In Maastricht vond donderdagavond een zeer wrede en dodelijke steekpartij plaats. Trieste balans: twee doden en meerdere gewonden. Volgens buurtbewoners zijn de twee dodelijke slachtoffers van Syrische afkomst. Ook de dader zou afkomstig zijn uit Syrië. 

Volgens premier Mark Rutte gaat het om een uit de hand gelopen ruzie. De politie treedt hem daarin bij.

Keel overgesneden

Gisterenavond vond in een woonwijk in Maastricht een eerste steekpartij plaats met daarbij één dodelijk slachtoffer te betreuren. De dader vluchtte weg en sloeg een tiental minuten later opnieuw toe en vermoordde verderop een vrouw. Volgens de Nederlandse omroep van Wij Nederland werd de keel van de vrouw overgesneden. De dader zou een knuppel en zwaard gebruikt hebben. Bij de tweede steekpartij vielen nog twee gewonden. De twee dodelijke slachtoffers hebben volgens de omroep van Wij Nederland een link met elkaar, het zou gaan om de vader en de moeder van een Syrisch gezin.

Kort nadien werd een Arabische man, gewapend met een mes en onder het bloed, opgepakt. Het onderzoek is volop gaande, de mensen in Maastricht reageren geschokt over het aangerichte bloedbad.

Mogelijk wraakactie

De politiediensten benadrukken dat zij geen aanwijzingen hebben waaruit zou blijken dat het om een daad van terrorisme gaat. Ook premier Rutte wil niet spreken over een terreurdaad. Een piste die wordt gevolgd zou zijn dat het gaat om een wraakactie. De vermoorde man zou gekend staan als een bullebak die zijn vrouw en kinderen mishandelde.

De mogelijke dader kon echter nog niet verhoord worden. Hijzelf werd met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Minister van Justitie, Ferdinand Grapperhaus (CDA) heeft het over “een verwarde man”, een woordkeuze die door PVV-leider Geert Wilders helemaal niet van toepassing is.