Het Brussels parket open een onderzoek naar de Facebookpost van Vlaams Belang Kapellen over Sinterklaas. Daarop was een moslimvrouw met hoofddoek te zien die met haar kinderen bij Sinterklaas zat. “Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord”, luidde het bijschrift.

Het parket zal onderzoeken of de Vlaams Belang-afdeling zich schuldig heeft gemaakt aan “discriminatie, haat of geweld en inbreuken op het recht op afbeelding”. Op de post, die inmiddels verwijderd is, is een moslimgezin te zien bij Sinterklaas. “Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord”, luidde het.

“Voor ons is de zaak gesloten”

“Brussel staat in brand, met drie rellen in twee weken tijd, maar als het parket denkt geen andere katten te geselen te hebben, dan moet het vooral een onderzoek openen […] Het bericht werd zondag gepost en was vier uur later al verwijderd. Ik denk dus dat we het nodige gedaan hebben, voor ons is de zaak gesloten”, laat voorzitter Tom Van Grieken via partijwoordvoerder Klaas Slootmans weten.

De foto bracht flink wat commotie teweeg. “Wat mij betreft zijn posts als deze even walgelijk en ongepast als die van religieuze gekken die zeggen dat je […] niet […] naar muziek mag luisteren”, schrijft staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) op Facebook.

10 REACTIES

  1. ik zie het hier elk jaar in borgerhout, als er iets te rapen valt zijn ze niet vies van de ongelovigen.al die nuttige idioten die denken dat ze de dans zullen ontspringen vergissen zich, als de moslims aan de macht zijn , zullen ze evengoed sneuvelen , als eerste de homo,s die zich publiekelijk uiten. hoe kan men zo achterlijk zijn.

  2. CDH-fractieleider in het Brussels Parlement Benoît Cerexhe klaagde onlangs over de naam van het nieuwe museum in de Citroëngarage te Brussel. Hij vond “Kanal” te Vlaams klinken. Mag dus niet, ondanks het feit dat er drie jaar lang 250.000 euro Vlaams belastinggeld in gepompt wordt. Vreemd genoeg is dat voor het Parket geen onderzoek naar racisme waard. Maar een Vlaams Belanger die luidop zegt wat iedereen in stilte denkt, ja dan kan het niet snel genoeg gaan natuurlijk.

  3. Sukkels. Tegenwoordig wordt alles vervolgd, behalve criminaliteit.

    (Voor alle duidelijkheid: ik was het niet eens met die Facebookpost van het Vlaams Belang maar in een vrije samenleving zou iedereen de vrijheid moeten hebben om meningen te uiten (zolang er niet wordt opgeroepen tot geweld) ook als ze onbeschoft en laag-bij-de-gronds zijn.)

  4. Kan iemand me uitleggen waarom het Brusselse parket ? Sinds wanneer is Braschaat een deel van het Brusselse gewest ? Dit toont nogmaals aan dat in een confederale staat, justitie NOOIT een gezamelijke bevoegdheid mag zijn(heb ik ook al gezegd omtrent de juridische splitsing BHV).