In een uitgebreid interview met ‘The Daily Mail’ staat voormalig UKIP-leider Nigel Farage stil bij de tol die zijn politieke carrière van zijn persoonlijk leven heeft geëist. Naast haat en zelfs doodsbedreigingen van de tegenpartij erkent hij dat ook zijn familie geleden heeft onder zijn drukke loopbaan.

In Het Laatste Nieuws staat te lezen dat de Brexit het “leven van Farage heeft geruïneerd”,“niet goed is uitgedraaid voor zijn persoonlijke leven” en dat hij hierdoor nu “single en blut” is. Het oorspronkelijke interview met The Daily Mail, waar Het Laatste Nieuws zich selectief op baseerde, geeft echter een genuanceerder beeld.

Deze commentaar op het HLN-artikel toont mooi aan wat fakenews precies is. "The Daily Mail wordt als bron aangehaald…

Publiée par Bob De Brabandere sur samedi 16 décembre 2017

“Agressie op straat”

Hoewel Farage nog altijd heilig overtuigd blijft van de Brexit en zijn missie, geeft hij in het interview aan dat hier ook opofferingen bij kwamen kijken. Zo krijgt hij geregeld haat te verduren van de ‘remainers’, de tegenpartij van Farage in de Brexitdiscussie“Mijn leven is niet gemakkelijk. Er is veel agressie om mee om te gaan. Ik kan in Londen niet alleen de straat op lopen. Het niveau van agressie en onaangenaamheid is constant. Ik zal nooit een normaal leven kunnen leiden in Londen”, zegt Farage.

Farage krijgt vaak schreeuw- en scheldtirades te verwerken, hij is bekogeld met eieren, de bouten van zijn autowiel werden losgeschroefd, hij ontving talloze doodsbedreigingen en kan niet meer zonder beveiliging zijn woning verlaten. Daarnaast is ook zijn familie vaak het doelwit van treiteringen.

In het interview staat de voormalige UKIP-leider ook stil bij de tol die zijn drukke levensstijl van zijn familieleven heeft geëist. “Als je ouder wordt, verander je wel. Als ik terugkijk weeg ik alles af en denk: ‘Als ik voor dezelfde keuzes gesteld werd, zou ik het dan weer doen?’ Natuurlijk zou ik dat weer doen”, zegt Farage. “Wil dat zeggen dat er niet een of twee dingen zijn waarvan ik spijt heb? Natuurlijk wel. Mijn familie, mijn kinderen, zouden wat meer recht op mijn aanwezigheid hebben.”

“Ik denk dat ik net vrij geobsedeerd ben geweest om deze strijd te voeren ten koste van bijna al het andere. De afgelopen tien jaar is het een obsessie geweest van zeven dagen per week en alles wat er nog meer gebeurt is op de tweede plaats gekomen”, aldus de voormalige UKIP-leider.

“Afzonderlijke levens”

Eerder kwam aan het licht dat Farage en zijn vrouw “afzonderlijke levens” leiden na nieuws van een vermeende affaire van Farage. Recente berichten beweren dat Nigel zijn gezinswoning heeft gehypothekeerd om een apart huis in de buurt voor zijn vrouw en jongere kinderen te financieren.

“Het is een vast onderdeel van het niet leiden van een huiselijk leven. Het is in alle opzichten abnormaal. Je leeft een parallel leven naast je gezin”, aldus Farage, die in 2016 aftrad als UKIP-leider om zijn leven “terug te nemen”. “Familiebreuken zijn nooit goed […] Maar dingen in relaties lopen vaak hun eigen koers en wat kun je doen? Doe je wat miljoenen mensen doen en doe je alsof het allemaal OK is voor de rest van je leven?”, vraagt Farage.

Farage geeft overigens te kennen dat de relatieve rust na zijn aftreden als partijleider hem wel deugd doet. “Ik vind het best leuk om niet elke dag in de frontlinie te zitten, want ik was er al geruime tijd. Ik betwijfel of iemand in de politiek van het land ooit net zo hard heeft gewerkt als ik in de afgelopen tien jaar. Ik gaf niet alleen toespraken. Ik zamelde het geld in. Ik deed alles. De last was enorm”, besluit Farage.

1 REACTIE