De Antwerpse regionale televisiezenden ATV meldt dat zich vanochtend omstreeks 7 uur een schietpartij heeft voorgedaan in Antwerpen. Het zou gaan om een uit de hand gelopen vechtpartij in één van de café’s in de Gemeentestraat.

De ruzie werd naderhand op straat verder uitgevochten en daarbij werd geschoten. De reden van de ruzie is nog onbekend. De vermoedelijke dader werd gearresteerd. Er viel één gewonde.

Niet de eerste keer

In Antwerpen is het in bepaalde districten al een hele tijd onrustig. In Wilrijk was er in juli nog een schietincident en in bepaalde wijken van Borgerhout worden veelvuldig opstootjes uitgevochten tussen allochtone jongeren en politie.

Sinds begin dit jaar echter werd het stadsdistrict van Borgerhout – bestuurd door sp.a en PVDA – zelfs opgeschrikt door een reeks van schietpartijen. De schietpartijen werden beantwoord met verschillende politie-acties in het kader van een ‘show of force’ van de ordediensten. Met dit machtsvertoon trachtten de veiligheidsdiensten hun “aanwezigheid in de buurt [te] laten voelen”, maar de wanorde en schietincidenten houden al maanden aan. In juni brandden in Deurne nog twee wagens uit.

1 REACTIE

Comments are closed.