTIES

 1. Een algemene boycot tegen Inbev, Belgie is al het duurste Inbev land (waarvan alles is ontstaan) en nu al de tradities afbreken. Het kan zeker de moslims niet provoceren want die drinken toch geen sterke dranken !

 2. Soumission nummer zoveel. Dus, boycot van de Inbev. Oh ja. Ik kan het niet laten om in het grootwarenhuis een beetje spek of ham te verplaatsen naar de halal-rekken. Werkt zeer goed.

 3. Er zijn hoe dan ook veel betere zaken beschikbaar dan de brol van InBev. Dus niet getreurd, kopen jullie een biertje van Moortgat [Duvel, Liefmans, Rodenbach enz…], of een blonde of bruine Augustijn. En er zijn natuurlijk nog andere streekbieren nauwelijks gekend buiten het eigen dorp, zoals de Gaeverse uit Oost-Vlaanderen.
  Terloops, de Augustijn geeft steeds een eigen toets aan de bijeenkomsten van bet VNV. 🙂

 4. Ben ik blij dat ik geheelonthouder ben, Al die heisa rond wat vloeistof die veel te duur verkocht wordt, De naamsverandering is dit om bepaalde mensen niet tegen de borst te stoten?, Die drinken toch geen bier, Dus van hun kant zou er toch geen protest mogen komen op Kerstbier, of denkt AB InBev dat de verkoop ervan zal kelderen als de naamsverandering er niet komt ?.

 5. geen bier meer van deze lafaards. , ze zouden beter hun naam veranderen in ,, inbeef,, . en de naam van het bier in ,, offerbier,, met een schaap erop.

 6. Nog een voor het lijstje…

  Fout: Kruisbeeld bij het Rode Kruis
  Goed: geen kruisbeeld bij het Rode Kruis

  Fout:Taalachterstand
  Goed:Anderstaligheid

  Fout: Taalachterstand wegwerken
  Goed:Taalachterstand van de Vlaming wegwerken

  Fout: Taalachterstand wegwerken
  Goed:De Vlaming sluit uit.

  Fout:Kerstmarkt
  Goed:Winterpret

  Fout: De SINT mèt een kruis op de mijter
  Goed:De SINT znder kruis op de mijter

  Fout:Zwarte Piet
  Goed:Roetveegpiet

  Fout:allochtoon
  Goed:Jongere

  Fout:Terrorist
  Goed:Slachtoffer

  Fout:café met bier
  Goed:café zonder vier

  Fout:Gelijkheid van man en vrouw
  Goed:Vrouwen achteraan

  Fout: Slaan op het gezicht van een vrouw of op de intieme delen
  Goed:Een tikje op andere delen van de vrouw

  Fout:Kerststal
  Goed:Geen kerststal

  Ben ik iets vergeten?

  Oh ja…

  Fout: een hand geven (dat is –etnocentristisch– in West Europa volgens Els Ketysman)
  Goed: Vrouwen die geen hand geven.

  • Vergeet niet dat de paters van weleer hun hele hebben en houden, inclusief het handelsmerk [Leffe] hadden verkocht aan Inbev. Het gaat dus niet eens meer om Trappist maar louter om namaakbrol.

 7. Eerst moesten onze stelende politici en daarna de leden van het “gerecht” ( U weet wel de zogenaamde club van de geblindoekte del met weegschaal ) zo nodig laten zien dat ze 150% ondergeschikt zijn aan de iSSlamitische pedofielen , vrouwenmishandelaars en bedrijvers van veelwijverij die in realiteit apenland belgie/belgique besturen en nu is het dus de beurt aan onze “captains of industry” om duidelijk te maken dat ze zich ook en graag zelfs als schandknaap zullen gedragen als de bende van mohammed dat beveelt . Een (heel klein) beetje tegenspartelen voor de form en met een uitleg voor de dag komen die toch niemand (die bij zijn vol verstand is) gelooft kan nog net .

Comments are closed.